Javornice A - Smiřice 2:0 (1:0)

27.10.2018 14:30

Střelci:
Jakub Nosek, Tomáš Krunčík

Sestava:
Lukáš Kasper – Stanislav Koutský, Pavel Kasper, Jan Kráčmer, Jakub Resl – Martin Plíhal (70‘ Martin Šrefl), Jakub Kráčmera, Jakub Nosek (88‘ Lukáš Harbich), Tomáš Krunčík (81‘ Tomáš Plašil) – Jan Bárta (79‘ Pavel Chlachula), Adam Krejčí (83‘ Michal Plašil)

Komentář k utkání:
První minuta dnešního zápasu nebyla z naší strany úplně ideální. Lukáš Kasper trefil odkopem z malé domů pouze dotírajícího protihráče, ale míč se mu naštěstí odrazil zpátky do rukavic. Ve 3. min. Tomáš Krunčík vystihl rozehrávku soupeře, jenže následující přihrávku zbytečně uspěchal. V 10. min. Kuba Kráčmer překvapil hosty rychlým autem na Adama Krejčího. Ten se protlačil přes dva protihráče, ale místo přihrávky pod sebe na Kubu Noska zakončoval sám z nevýhodného úhlu vedle branky. Ve 13. min. předvedly Smiřice povedenou kombinaci po pravé straně, ale Standa Koutský jejich průnik svým tělem zastavil. Na druhé straně využil vzápětí zaváhání obránce Honza Bárta. U vápna se kličkou na střed zbavoval obránce. Míč mu sice od nohy utekl, ale po podklouznutí dalšího bránícího hráče se balónu zmocnil Kuba Nosek, který bez větších problémů otevřel skóre zápasu – 1:0. V 15. min. se nás snažili hosté zaskočit rozehraným trestným kopem, ale Kuba Kráčmer byl na správném místě. Za další 2 minuty si přímý kop Honzy Kráčmera našel Honza Bárta, ale svou hlavičku do branky nenamířil. O minutu později se po levé straně tlačil k brance Adam Krejčí, kterému se nepodařilo obelstít obránce. Podobný výsledek měla i další Adamova akce, kterou hasil kapitán hostů úspěšným skluzem. Ve 20. min. poslal Tomáš Krunčík svůj centr přes všechny své spoluhráče. U druhé lajny se však k míči dostal Martin Plíhal, jehož centr doplachtil na břevno smiřické branky. Ve 21. min. se do útočné akce vydal Kuba Resl, který se nabídl na vápně Adamovi Krejčímu, jenže střílel bohužel nad branku. Ve 25. min. posunul Adam Krejčí míč Honzovi Bártovi, který byl pár metrů před vápnem faulován. Honza Kráčmer z přímého kopu nastřelil jen hráče vybíhajícího ze zdi a Tomáš Krunčík pálil z dorážky nad branku. Ve 27. min. ustál Adam Krejčí několik nedovolených ataků soupeře, ale posledního bránícího hráče neprostřelil. Po půlhodině hry se u míče odraženého po přímém kopu objevil Tomáš Krunčík, který taktéž nenašel mezírku mezi bránícími hráči. Ve 32. min. se Kuba Kráčmer šikovně uvolnil po pravé lajně, ale střílený centr odvrátily Smiřice na roh. O 2 minuty později vypálili hosté na naši branku ze 30 metrů, ale tento pokus mezi přesné rozhodně nepatřil. Pět minut před koncem poločasu využil Honza Bárta nedorozumění obránců, ale přihrávkou před branku nikoho neoslovil. Ve 41. min. měl na hlavně náš druhý gól Kuba Kráčmer, který po dlouhém autu hlavičkoval těsně nad branku. Chvíli poté Kuba Kráčmer na zadní tyči bohužel nedosáhl na podařený rohový kop Martina Plíhala. Před koncem poločasu se na střeleckou nemohoucnost svých spoluhráčů už asi nemohl zezadu koukat Honza Kráčmer, ale po sólíčku z poloviny hřiště namířil svou přízemní střelu pouze vedle branky.
Také úvodní minuta druhého poločasu patřila hostům, jejichž útok nejprve zastavil Honza Kráčmer a následná dorážka mezi tyče nemířila. Ve 49. min. vysunul Honza Bárta Adama Krejčího, který se nedokázal střelou ze strany gólově prosadit. Nepovedlo se mu to ani po následném rohovém kopu, když hlavičkoval nad branku Smiřic. V další minutě dloubnul Adam Krejčí míč před branku. Honza Bárta ho pak vrátil ještě na penaltu, kde se po několika odrazech dostal ke Kubovi Noskovi, jenže ten orazítkoval jen břevno soupeřovy branky. Míč se od břevna odrazil přímo do dobíhajícího Tomáše Krunčíka a skončil následně v brance, ale kvůli zdviženému praporku v ruce asistenta rozhodčího gól neplatil. V 52. min. Honza Kráčmer zastavoval další útok soupeře až soubojem tělo na tělo v pokutovém území. V 55. min. Lukáš Kasper perfektně přečetl přihrávku Smiřic za obranu a míč včas ukryl do svých rukavic. V 58. min. protlačil Pavel Kasper míč na Martina Plíhala, jehož přihrávku před branku obrana odkopla. V další minutě předvedl velmi důležitý zákrok Standa Koutský, který skluzem zastavil nebezpečnou přihrávku soupeře. V 63. min. se Martin Plíhal nedostal k brance soupeře jen kvůli zatažení záchranné brzdy v blízkosti pokutového území. V 69. min. jsme se po opakovaném centru od rohového praporku už zásluhou Adama Krejčího radovali z gólu, ale další ofsajd naši radost zastavil. V 70. min. srazil hostující hráč ve vápně míč pro svého spoluhráče, který v dobré pozici branku netrefil. Krátce poté se po rychlé akci dostaly před naši branku opět Smiřice. Do přihrávky před prázdnou branku zasáhl na poslední chvíli obětavým zákrokem Standa Koutský, který nás tím zachránil takřka od jistého vyrovnání. V 74. min. netrefil branku soupeře po centru do vápna střídající Martin Šrefl. V další minutě už byl Martin Šrefl součástí gólové akce. Na Martinův vysoký centr ze strany si naběhl Tomáš Krunčík, který hlavičkou uklidil míč do branky – 2:0. V 80. min. tlačil míč do branky po rohovém kopu Pavel Kasper, ale hosté dokázali balón nakonec odkopnout. V 82. min. se Adam Krejčí uvolnil přes obránce, jenže bohužel neprostřelil brankáře Smiřic. Zápas se poté už jen dohrával, a my tak prodloužili naši domácí sérii neporazitelnosti.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „První poločas jsme hosty k ničemu nepustili a bohužel jsme využili jen jednu z několika šancí. Hned na začátku druhého poločasu jsme hostům nabídli vyrovnání a pak ještě další dvě gólovky. Hosté ale neměli střelecký den a nám se zadařilo přidat druhou branku. Soupeř měl problém se sestavou a nám se podařilo tuto příležitost vyjádřit plným bodovým ziskem. S podzimem v domácím prostředí tak vládne spokojenost a stejně tak i s diváky, kterých opět i přes nepříznivé počasí dorazilo víc než dost.“

Zpět