Javornice A - Kostelec n. Orl. 2:4 (0:3)

03.08.2019 17:00
Střelci:
Michal Štěpánek, Jakub Resl

Sestava:

Stanislav Hynek - Jakub Resl, Pavel Kasper, Tomáš Plesl (46' Miroslav Vidlička), Daniel Suk (46' Pavel Chlachula) - Michal Štěpánek, Jan Kráčmer, Jakub Nosek, Jakub Hovorka - Michal Plašil (72' Ondřej Nosek), Adam Krejčí (81' Lukáš Harbich)

Komentář k utkání:

V dalším pohárovém utkání nám los přidělil Kostelec nad Orlicí, který v minulé sezóně nejvyšší krajské soutěže skončil na 4. místě. To samozřejmě nic neměnilo na našem plánu, že svou kůži nebudeme chtít dát lacino. Naše plány však bohužel velmi brzy dostaly velké trhliny. Hned ve 2. min. se nám nepodařilo odkopnout míč a po vyhraném hlavičkovém souboji se další hráč Kostelce objevil sám před naším gólmanem a svou šanci zužitkoval - 0:1. Aktivní hráči soupeře nám dělali problémy a ve 4. min. nás od další inkasované branky zachránilo štěstí. To nás hosté vykombinovali po pravé straně, ale zakončující hráč ze 3 metrů přestřelil prázdnou branku. V 6. min. se po levé straně protáhl útočící hráč a po přihrávce na vápno přišla střela, kterou Standa Hynek vyrazil. V 8. min. Kuba Resl vhodil aut přímo na nohu kosteleckého hráče, který postupoval ze strany sám na našeho gólmana. Standa Hynek první střelu sice zneškodnil, ale na dorážku už dosáhnout nemohl - 0:2. Až ve 12. min. jsme se před brankou soupeře osmělili také my, ale Kuba Hovorka prodloužil míč autovém vhazování jen vedle branky. V další minutě měl Kuba Hovorka mnohem větší šanci, když k němu obrana odhlavičkovala přímý kop Honzy Kráčmera, ale Kuba v dobré pozici branku přestřelil. V 16. min. nás Kostelec překombinoval ve středu hřiště, jenže přihrávka za naši obranu byla dlouhá. Na druhé straně se o dlouhý výkop statečně pral Adam Krejčí, ale obránce píchl míč na roh. Ve 21. min. zastavili hosté náš útok a pustili se naopak do rychlého kontru. Po pěkné přihrávce mezi obránce byl útočící hráč opět sám před naším gólmanem, kterého prostřelil a zvýšil na 0:3. Ve 24. min. se po výkopu dostal míč až do našeho pokutového území, kde se zakončující hráč zasekávačkou zbavil Pavla Kaspera, ale Standa Hynek tentokrát míč vyrazil. Ve 29. min. napřáhl z velké dálky Michal Štěpánek. Jeho střelu tečoval na vápně do protipohybu brankáře ještě Michal Plašil, ale gólman Kostelce se stihl ještě přemístit k druhé tyči a míč chytit. Ve 35. min. se po autu dostal k centru Kuba Hovorka, ale balón naše hráče přeletěl. V následující minutě Honza Kráčmer vysunul Adama Krejčího, který zatáhl míč do vápna a přihrávkou podél branky našel Kubu Noska, jehož zakončení gólman zázračně vyrazil. Akce ještě pokračovala opakovaným centrem do pokutového území, ale žádný z našich hráčů nedokázal na nadýchaný míč zareagovat. Pět minut před koncem poločasu si hosté opět několikrát vyměnili mezi sebou míč a prokombinovali se až do zakončení. Kostelecký hráč však branku
minul. V další minutě se do zakončení prokličkoval další hráč soupeře, který střílel naštěstí také vedle.

Druhý poločas pro nás začal opět tragicky. Pavel Kasper po nepříliš vydařené přihrávce Michala Štěpánka neudržel v souboji s napadajícím útočníkem míč a po akci dva proti gólmanovi vedl Kostelec již 0:4. V 55. min. Adam Krejčí přenesl míč pěkně na Pavla Chlachulu, jehož neméně podařený centr žádný z našich hráčů nezasáhl. V 57. min. zakončovali po narážečce v pokutovém území znovu hosté, ale jejich střela skončila jen vedle branky. V 58. min. vystřelil z 20 metrů na branku soupeře Michal Štěpánek. Jeho střelu brankář hostů poněkud podcenil a nevydařeným zákrokem si srazil míč do branky - 1:4. V 66. min. Kuba Resl ve spolupráci se Standou Hynkem zpacifikovali únik hostujícího hráče. V 69. min. se hosté po kontaktu Pavla Kaspera s útočníkem soupeře dožadovali penalty, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat. V 73. min. kličkoval před pokutovým území Kostelce Míra Vidlička. Ten se ke střele nedostal, protože byl faulován. Nařízený přímý kop zahrával Honza Kráčmer, ale jeho střelu brankář nadvakrát zkrotil. V 76. min. propadl k Pavlovi Chlachulovi centr Kuby Resla. Pavlova rána z voleje se bohužel mezi tyče nevešla. V 81. min. neodvrátili hosté autové vhazování. Následnou několikrát tečovanou střelu brankář Kostelce vyrazil, jen ke Kubovi Reslovi, který pohotově snížil na 2:4. Zdramatizovat zápas další brankou už jsme bohužel nedokázali, ale potlesk našich fanoušků byl pro všechny hráče zaslouženou odměnou.


Trenér k utkání:

Tomáš Krunčík: "V poháru končíme se vztyčenou hlavou. Rozdíl mezi týmy se projevit musel a hlavně tempo první půle pro nás chvílemi bylo vražedné. Logicky tak přišly chyby, které se daly vzhledem ke kvalitě soupeře očekávat. Druhý poločas hosté ubrali a dvě vstřelené branky pro nás byly zaslouženou odměnou. Klukům děkuji za bojovný výkon a hostům gratuluji k postupu, který si ale možná představovali o něco snadnější."


Zpět