Javornice A - Křivice 0:2 (0:0)

01.09.2012 17:00

Střelci:
-

Sestava:

Lukáš Kasper – Jaroslav Šrefl (23‘ David Bárta), Lubomír Plesl, Stanislav Koutský, Martin Hejlek – Jaroslav Krunčík (80‘ Lukáš Harbich), Michal Štěpánek, Kamil Široký, Martin Šrefl - Pavel Kasper (80‘ Jaroslav Motl), Jan Podzemný (68‘ Josef Kovaříček)

Komentář k utkání:
V prvním utkání na domácí půdě proti nám nastoupil tým z Křivic, který o sobě dal znát hned ve 3. min., když nenápadná střela orazítkovala břevno naší branky. V 5. min. nám v zakončení po přímém kopu Luboše Plesla zabránil praporek hostujícího pomezního. V krátkém sledu si pak několik zákroků připsal Lukáš Kasper, ale žádný míč za svá záda nepustil. Na druhé straně jsme nevyužili rohový kop, který skončil bez teče za brankou. V 10. min. se do střely opřel Honza Podzemný a jeho rána jen o kousek minula pravou tyč. Za další 3 minuty hlavičkoval znovu Honza po autovém vhazování Jardy Krunčíka jen vedle branky. Po čtvrthodině hry zastavil nebezpečný útok hostů z levé strany Luboš Plesl. V 19. min. zpracoval Pavel Kasper dlouhý centrovaný míč, bohužel stál zády k brance a rozhodující souboj neustál. Následoval rychlý protiútok Křivic, který perfektním zákrokem zastavil až Lukáš Kasper. Šance pak pokračovala dvěma dorážkami, ale ta poslední skončila naštěstí nad brankou. Nad brankou skončila i další střela hostů po nedorozumění naší obrany. Ve 23. min. musel s tržnou ránou na hlavě ze hry odstoupit Jarda Šrefl. I soupeř si z hlavičkového souboje odnesl krvavý šrám, ale po ošetření mohl pokračovat ve hře. Ve 25. min. zastavil pěknou kombinaci Šrefla, Štěpánka a Podzemného praporek pomezního signalizující jeden z několika nesmyslných ofsajdů. V následující minutě se do velmi slušné příležitosti dostali znovu hosté, ale mířili znovu jen vedle naší branky. Po pár dalších minutách to zkoušel střelou přes hráče neúspěšně Pavel Kasper. Po půlhodině hry střílel z dálky Honza Podzemný, ale ani jeho střela gólové parametry neměla. V dalších minutách měl každý ze soupeřů příležitost standardní situace, ale na gól se stále čekalo. Ve 34. centroval z pravé strany Jarda Krunčík, ale míč byl o kousek vyšší než Martin Šrefl potřeboval. Na druhé straně si přímým volným kopem hostů poradil bez problémů Lukáš Kasper. Ve 41. min. se po trestném kopu a hlavičce Kamila Širokého míč odrazil k Jardovi Krunčíkovi, ale jeho střela byla zblokovaná. Štěstí jsme měli znovu před koncem prvního poločasu, když soupeř zakončil samostatný únik střelou vedle.
Do druhého poločasu vstoupili aktivněji hosté, ale naše obrana stále odolávala. Nejrušněji tak na hřišti bylo po drobné šťouchanici Standy Koutského s hostujícím útočníkem, ze které si oba aktéři odnesli žlutou kartu. V 54. min. zahrávaly Křivice přímý volný kop. Martin Šrefl ho však hlavou odvrátil přímo na nohu soupeře, který ranou prostřelil Lukáše Kaspera – 0:1. O odpověď se záhy pokoušel Honza Podzemný, ale jeho střela na to byla příliš slabá. V 57. min. se ke střele po autovém vhazování dostal Kamil Široký, který ale mířil vedle brány. Po hodině hry a závaru před křivickou brankou střílel nad Michal Štěpánek. V 61. min. předvedl Martin Šrefl skvělou individuální akci. Jen to zakončení bylo žalostné, protože v pozici sám před brankářem branku netrefil. Hosté se za naši obranu dostávali díky nepřesnému pomeznímu poměrně snadno, ale naštěstí jsme dokázali na tyto situace zareagovat. V 70. min. minuli naši dva hráči před brankou soupeře centr Jardy Krunčíka. V dalších minutách jsme soupeře drželi před jeho vlastní brankou, ale nic jiného než střelu Martina Šrefla mimo branku jsme z toho nevytěžili. V 80. min. tak přišel rozhodující zásah soupeře. Na začátku byla zbytečná ztráta míče u pokutového území, následovala přihrávka nešťastně sražená přímo k soupeři, který i přes dobrou reakci Lukáše Kaspera dokázal dostat míč do sítě – 0:2. V posledních minutách jsme již neměli co ztratit, ale střelu Kamila Širokého lapil gólman soupeře. Čestná trefa nepřišla ani po útoku zleva zakončeném Kamilem Širokým a následně ani po dalším pokusu Martina Šrefla. Situace zaváněla i penaltou, ale ani ta se nepískala. Poslední střelu zápasu si připsal znovu Kamil Široký. Ani ta však v brance neskončila. Stále tak pokračuje naše čekání na první body v nové sezóně, protože ani v domácím prostředí jsme na první pokus neuspěli.

Trenér k utkání:

Tomáš Krunčík: „Kvůli svým společenským povinnostem hodnotím pouze první poločas, ve kterém jsem viděl několik náznaků našich kvalitních fotbalových akcí. Hra se soupeřem byla vyrovnaná, místy se hrála překopávaná. Opět mě ale zarazilo množství nepochopitelných situací, které vytváříme naprosto nesmyslně ve hře nebo při rozehrávce a pak necháváme v brance vynikat Lukáše Kaspera, díky kterému končil poločas 0:0.“
 

Zpět