Javornice A - Slavia HK B 3:1 (2:0)

10.08.2019 17:00

Střelci:
Jakub Nosek, Adam Krejčí, Martin Šrefl

Sestava:
Stanislav Hynek – Jakub Resl, Pavel Kasper, Michal Štěpánek, Daniel Suk – Jakub Hovorka (63‘ Vidlička Miroslav), Jan Kráčmer, Jakub Nosek, Martin Šrefl (74‘ Pavel Chlachula) – Josef Kovaříček (78‘ Lukáš Harbich), Adam Krejčí (74‘ Michal Plašil)

Komentář k utkání:
Novou sezónu jsme zahájili domácím zápasem proti rezervě hradecké Slavie. Ta se našeho gólmana pokusila zaskočit hned ve 2. min. střelou z 35 metrů. Pak už jsme se iniciativy chopili zejména my. Ve 3. min. si k pravé lajně seběhl Adam Krejčí, ale z úhlu vystřelil pouze vedle branky. Chvíli poté tentýž hráč vybojoval míč, jenže jeho přihrávka před branku byla příliš prudká. V 10. min. se situace opakovala. Adam Krejčí obral bránícího hráče o balón, ale jeho střelu z pravé strany brankář Slavie vyrazil. Následný dlouhý aut pak proskotačil skrz celé pokutové území. Ve 12. min. prodloužil Martin Šrefl autové vhazování Kuby Resla do volného prostoru, kam si seběhl Kuba Nosek, který střelou mezi gólmanovy nohy vstřelil naši první branku – 1:0. V 15. min. poskakoval v pokutovém území soupeře nezbedně míč po přímém kopu Honzy Kráčmera, ale finální střela Adama Krejčího byla zblokovaná. O 2 minuty později se připomněli i hosté akcí po pravé straně. Míč mířící před branku ale ve svých rukavicích zkrotil Standa Hynek. Ve 22. min. Adam Krejčí vysunul do úniku Dana Suka, jenže ten si míč bohužel špatně převzal a o šanci se tím připravil. Za další 2 minuty jsme na polovině hřiště ztratili míč. Příliš dlouhá přihrávka mezi naše obránce se naštěstí stala kořistí našeho brankáře. Ve 26. min. pálil po standardní situaci z voleje jen vedle branky Adam Krejčí. Po půlhodině hry přišla ztráta míče u půlicí čáry, ale přihrávka hostů do gólové šance mířila do ofsajdu. Ve 31. min. skončila nad naší brankou tečovaná střela soupeře. Z následného rohu měli hosté další šanci. Jejich zakončení jsme dokázali se štěstím zblokovat a míč odkopnout. Ve 37. min. skončil po centru míč v rukavicích hradeckého brankáře, který obratem založil rychlý protiútok. Náš brankář skluzem útočícímu hráči míč vypíchl a situaci na chvíli zklidnil. V pokračující šanci soupeře musel však předvést skvělý zákrok, aby zabránil vyrovnání. O 2 minuty později se po autovém vhazování Kuby Resla obtočil kolem svého strážce Adam Krejčí, který střelou k tyči z hranice pokutového území zvýšil na 2:0 a jako Sparťan si užíval pocit, jaké to je dát gól proti Slavii. Ve 42. min. Standa Hynek pouze vyrazil ránu soupeře z přímého volného kopu a Dan Suk svým odkopem situaci úspěšně dořešil. Na druhé straně hledal Honza Kráčmer krásným nadýchaným míčem Michala Štěpánka, ale tomu se nepodařilo míč zpracovat. Když v nastavení prvního poločasu Kuba Hovorka zblokoval střelu Slavie z přímého kopu, šli jsme do kabin s vedením 2:0.
Druhý poločas jsme nezačali úplně nejlépe, když Kuba Nosek ztratil ve 47. min. míč na polovině hřiště. Rychlý protiútok zakončili hosté pohotovou střelou, která proletěla těsně vedle naší tyče. O 2 minuty později byl Kuba Nosek zapojen do akce na druhé straně, ale bohužel nedokázal zkrotit autové vhazování a připravil se tím o sólo únik. V 50. min. postupoval ze strany k brance Adam Krejčí, ale nedokázal přihrát na nabíhající spoluhráče. Z následného autového vhazování jsme se branky přeci jen dočkali. Míč přistál v malém vápně u nohy Martina Šrefla, který stál sice zády k brance, ale bez okolků poslal míč patičkou do sítě – 3:0. Za další 3 minuty se po kombinaci a přečíslení naší obrany dostali k zakončení hosté, ale Standa Hynek míč vyrazil. Po hodině hry náš gólman jen kontroloval cestu míče po přímém kopu soupeře, který skončil pár decimetrů vedle. V 67. min. chtěl Kuba Nosek lehkým obloučkem vysunout Adama Krejčího, ale ten nedokázal na přihrávku zareagovat. O 2 minuty později jsme odvrátili standardku soupeře a po rychlém protiútoku měl na noze čtvrtý gól Dan Suk. Bohužel však nedokázal přehodit brankáře hradecké Slavie. V 73. min. se hosté prokličkovali až ke střele. Tu jsme zblokovali a následný oblouček za obranu už si pohlídal náš gólman. V 80. min. jsme už takové štěstí neměli. Hosté překonali naši obranu narážečkou a střelou podél našeho brankáře snížili na 3:1. V 82. min. se za centrem do našeho vápna tlačili hráči soupeře, ale nic jiného než faul na našeho gólmana z toho nevzešlo. V 84. min. se nádhernou individuální akcí prezentoval Michal Štěpánek, který prošel přes 4 hráče jako nůž máslem. Bohužel už neměl dostatek sil na zakončení a mírně tečovaná střela proskákala vedle branky Slavie. V 87. min. hosté vrátili před branku přetažený centr, ale akci zakončili nepřesnou ránou. V další minutě jsme soupeře pustili do brejku. Hostující hráči naštěstí celou akci sami zabrzdili, a tak jsme po závěrečném hvizdu odcházeli ze hřiště jako vítězové.

Vedoucí mužstva k utkání:
Jaroslav Krunčík: „Některým našim divákům jsme na začátku zápasu udělali v hlavě poněkud zmatek. Soupeř totiž dorazil bez dresů, a protože nastoupil v našich zapůjčených trikách, pohybovalo se po hřišti 22 "javornických" hráčů. Zápas samotný jsme vyjma poslední čtvrthodiny měli většinou pod kontrolou, a i přes hektický závěr jsme ho dovedli do vítězného konce. Do sezóny jsme chtěli vstoupit vítězně, a to se nám také povedlo.“
 

Zpět