Javornice A - Předměřice n. L. 6:1 (4:1)

18.08.2018 17:00

Střelci:
Jakub Nosek 2, Adam Krejčí, Jan Kráčmer, Daniel Suk, Jan Bárta

Sestava:
Lukáš Kasper – Jakub Resl, Stanislav Koutský (46‘ Jakub Hovorka), Pavel Kasper, Daniel Suk – Martin Šrefl (82‘ Pavel Chlachula), Jakub Kráčmer, Jan Kráčmer (81‘ Michal Plašil), Jakub Nosek – Adam Krejčí (77‘ Martin Plíhal), Josef Kovaříček (46‘ Jan Bárta)

Komentář k utkání:
Začátek utkání byl pro nás doslova pohádkový. Ve 2. min. Kuba Kráčmer svou přihrávkou do vápna našel Adama Krejčího, který si míč perfektně zpracoval, a ještě lépe vystřelil. Gólmanovi svou parádní střelou nedal šanci a dostal nás do vedení 1:0. V další minutě mohlo být na hřišti ještě veseleji, když Adam Krejčí mířil ze strany na branku, ale brankáře neobešel a přihrát také nedokázal. V 7. min. se Lukášovi Kasperovi nepovedl odkop po malé domů, ale hosté toto zaváhání nevyužili. V následující minutě si pak náš brankář pohlídal centr ze strany. Ani na druhé straně nepřekvapil centr Dana Suka hostujícího gólmana. Totéž se dalo říct o střele Kuby Noska z přímého kopu takřka ze 30 metrů. Ve 13. min. hosté ubránili náš rohový kop a po rychlém protiútoku Kuba Resl nešťastně fauloval ve vápně protihráče. Z nařízené penalty Předměřice vyrovnaly na 1:1. V 16. min. našel Kuba Nosek krásnou přihrávkou za obranu Martina Šrefla, jehož pokus brankář vyrazil a k dorážce se nikdo z našich nedostal. Gólman hostů si vzápětí báječně poradil i s hlavičkou Kuby Kráčmera po autovém vhazování. V 19. min. posunul Martin Šrefl do šance Pepu Kovaříčka, ale ani Pepa bývalého hradeckého brankáře a mládežnického reprezentanta nepřekonal. Nepovedlo se mu to ani hlavičkou po následném rohovém kopu. Ve 21. min. diváci tleskali vydařené akci Martina Šrefla a Adama Krejčího, který sice obešel brankáře, ale obránce dokázal míč mířící do branky vykopnout. O 3 minuty později si Adam udělal ve vápně místo ke střele. Ta byla sice zablokovaná, ale náš útočník se k odraženému míči znovu dostal, jenže z pár metrů nedokázal trefit odkrytou branku. Ve 28. min. postupoval Martin Šrefl ze strany k brance. Přízemní střelou dokázal míč ještě procedit přes brankáře, ale před brankou naši dorážející hráči chyběli. Ve 31. min. hosté po dlouhé době zlobili v okolí našeho vápna. K nebezpečné střele jsme je ale nepustili. O 2 minuty později fauloval obránce Předměřic našeho útočníka kousek před pokutovým územím. K míči se postavil Honza Kráčmer a z 20 metrů ho přes zeď zakroutil do branky za přihlížení zkoprnělého brankáře soupeře – 2:1. Chvíli po našem gólu pálil z otočky Adam Krejčí, ale jeho pokus byl zblokován. Ve 37. min. Martin Šrefl vyslal do lajny Adama Krejčího. Ten na hranici vápna „vysvačil“ dvojici bránících hráčů a přihrávkou na zadní tyč našel zcela volného Kubu Noska. Ten si míč v klidu zpracoval a střelou vedle brankáře zvýšil na 3:1. Ve 39. min. přišla naše rychlá akce, na jejímž konci byl centr Pepy Kovaříčka. K centrovanému míči se přiřítil Dan Suk, který míč svým tělem usměrnil do branky – 4:1. Ve 42. min. jsme si opět trochu zahrávali u naší branky, když Lukáš Kasper trefil svým odkopem atakujícího protihráče. Své zaváhání ale následně vyžehlil. V závěru poločasu jsme hosty uzamkli ve vápně, ale střela Standy Koutského byla bohužel sražena na roh.
Druhý poločas začal naším útokem po levé straně, ale střílený centr Kuby Noska před branku neprošel. Neprosadil se následně ani Kuba Kráčmer, který ve 48. min. hlavičkoval po autovém vhazování nad branku. Za další 2 minuty jsme si to u vlastní branky zbytečně zavařili, ale na rohový kop hostující hráč naštěstí o pár centimetrů nedoskočil. V 52. min. Lukáš Kasper jen zkontroloval nenápadnou střelu soupeře zakroucenou na zadní tyč. V 54. min. si Honza Bárta vybojoval šanci, ale z úhlu brankáře neprostřelil. V další minutě zakončoval standardní situaci střelou Kuba Hovorka. I kdyby branku trefil, tak by gól nemohl platit kvůli ofsajdovému postavení. V 59. min. běžel Adam Krejčí téměř sám na branku soupeře. Ustál přitom 2 ataky soupeře, ale už kvůli tomu nedokázal přesně zakončit. V 64. min. nedosáhl žádný z našich hráčů na přetažený centr Kuby Noska. V další minutě byl ke sprintu za obranu nastartovaný Dan Suk, ale i pro něj byla přihrávka příliš dlouhá. V 68. min. skončila jen vedle branky tečovaná střela Kuby Noska z 22 metrů. Nevyužili jsme ani následný roh a závar ve vápně soupeře. V 70. min. vypálili hosté z voleje ze 30 metrů, ale jejich střela přeletěla i ochranné sítě. V 73. min. si to k brance Předměřic namířil Dan Suk, kterému lepší zakončení znemožnil zákrok obránce. V 78. min. si na centr za naši obranu nabíhal hostující útočník, ale Martin Šrefl dokázal míč špičkou své kopačky posunout alespoň na roh. V 79. min. to už vypadalo, že jsme náš rychlý protiútok prováhali. Přihrávka Kuby Noska před branku skončila totiž na kopačkách soupeře, ale Honza Bárta využil zaváhání obránce, míče se zmocnil a střelou z otočky přesně do pravého horního růžku zvýšil na 5:1. V 83. min. si Dan Suk narazil míč na lajně, ale jeho centr před branku neprošel. V 86. min. poslal míč před branku pro změnu z druhé strany Kuba Hovorka, jenže k jeho ostrému centru se žádný z našich hráčů nedostal. V 88. min. zpečetil výsledek utkání Kuba Nosek, který si počkal na přihrávku Kuby Kráčmera od lajny a přesnou střelou z první zvýšil na konečných 6:1!

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Parádním gólem jsme zápas začali a parádním výsledkem jsme ho i skončili. Hosty hlavně v prvním poločase držel ve hře jejich brankář, který předváděl mnoho skvělých zákroků. Ale i pod ním se nakonec zlomila pomyslná větev a na všechno zkrátka dosáhnout nedokázal. Odehráli jsme dobré utkání se spoustou pěkných branek a fotbalových akcí, což ocenilo opět početné publikum mohutným potleskem. Kluci se dnes opravdu vytáhli a poděkování za takový výkon je na místě!“

Zpět