Javornice A - Žďár 6:3 (4:2)

06.10.2012 16:00

Střelci:
Michal Štěpánek 3, Martin Šrefl, Jan Podzemný, Jaroslav Krunčík

Sestava:
Lukáš Kasper – Jaroslav Šrefl, Lubomír Plesl, Stanislav Koutský, Martin Hejlek (55‘ Pavel Chlachula) – Josef Kovaříček, Michal Štěpánek, Kamil Široký (72‘ David Bárta), Martin Šrefl  - Jaroslav Krunčík (63‘ Pavel Kasper), Jan Podzemný (77‘ Lukáš Harbich)

Komentář k utkání:
V prvním říjnovém zápase na domácím hřišti nás čekal tým ze Žďáru - další soupeř z druhé poloviny tabulky, jehož bodové konto je taktéž podvyživené. Hned v první minutě mířila na naši branku první střela, která ale proletěla vedle branky. Ve 3. min. už přišla obrovská šance Jardy Krunčíka, který po přihrávce ze strany od Honzy Podzemného přestřelil ve skluzu z malého vápna branku. Hned v další minutě si mohl Martin Šrefl připsat první branku zápasu, ale trefil jen hostujícího brankáře. Po pěti minutách hry jsme se už z gólu radovali. Jarda Krunčík si na polovině hřiště pohlídal ofsajdovou hranici a po přesné přihrávce Martina Šrefla zakončil svůj samostatný únik střelou do prázdné branky - 1:0. Hosté se snažili odpovědět v 7. min. hry, ale Lukáš Kasper si s jejich střelou bez problémů poradil. V následující minutě naopak Jarda Krunčík překvapil rychle rozehraným autem hostující obranu. O míč si svým pohybem řekl Martin Šrefl, který si prvním dotykem míč připravil a tím druhým ho bez rozpaků poslal nekompromisně pod břevno - 2:0. Rychlé vedení nás uklidnilo, ale po pár minutách také ukolébalo. Po čtvrthodině hry začalo být před naší brankou pořádně živo. První nebezpečná střela proletěla vedle naší tyče, tu další vyrazil Lukáš Kasper. V další minutě pak Lukáš Kasper vytěsnil přímý volný kop na břevno! Hosté se neprosadili ani z následných rohových kopů, ale v 18. min. už snížili po obloučku přes našeho vybíhajícího brankáře - 2:1. Po 20 minutách hry jsme se připomněli i my, ale Pepa Kovaříček hlavičkoval po centru Michal Štěpánka jen vedle. Střelou vedle zakončil ve 25. min. svoji šanci i Honza Podzemný, který nezužitkoval centr Kamila Širokého. Hosté se také dostávali do dalších šancí kvůli naší nedůslednosti a nedůrazu. A ve 29. min. jsme na to doplatili. Lukáš Kasper sice první střelu hostů po přečíslení naší obrany vyrazil, ale dobíhající hráč byl u míče první a vyrovnal na 2:2. Na další gól se nečekalo příliš dlouho. Mezi střelce se zapsal také Michal Štěpánek, který nepohrdnul přihrávkou Jardy Krunčíka před prázdnou branku - 3:2. Ve 38. min. se s trochou štěstí do šance doslova promotal Jarda Krunčík, ale už nedokázal pořádně vystřelit. Za další 2 minuty střílel nad Michal Štěpánek a zanedlouho napřáhl ke střele s podobným výsledkem i Honza Podzemný. Těsně před koncem poločasu jsme se dokázali znovu gólově prosadit. Když po pravé straně frnkl hostům Martin Šrefl a přihrávkou před odkrytou branku vyzval ke skórování tentokrát Honzu Podzemného. Ani ten nezaváhal a do šaten se šlo za stavu 4:2.
Úspěšné zakončení prvního poločasu jsme přenesli i do začátku poločasu druhého. Ve 48. min. zahrával Jarda Krunčík přímý volný kop. Jeho střelu brankář Žďáru jen vyrazil, ale Michal Štěpánek si už s dorážkou věděl rady – 5:2. Jenže ihned po rozehrání si ve vápně trochu nešikovně počínal Standa Koutský a nabídl hostům penaltu. Ti ji s přehledem proměnili – 5:3. Laciný gól vlil Žďáru energii do žil. Lukáš Kasper tak musel v 53. min. proti hostujícímu útočníkovi vytáhnout perfektní zákrok a totéž musel zopakovat i po „dělovce“ hostů v následující minutě. Po hodině hry přerušil nápor soupeře Michal Štěpánek, ale svou akci ukončil střelou mimo bránu. Následně se nedokázal v dobré příležitosti prosadit Martin Šrefl. Poté jsme si znovu vybrali pár slabších chvilek při bránění, ale soupeř je potrestat nedokázal. V 70. min. nařídil hlavní rozhodčí nepřímý volný kop po excesu hostujícího brankáře. K jeho rozehrání se postavili Martin Šrefl, Kamil Široký a Michal Štěpánek. Martin s Kamilem se domluvili na rozehrávce, ale nějak zapomněli svůj úmysl sdělit Michalovi. Michal Štěpánek si ale v klidu počkal, až mu Martin s Kamilem rozehrávkou nakrátko mezi sebou míč připraví a střelou k tyči zvýšil na 6:3. Stal se tak prvním hattrickovým střelcem sezóny. Minuty nato předvedli ukázkovou akci Martin Šrefl, Kamil Široký a Honza Podzemný, ale ztroskotali na hostujícím brankáři. V 75. min. se po rychlém protiútoku dostal do obrovské šance David Bárta, který se také gólově neprosadil. Stejně tak do branky neprošla další střela Honzy Podzemného. Ani Pavel Kasper přesně nezamířil po perfektním centru Martina Šrefla. Ve zbytku utkání bylo ještě pár horkých chvilek před oběma brankami, ale ani jeden z týmů už své šance nevyužil. Ke konci zápasu již hostům docházely síly a ani náš tým už nepředváděl žádné zázraky. Utkání tedy dospělo do svého konce a my mohli slavit další vítězství.


Trenéři k utkání:
Tomáš Krunčík: „Diváci, kteří i přes den otevřených dveří automobilky ŠKODA AUTO navštívili náš zápas a přišli včas, nemuseli určitě litovat. Dva góly v rozmezí 3 minut nepadají příliš často, přičemž ten Martina Šrefla patřil mezi ty luxusní. Bohužel nás hosté z euforie vyvedli velmi brzy a zvláště v prvním poločase nám vysocí hráči hostů dělali velké problémy. Dnes naštěstí měla naše ofenziva úspěšný den a po akcích z krajů hřiště jsme do poločasu přidali další dvě pěkné branky. Druhý poločas jsme zlepšili obrannou fázi, a tak se utkání dohrálo v klidnější  atmosféře. Hosté působili unaveným dojmem bez snahy něco na hřišti vymýšlet. Dnes se na fotbal dalo dívat, padla spousta branek, a tak se k mé spokojenosti naplnila i týmová kasa, která k nám neodmyslitelně patří již třetí sezonu. Pochvalu zaslouží střelec hattricku - Michal Štěpánek, který i přes rýmičku odehrál nadprůměrné utkání :). Kluci díky.
Dnes, ač to dělám nerad, chválím i hlavního rozhodčího. Utkání zvládl s přehledem, hráče nechal hrát a o tom to přeci je.“
Jakub Kráčmer: "S blížícím se koncem podzimní části sezóny musíme  být rádi za každou výhru a tahle patří k těm zaslouženým.  Střelci se nám rozstříleli, tak jen tak dál. Gratulace kluci.........:-) "
 

Zpět