Javornice A - Slavie HK B 5:2 (2:2)

21.05.2022 17:00

Střelci:
 Jakub Kráčmer 2, Adam Krejčí, Tomáš Krunčík, Jakub Nosek

Sestava:
Stanislav Hynek – Daniel Suk, Stanislav Koutský, Pavel Kasper, Jakub Hovorka – Tomáš Krunčík (88‘ Filip Dvořák), Jakub Nosek, Jakub Kráčmer, Martin Šrefl – Adam Krejčí (88‘ Ondřej Nosek), Miroslav Vidlička (71‘ Martin Plíhal)

Komentář k utkání:
Při větrném počasí jsme zápas začali dobře akcí po pravé straně, odkud Martin Šrefl poslal centr před branku do kapsy za obranu. Tam si na něj naběhl Míra Vidlička, ale v krkolomné pozici nedokázal gólově zakončit. Ve 4. min. přišla přihrávka Slavie za naši obranu, ale útočícímu hráči míč naštěstí utekl. V 8. min. to hosté zkoušeli nepřesnou střelou z dálky. Chvíli poté už se ale síť za naším brankářem rozvlnila po vydařeném a přesně zakončeném průniku – 0:1. O vyrovnání se v další minutě snažil svým průnikem Kuba Nosek, ale jeho nabídku před branku hosté zblokovali. Ve 12. min. se nedohodl brankář Slavie se svým obráncem, ale obstřel Tomáše Krunčíka do branky nedoletěl. Chvíli poté vyzval své spoluhráče k zakončení ostrým míčem na zadní tyč Kuba Hovorka, ale nikdo na něj nedosáhl. V 17. min. jsme dokázali vyrovnat po průniku Adama Krejčího z levé strany, který prostřelil gólmana soupeře – 1:1. Ve 21. min. hlavičkoval Adam Krejčí po rohu Tomáše Krunčík jen do protihráče. Po rohu z opačné strany potom zakončoval hlavou nad Kuba Kráčmer. Ve 22. min. se hosté dostali zpátky do vedení střelou skrz zeď z přímého kopu – 1:2. Ve 25. min. se po centru Dana Suka motal míč ve vápně hostů, ale dokutálel se bohužel až k brankáři. Ve 29. min. Kuba Hovorka málem poslal míč do vlastní sítě, ale Standa Hynek ho vyškrábl na roh. Ve 32. min. mohlo být vyrovnáno, ale Adam Krejčí tentokrát neproměnil brejk, protože míč proskákal jen vedle tyče. Ve 39. min. se Tomáš Krunčík srdnatě pustil do souboje s gólmanem a obráncem, ale vypadnuvší míč hosté odklidili. Chvíli poté pak tečovanou nabídku Martina Šrefla vytěsnil brankář na roh. Ve 41. min. Tomáš Krunčík svou střelou po odraženém míči našel jen brankáře. Ve 44. min. faulovali hosté Pavla Kaspera těsně za kruhem a Tomáš Krunčík je exkluzivní střelou potrestal vyrovnáním – 2:2.
V 51. min. sebral Standa Hynek svou rukou míč z hlavy soupeře. Z následného rohu přišel náš rychlý protiútok, kdy Pavel Kasper vyslal dlouhým autem vpřed Adama Krejčího a jeho nabídku na zadní tyči uklidil do branky hlavou Kuba Nosek – 3:2. V 54. min. tečoval nebezpečný centr útočící hráč Slavie, ale míč z jeho kopačky mezi tyče nezamířil. V 55. min. si Martin Šrefl bohužel špatně převzal přihrávku, jinak by postupoval sám na branku. V 58. min. brankář Slavie neudržel rohový kop Tomáše Krunčíka a míč za asistence Kuby Kráčmera propadl do sítě – 4:2. V 66. min. se balón odrazil k Adamovi Krejčímu, jehož tvrdá rána branku minula. V 69. min. Kuba Nosek přihrávkou zpátky našel soupeře, jehož pokus z voleje měl naštěstí ragbyové parametry. V 72. min. brankář Slavie nedosáhl na dlouhý aut, který na zadní tyči opět i s pomocí obránce dotlačil do branky Kuba Kráčmer – 5:2. V 77. min. zkusil neúspěšně překvapit brankáře z poloviny hřiště Pavel Kasper. V další minutě Adam Krejčí bohužel neproměnil průnik přes 3 hráče. Pavlovi Kasperovi nevyšel dalekonosný pokus ani v 79. minutě. Chvíli poté neproměnil další únik z úhlu Adam Krejčí. V 84. min. vrátili hosté přetažený trestňák zpátky před branku, ale zakončující hráč míč netrefil. V závěrečných minutách jsme si náskok bezpečně ubránili a porazili hradeckou Slavii 5:2.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: "Slavie u nás začala v tempu, ke kterému jsme se nedokázali ani přiblížit. Brzy se tak ujala zaslouženého vedení, navíc technika hráčů Slavie přesahuje úroveň naší soutěže. Na druhou stranu proti ní stála parta bojovníků, která nedá nic zadarmo. Díky tomu jsme dvakrát skóre dorovnali a druhou půli jsme hosty vyloženě přetlačili. Perfektně jsme tak využili naše hřiště a vlastnosti našeho týmu. Takový výsledek s týmem, který je fotbalově o něco dál je tak pro nás naprosto super a moc si ho vážíme!"

Zpět