Javornice A - Týniště 2:1 (1:1)

05.09.2018 17:30

Střelci:
Adam Krejčí, Jakub Kráčmer

Sestava:
Lukáš Kasper – Jakub Resl, Stanislav Koutský, Pavel Kasper, Martin Šrefl – Jakub Hovorka, Jan Kráčmer, Jakub Kráčmer, Jakub Nosek – Adam Krejčí, Josef Kovaříček (90‘ Tomáš Krunčík)

Okénko do historie:
Týniště se v rámci poháru na našem hřišti představilo již před 45 lety (r. 1973). Tehdy byl účastník krajského přeboru nad naše síly. Po 30 minutách bylo skóre zápasu 0:4. Pohárové klání skončilo nakonec naší porážkou 1:5, když náš čestný úspěch zaznamenal Jirka Dvořák. Již tenkrát přišla velmi pěkná návštěva 300 diváků!

Komentář k utkání:
Do druhého kola poháru jsme nastoupili s útočnou náladou. Hned v 1. min. vysouval Martin Šrefl Adama Krejčího, ale přihrávka byla příliš dlouhá. O 2 minuty později se Kuba Kráčmer dostal při standardní situaci zahrávané Honzou Kráčmerem bohužel do ofsajdu. Ve 4. min. přišla také první šance hostů, ale Lukáš Kasper dokázal přímý volný kop soupeře z 27 metrů vyrazit. V 6. min. se po naší nevydařené standardní situaci rozběhli hosté do rychlého protiútoku, jenže narazili na hráz jménem Pavel Kasper. V další minutě jsme Týništi zbytečně nabídli míč a dostali se tím pod tlak. Z něj vypadly 2 střelecké pokusy, ale žádný z nich přes naši obranu neprošel. V 11. min. ztratili hosté na naší polovině míč, přišel rychlý balón za obranu na Adama Krejčího, který přetlačil bránícího hráče a špičkou kopačky přehodil vybíhajícího brankáře. Pak už měl práci snadnou a hlavičkou uklidil míč do prázdné branky – 1:0. Krátce poté přišla přihrávka mezi naše obránce, proti které vyběhl Lukáš Kasper. U míče byl současně s útočícím hráčem, ale po jejich vzájemném „šprajcu“ skončila akce jen rohovým kopem. Ve 13. min. Pepa Kovaříček přizvedl centrovaný míč, ale za ním už nikdo z našich hráčů nebyl. V následující minutě mohl zaváhání soupeře potrestat Adam Krejčí, jenže se neodhodlal ke střele svou slabší nohou. V 18. min. Kuba Nosek vybojoval zdánlivě ztracený míč, ale útočníci se nedokázali včas dostat před branku k jeho přihrávce. Ve 21. min. předvedlo Týniště pěknou kombinační akci a asi jen skluz Martina Šrefla jim zabránil ve skórování. Za další 2 minuty se už skóre zápasu opravdu změnilo. Hostující hráč prošel snadno po levé straně a jeho centr na zadní tyč uklidil útočník Týniště bez potíží do branky – 1:1. Další střelecký pokus si připsali hosté ve 29. min., ale střílející hráč nedokázal z 25 metrů zamířit přesně. Ve 34. min. si neporozuměli Standa Koutský s Honzou Kráčmerem. Vznikl z toho rychlý protiútok dva na jednoho. Útočící hráč však vlastní tým připravil o šanci nevydařenou kličkou. Ve 37. min. bylo u naší branky opět rušno, ale víc než střelu přes ochranné sítě z toho Týniště nevytěžilo. Za další 2 minuty musel Lukáš Kasper opět rychle z brány. Útočící hráč byl sice u míče o fous dříve, ale balón stihl jen popíchnout do těla našeho gólmana. Ve 43. min. nás mohl poslat do vedení Kuba Hovorka, jenže jeho vydařenou střelu brankář hostů zkrotil.
