Javornice B - Kostelec B 1:1 (0:1) pen. 4:3

18.09.2011 10:00

Rozhodčí: Fišer J., Vašata J., Dostálek M.                Diváků: 60

Střelci:
Jan Podzemný

Sestava:
Lukáš Kasper – Zdeněk Matyáš, Jiří Valtr, Marek Ešpandr (70‘ Martin Kučera), Tomáš Plíhal - Miroslav Kmec, Filip Libor, Petr Jirsa (85‘ Tomáš Zahradník), Lukáš Harbich – Michal Plašil (80‘ Karel Štěpánek, Jan Podzemný

Komentář k utkání:
Utkání začalo naším mírným náporem. Již ve 3. min. Michal Plašil namířil na branku hostů nebezpečný lob, ale brankář Kostelce vyrazil míč na roh. V 10. min. střílel Marek Ešpandr vedle brány. Poté se hra vyrovnala a většinou se hrálo od vápna k vápnu. Ve 23. min. se povedenou střelou předvedl Libor Filip, ale gólman jeho pokus kryl. Stejně tak si kostelecký brankář poradil i s trestným kopem Michala Plašila z 25 metrů. Hosté v této době ohrožovali naši branku ojedinělými rychlými protiútoky, ale jejich zakončení se také neujalo. Ve 43. min vběhl Honza Podzemný do pokutového území hostů a křížnou střelou pořádně vystrašil brankáře. Z protiútoku se hosté dostali do našeho vápna, kde se po zmatcích a nedůsledném odkopu dostal k míči jeden z hráčů Kostelce a přízemní střelou k tyči vstřelil první branku utkání – 0:1.
Druhý poločas jsme zahájili opět naším náporem. V 50. min. musel však Jirka Valtr zastavit protiútok hostů jen za cenu žluté karty. Poté už začal úřadovat Honza Podzemný. Jeho křížná střela z 60. min. šla kousek vedle. V 61. min. kopal Michal Plašil po faulu na Honzu další přímý kop ze slibné pozice, ale našel jen gólmanovu náruč. V 64. min. se už Honza Podzemný z branky radoval, když ve vyrovnávací branku proměnil parádní přihrávku Libora Filipa – 1:1. V 71. min. vyklidili hosté cestu Michalovi Plašilovi, ale ten jen vyprášil brankářovi Kostelce rukavice. Vyražený míč pak nedokázal Honza Podzemný pořádně trefit a celá akce skončila odkopem od branky. Ve zbytku utkání už další vážnější šance nepřicházely a tak po vypršení řádné hrací doby přišel na řadu penaltový rozstřel o bonusový bod. Lukáš Kasper si při penaltách dvakrát na míč sáhl, ale hosté se štěstím své 3 pokusy proměnili. Naši střelci – Karel Štěpánek, Martin Kučera a Honza Podzemný – nedali gólmanovi Kostelce ani sáhnout na míč a své pokusy bezpečně proměnili. Pokračovala tak penaltová náhlá smrt. Lukáš Kasper se ve čtvrté sérii vytáhl a střelce hostů vychytal. Sám pak proměnil vítěznou penaltu a rozhodl o tom, že druhý bod zůstane v Javornici.
 

Zpět