Javornice A - Vamberk 0:3 (0:2)

03.11.2012 14:00

Střelci:
-

Sestava:
Lukáš Kasper – Jaroslav Šrefl, Lubomír Plesl, Stanislav Koutský, Martin Hejlek (87' Jaroslav Nosek) – Jan Podzemný (80' Dan Suk), Michal Štěpánek, Martin Šrefl, Josef Kovaříček (57' Pavel Chlachula) - Jaroslav Krunčík, Pavel Kasper (57' Lukáš Ešpandr)

Komentář k utkání:

Zápas začal takřka dle očekávání převahou hostů z Vamberka. Vedoucí celek soutěže se pustil do dobývání našich obranných řad. Oběma týmům dělal starosti těžký podmáčený terén, a tak po úvodních 10 minutách zbylo jen málo hráčů, kterým zůstal dres čistý. Stav hřiště nepřál jakýmkoliv kombinacím. Rychleji se podmínkám, které panovaly, přizpůsobili hosté. Lukáš Kasper ale předvedl znovu dva nebo tři skvělé zákroky a ani z následných tlačenic se Vamberk neprosadil. Diváci trnuli hlavně při jedné z akcí hostů. To Lukáš Kasper nejdříve báječně vyrazil střelu mířící do branky, ale hosté se ještě dostali ke třem dorážkám. Obětavé zákroky bránících hráčů míč do naší branky nepustily. Naše útočné snažení končilo většinou jen v blízkosti pokutového území a to nepřesnou střelou nebo příliš dlouhou přihrávkou. V 16. min. se po standardní situaci odrazil míč k Jardovi Krunčíkovi, který střelou z úhlu přímo „z voleje“ všechny překvapil, ale jeho rána orazítkovala jen tyč vamberecké branky. Od tyče si to míč namířil přímo na Pepu Kovaříčka, který stál v tu dobu na penaltě, ale ten ani nestačil srazit paty k sobě a Jarda mu v podstatě zahrál „na housle“. Tato akce nás povzbudila k větší aktivitě a postupně se začala hra vyrovnávat. Jarda Krunčík dostal ve 20. min. přihrávku do pokutového území od Martina Šrefla, ale vracející se hráč mu zakončení překazil. Po dalších pár minutách předvedl své dovednosti na pravé straně Honza Podzemný, který poslal centr na malé vápno. Tam Jarda Krunčík sice předskočil hostujícího obránce, ale nedůraznou hlavičku brankář bez problémů zlikvidoval. Za několik minut obral Jarda váhajícího obránce o míč a přihrál do vyložené šance Pavlovi Kasperovi. Ten ji však zakončil jen střelou do brankáře. I hosté samozřejmě útočili na naši branku, ale jejich převaha z úvodu utkání vypršela a šance už také nebyly tak nebezpečné. Ve 33. min. zradil hostujícího stopera terén a v gólové šanci se tak ocitl Jarda Krunčík. Ani on však gólmana neprostřelil. Dostal se ale k odraženému míči a nadýchaným centrem našel Pavla Kaspera. Ten do míče trkl hlavou, ale odkrytou část branky netrefil. Největší naše šance přišla ve 38. min., když za zásah míče rukou nařídil rozhodčí pokutový kop. Jeho zahrání se ujal Jarda Krunčík, ale po několika desítkách úspěšných pokusů tentokrát selhal a trefil tyč. Za 2 minuty se po nešťastném zásahu rukou kopala penalta i na druhé straně, kterou hostující hráč i s trochou štěstí proměnil - 0:1. Než jsme se stihli oklepat, zasadili nám hosté před poločasem ještě druhý úder. Rychlá klička vambereckého záložníka vyřadila na rozmáčeném terénu naši obranu a po přesné střele lovil Lukáš Kasper míč podruhé - 0:2.

Výkon ve druhé části prvního poločasu od nás nebyl špatný, a tak bylo na co navazovat. To se nám podařilo a v tu chvíli by nikdo netipoval, že proti nám stojí momentálně nejlepší tým tabulky. Náš tlak ale nepřinášel vyložené šance. Naše střelecké pokusy končily jen mimo branku nebo v rukavicích brankáře. Měli jsme také několik standardních situací. Po jedné z nich zakončoval hlavou Martin Hejlek, ale ani on a ani nikdo jiný se gólově neprosadil. Na hostujícího brankáře jsme to zkoušeli i střelami z vápna, ale výborné zákroky předváděl i on, a zkazil tak radost Honzovi Podzemnému i Martinovi Šreflovi. Nevyužili jsme ani dalšího zaváhání hostujícího stopera, který svou chybu tentokrát stihl na poslední chvíli napravit. Vamberecké útočné choutky byly ve druhém poločase mnohem omezenější. Naše obrana musela být ale stále na pozoru, protože jakákoli chybička na těžkém terénu mohla zápas definitivně rozhodnout. Bohužel jsme se jedné chyby v obraně dopustili a hosté ji v 73. min. ihned potrestali. Luboš Plesl na hřišti svou svící nejprve trochu přisvítil, ale pak spolu s Jardou Šreflem nezvládli hlavičkový souboj s hostujícím útočníkem. Ten přihrál volnému spoluhráči, který se sám před Lukášem Kasperem nemýlil - 0:3. Třetí gól otupil naši převahu a naopak uklidnil soupeře. Tím se obraz hry opět změnil. Naše hra už neměla takovou jiskru a lehkost jako předtím. Vamberk tak hru vyrovnal a začal se častěji objevovat před naší brankou. Z toho vyplynuly další šance a standardní situace na straně hostů. Lukáš Kasper tak musel opět několikrát zasahovat a hlavně jeho zákrok po přímém volném kopu z 20 metrů by snesl ta nejpřísnější kritéria. Tříbrankový náskok hostů se do konce zápasu nezměnil, a po polovině sezóny si tak upevnili vedoucí pozici v tabulce. Nikdo by nám porážku s prvním celkem OP II. třídy asi neměl za zlé, ale po průběhu zápasu jsme byli my i diváci z výsledku zklamáni. Fotbal je o gólech a ty nám opět chyběly…


Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: "Favorit utkání nám hlavně prvních 15 minut zle zatápěl a přežili jsme jen díky Lukáši Kasperovi několik jasných šancí. Pak se nám hru podařilo vyrovnat a naší bojovností  jsme hosty značně rozhodili. Bohužel opět platilo známé „nedáš - dostaneš“, a tak naše čtyři 100% šance včetně penalty byly opět zahozeny. Druhý poločas jsme ještě přidali na tempu a míč byl velmi často na našich kopačkách, bohužel kontaktní gól jsme opět nevstřelili a naše hloupá chyba při třetím gólu zápas definitivně rozhodla. Dnes znovu vynikl Lukáš Kasper, k němu se ale opět nikdo nepřidal, a tak na nějaký úspěch z tohoto utkání jsme neměli nárok. Hráči zaslouží pochvalu za bojovnost, to ale k vítězství v takovémto utkání stačit nemůže."
 

Zpět