Javornice A - Lípa A 2:1 (1:0)

15.09.2018 17:00

Střelci:
Jakub Kráčmer, Adam Krejčí

Sestava:
Lukáš Kasper - Jakub Resl, Pavel Kasper, Jan Kráčmer, Martin Šrefl - Martin Plíhal (81' Pavel Chlachula, Jakub Nosek, Jakub Kráčmer, Tomáš Krunčík (71' Jakub Hovorka) - Adam Krejčí (90' Michal Plašil), Jan Bárta (90' Tomáš Plašil)

Komentář k utkání:
Do zápasu proti vedoucímu celku tabulky jsme nevstoupili úplně nejlépe. Hned v 1. min. fauloval u našeho pokutového území Honza Kráčmer, ale standardní situaci Lípa nevyužila. Ve 3. min. naše obrana podcenila dlouhý výkop brankáře, po němž hostující kapitán sice hlavičkou překonal Lukáše Kaspera, ale míč namířil naštěstí vedle branky. V 6. min. Honza Bárta neúspěšně tlačil míč před branku. V další minutě jsme opět faulovali v blízkosti pokutového území. Po této standardce hlavičkoval hostující hráč na zadní tyči naštěstí opět nepřesně. V 9. min. nás Lípa zaskočila dlouhým autem, ale střela z otočky přesná nebyla. Ve 12. min. podnikli hosté další rychlý protiútok zakončený přihrávkou pod sebe a nepřesnou střelou. Ve 13. min. zatáhl míč k soupeři Martin Šrefl, ale míč za obranu na Martina Plíhala byl příliš dlouhý. V 18. min. vystál Adam Krejčí u rohového praporku pomalu důlek. Pak však dokázal nacentrovat před branku, ale před Tomášem Krunčíkem tečoval míč protihráč. V další minutě rozehrála Lípa přímý kop, který zakončila zblokovanou střelou z vápna. Ve 21. min. se hostující hráč uvolnil u brankové čáry, ale Lukáš Kasper přihrávku před branku zastavil. Ve 23. min. nedosáhl Adam Krejčí na centr mířící do vápna. Ve 25. min. jsme zaspali při rozehrávce standardní situace. Snad jen Lukáš Kasper nebyl v nedbalkách a centr soupeře zneutralizoval. O 2 minuty později chyboval brankář soupeře, ale Kuba Nosek nedokázal jeho zaváhání potrestat. Po půlhodině hry pláchl po pravé straně Martin Plíhal, ale pěknou akci uzavřel špatnou přihrávkou. Ve 32. min. přišel rychlý protiútok Lípy, který také ukončila nepřesná přihrávka. Ve 34. min. nám hosté nechali více místa na pravé straně. Toho využil Kuba Nosek, který vlétl do pokutového území a prudkým pasem podél branky našel Kubu Kráčmera. Ten z blízkosti uklidil míč do prázdné branky - 1:0. Ve 37. min. pálil z přímého kopu z 35 metrů nepřesně hostující bomber. 39. min. patřila Lukášovi Kasperovi, který nejprve vyškrábl z nebezpečného prostoru dlouhý aut. Takřka vzápětí přišel centr z druhé strany a hlavička hostujícího hráče z bezprostřední blízkosti. Hosté již měli ruce nad hlavou, ale Lukáš Kasper jim senzačním a trochu i šťastným zákrokem gólovou radost zkazil. Ve 43. min. mohl zvýšit náš náskok Martin Plíhal, který bohužel netrefil propadnuvší centr. Pak přišla ještě jedna naše akce zakončená Kubou Kráčmerem, jehož střelu brankář Lípy zkrotil.
Hosté začali druhý poločas opět útočně, ale Pavel Kasper si únik soupeře pohlídal. Ve 49. min. si Kuba Kráčmer naběhl na centr Honzy Kráčmera. Míč jen lehce usměrnil, ale i brankář soupeře předvedl vydařený zákrok a vyrazil míč na roh. V 50. min. Adam Krejčí vysouval za obránce Honzu Bártu. Brankář Lípy měl však k míči blíže. Za další 2 minuty si o míč řekl Pavel Kasper, ale střelou ze 30 metrů branku minul. V 54. min. přišla blesková ale nepřesná střela hostů z otočky po autovém vhazování. V 65. min. si Tomáš Krunčík vyměnil míč s Honzou Bártou, ale dál se přes soupeře nedostal. Za další 3 minuty se Adam Krejčí obtočil kolem protihráče, ale jeho střelu brankář špičkou své kopačky vykopl. V 74. min. přišla nenápadná střela hostů od lajny, kterou Lukáš Kasper dalším báječným zákrokem přizvedl nad branku. Po následném rohovém kopu vystřelil soupeř jen vedle branky. V 76. min. nemířila mezi tyče ani hlavička soupeře po autovém vhazování. V další minutě postupoval hostující hráč sám na naši branku, ale naštěstí ho zastavil hvizd rozhodčího kvůli odmávanému ofsajdu. Místo vyrovnání tak přišel pro hosty trest, když Adam Krejčí využil individuální chyby obránce a střelou na první tyč zaskočil i brankáře - 2:0. V 80. min. se podařenou akcí prezentoval Martin Plíhal, ale v gól ji přetavit nedokázal. V 82. min. zahrozili opět hosté hlavičkou po autovém vhazování. V 84. min. jsme svým faulem nabídli hostům nebezpečnou standardní situaci. Míč z kopačky hostujícího špílmachra zastavila ruka jednoho z našich hráčů ve zdi, za což byla nařízena penalta. Tu Lípa proměnila a snížila na 2:1. V 88. min. si Adam Krejčí pokryl dobře míč, ale míč si ve vápně pokopl až příliš daleko od svých kopaček. V 90. min. se po rohovém kopu míč otiskl na naše břevno a ustáli jsme i další závar. V 91. min. nás hosté dokázali přečíslit. Následně přišla přihrávka pod sebe na vápno, ale střela hostujícího hráče se vykroutila mimo naši branku. Po dalším ubráněném nákopu zazněl konečně závěrečný hvizd a my se s našimi diváky mohli radovat z dalšího důležitého vítězství. Snad to byl dobrý dárek k narozeninám našeho hlavního pořadatele Petra Severýna :-)

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Porazili jsme první tým tabulky. S výsledkem jsme samozřejmě spokojeni. Hosté sice měli místy optickou převahu, ale stejně tak jako my se k nebezpečnému zakončení nedostávali. My jsme tak z minima šancí využili dvě, hosté naštěstí pro nás pouze pokutový kop a od vyrovnání nás zachránilo na konci zápasu břevno. Vyrovnaný, bojovný zápas tak byl téměř pro 300 diváků napínavý až do posledního hvizdu.“

Zpět