Šanci na změnu skóre jsme měli i v úvodu druhého poločasu, ale Honza Kráčmer poslal svůj přímý kop nad břevno. Někteří diváci se nechali zmást rozvlněnou sítí za brankou a zakřičeli si i gól, ale ten z toho být opravdu nemohl. Ve 49. min. nabídl hostující stoper svou chybou gólovou šanci Pepovi Kovaříčkovi, jenže ten bohužel zařízení netrefil. Na druhé straně pak Lukáš Kasper doslova sebral míč z hlavy soupeře. V 50. min. zahráli hosté výborně standardní situaci, ale závar u naší branky i závěrečnou střelu jsme dokázali zblokovat. V další minutě nás mohl do vedení dostat Martin Šrefl, který skvěle potáhl míč přes polovinu hřiště. Ve vápně si ho ještě krátce vyměnil s Kubou Noskem, ale ze slušné pozici ho nedokázal zakroutit na zadní tyč. V 55. min. se do našeho vápna nebojácně probíjel hostující hráč, ale v dalším postupu ho zastavil hvizd rozhodčího za útočný faul. V 58. min. skončil dlouhý aut Adama Krejčího jen v rukavicích brankáře. Po hodině hry to opět vřelo v našem pokutovém území, ale i tuto skrumáž jsme ustáli. V 62. min. se útočník Týniště obtočil kolem našeho obránce, ale Pavel Kasper byl na správném místě a jeho ránu zblokoval. V následující minutě Pepa Kovaříček prodloužil autové vhazování, ale to jen proplachtilo podél brankové čáry. V 65. min. se mohli hosté objevit ve velké šanci, ale jejich kapitán nedokázal po rychlém protiútoku zpracovat relativně jednoduchý míč. V 68. min. odrazil Kuba Kráčmer přímý kop soupeře jen kousek vedle naší tyče. V 69. min. bylo v našem pokutovém území znovu hodně živo, ale žádnou ze střel soupeře jsme svými obětavými zákroky nepustili k našemu gólmanovi. V 72. min. si Lukáš Kasper skvěle došel pro dlouhý aut soupeře. V 75. min. nevypustil Kuba Hovorka souboj s protihráčem a mohl díky tomu poslat před branku přízemní centr. Na něj si nabíhal Kuba Nosek, jehož střelu na poslední chvíli zblokoval bránící hráč. V 77. min. zkusil hostujícího gólmana překvapit ze 30 metrů Adam Krejčí, ale nepovedlo se. V 80. min. odvrátili hosté ostrý přímý kop Kuby Noska jen na roh. V 83. min. jsme se dostali do rychlého protiútoku, ale zakončení Kuby Noska bránící hráč vykopl od brankové čáry. V 89. min. jsme trochu zaspali při dlouhém míči soupeře, ale útočící hráč si naštěstí pro nás pomohl při zpracování rukou. Už v nastavení druhého poločasu přišel pro hosty šok. Adam Krejčí našel svým autem ve vápně Kubu Kráčmera, který hlavou převážil misky vah na naši stranu – 2:1. Neskutečné! Fantazie! Na vyrovnání již soupeř neměl čas, a tak jsme po těsném výsledku zdolali i dalšího pohárového protivníka. Našemu úspěchu navíc přihlíželo dle oficiálních čísel 427 diváků! Větší návštěvy chodí zpravidla jen na 1. a 2. ligu! Děkujeme!

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Jak jinak než sportovní senzací nazvat náš další postupový krok. Soupeř byl v prvním poločase jednoznačně lepší, ale své příležitosti nevyužil. My jsme dokázali z minima vytěžit maximum a poločasovou remízu jsme s vypětím všech sil uhájili. Soupeř byl hodně namotivovaný, ale ani to nás nezastavilo a druhou půli jsme po změně zahrávání některých herních situací odehráli již na solidní úrovni. Po několika neproměněných šancích na obou stranách jsme pak udeřili na konci zápasu a na odpověď již hosté nedostali potřebný čas. Před týmem smekám, kluci dokázali něco, v co věřil asi málokdo z fotbalové branže. Vrcholem všeho pak byla rekordní divácká návštěva, kterou Javornice nepamatuje.“

Zpět