Javornice A - Solnice 2:5 (1:3)

06.04.2019 16:30

Střelci:
Jakub Nosek 2

Sestava:
Lukáš Kasper – Martin Šrefl (87‘ Tomáš Plesl), Pavel Kasper, Stanislav Koutský, Tomáš Krunčík – Jakub Hovorka (79‘ Pavel Chlachula), Jakub Nosek, Jakub Kráčmer, Jan Bárta (77‘ Martin Plíhal) – Josef Kovaříček, Adam Krejčí (89‘ Lukáš Harbich)

Komentář k utkání:
Úvod zápasu patřil našemu soupeři. Hned ve 2. min. zahrávali hosté standardku, která skončila v rukavicích našeho brankáře. Ve 4. min. odkopával po rychle zahraném autu míč od solnických kopaček Pavel Kasper. Do následného dlouhého autu vlétl hostující obránce a nekompromisní hlavičkou otevřel skóre zápasu – 0:1. Po rychlé kombinaci Solnice ze 6. min. odkopával Martin Šrefl míč mířící před branku na nabíhající hráče. V další minutě se hosté prosadili podruhé. Tentokrát míč po rohovém kopu propadl na střed vápna a po pohotové střele vedla Solnice 0:2. V 9. min. jsme se do zakončení tlačili konečně také my. Kuba Kráčmer hlavou prodloužil centr Tomáše Krunčíka, ale brankář hostů byl u míče dříve než náš Adam Krejčí. Ve 13. min. poslal Kuba Nosek do nebezpečného prostoru před brankou vydařený centr, ale Kuba Kráčmer ho tečovat nedokázal a Honza Bárta byl na zadní tyči později, než by bylo třeba. V 15. min. Kuba Kráčmer ve snaze o rychlou rozehrávku nastřelil protihráče, který se pomalu vzdaloval od míče. Zatímco naši hráči se dožadovali odpískání nesportovního chování, hosté neotáleli, rychle rozehráli aut do naší nepřipravené obrany a rázem to bylo již 0:3! V 17. min. se pokusil změnit stav zápasu Kuba Nosek, ale přímý kop z 35 metrů přeletěl i ochranné sítě. V další minutě pak žádný z našich hráčů nedosáhl na centrovaný míč Pavla Kaspera. V 19. min. nám snížení nabídli sami hosté. Bránící hráč Solnice chtěl pochválit svého brankáře za zákrok, ale povedlo se mu u toho poklepat rukou na míč v pokutovém území. Hlavní rozhodčí ani na okamžik nezaváhal a za tuto poněkud kuriózní situaci nařídil pokutový kop. Ten bezpečně proměnil Kuba Nosek1:3. Ve 21. min. jsme zahrozili u soupeřovy branky dlouhým autem, ale Kuba Hovorka se přes bránícího hráče k míči protlačit nedokázal. Ve 23. min. se u dalšího zákroku zapotil Lukáš Kasper. Tečovanou střelu, která si to namířila do pravého horního růžku naší branky bravurně vyškrábl na roh. Ve 29. min. Pepa Kovaříček s Adamem Krejčím prodlužovali míč na Honzu Bártu, který se k balónu nedostal. Ve 31. min. hledal Kuba Nosek kolmicí mezi obránci opět Honzu Bártu, ale Kubova přihrávka byla příliš dlouhá. V další minutě se do další nebezpečné šance dostali po autovém vhazování hosté a klid do našich řad přišel až v momentě, kdy Lukáš Kasper držel míč v náručí. Ve 35. min. Tomáš Krunčík odhlavičkoval centr mířící do vápna na nabíhající solnickou trojici. Ve 37. min. zastavoval rychlý protiútok Solnice po našem nevydařeném rohu Pavel Kasper. O 2 minuty později vrátil Standa Koutský do vápna míč odražený po dlouhém autu. Tam ho Pepa Kovaříček připravil Kubovi Noskovi, ale ten v dobré pozici branku bohužel netrefil. Ve 42. min. zastavila střelu soupeře ze standardní situace naše zeď. V následující minutě Lukáš Kasper vyboxoval dlouhý aut jen k protihráči, ale pokračování akce ukončil odmávaný ofsajd. V závěru poločasu Adam Krejčí prodloužil nákop Kuby Noska, jenže své spoluhráče vyhlížel vepředu marně.
Po změně stran zastavil v 50. min. bránící hráč přihrávku Kuby Noska mířící na Adama Krejčího. V 51. min. přišla další šance Solnice po dlouhém autu. Hostující hráč míč na zadní tyči naštěstí netrefil. V další minutě Lukáš Kasper skvěle zasáhl proti nečekané a rychlé střele soupeře z 18 metrů. V 54. min. reklamovali hosté po dlouhém autu ruku v našem pokutovém území, ale hlavní rozhodčí situaci jako penaltovou neposoudil. V 56. min. potáhl po přihrávce Kuby Kráčmera po levé straně míč Adam Krejčí, ale získal pro nás pouze roh. Po něm se náš útočník dostal sám k hlavičce, na kterou si počkal gólman soupeře. V 59. min. se Honza Bárta dostal přes bránícího hráče a postupoval sám na branku. Honza napřáhl ke střele, kterou perfektně načasovaným skluzem zblokoval bránící hráč. V další minutě sklepával Adam Krejčí centr Pavla Kaspera na Kubu Kráčmera, ale ten si nepohlídal ofsajdové postavení. V 62. min. byla v ohrožení opět naše branka, ale volej soupeře po rohovém kopu mezi tyče nezamířil. V 65. min. chybělo Kubovi Noskovi jen málo k tomu, aby dosáhl na centr Tomáše Krunčíka. V 69. min. odvracel Martin Šrefl míč po rychlém protiútoku Solnice jen na roh, který jsme dokázali ubránit. Totéž se nám však nepovedlo v 71. min., soupeř z další standardky zvýšil na 1:4. V 77. min. Martin Šrefl zbytečně ztratil míč a po centru před branku měl zakončující hráč Solnice jednoduchou pozici – 1:5. V 85. min. jsme výsledek ještě kosmeticky upravili. Hostující obránci to v pokutovém území přehnali se svou agresivitou a po zákroku na Adama Krejčího nařídil hlavní rozhodčí další penaltu. Tu bez zaváhání opět proměnil Kuba Nosek2:5. V nastavení mohl náš špílmachr zkompletovat ještě hattrick, ale střela z voleje skončila vedle branky. Se závěrečným hvizdem skončila naše neuvěřitelná série 29 domácích zápasů bez porážky trvající 2 roky a 159 dní! Naposledy jsme doma totiž prohráli 29.10.2016!

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Hosté od začátku utkání zařadili vysoký rychlostní stupeň a maximální důraz do všech soubojů. Na to se nám nedařilo reagovat a během chvíle jsme prohrávali 3:0. Po brance na 3:1 jsme se zvedli a začali hrát vyrovnanou partii. To ale bylo z naší strany vše. I přes varování jsme si nepohlídali standardky, ve kterých hosté byli dominantní (čtyři branky). Gratulace soupeři k jednoznačnému vítězství a poděkování více než třem stovkám fanoušků obou táborů za skvělou atmosféru.“

Zpět