Javornice B - Kostelecká Lhota B 4:1 (1:0)

02.10.2011 10:00

Rozhodčí: Valášek F.       Diváků: 70

Střelci:
Tomáš Plašil, Michal Plašil, Petr Jirsa Lukáš Kasper

Sestava:
Lukáš Kasper – Zdeněk Matyáš (82‘ Tomáš Zahradník), Jiří Valtr, Lubomír Šípek, Pavel Chlachula – Jaroslav Motl (80‘ Lukáš Harbich), Petr Jirsa, Jan Podzemný (75‘ Martin Kučera), Martin Hůlka – Michal Plašil, Tomáš Plašil (48‘ Marek Ešpandr)

Komentář k utkání:
Do utkání rezervních týmů jsme vstoupili mnohem lépe a míč se na kopačkách hostujících hráčů objevoval jen zřídka. V 5. a 7. min. spálil dvě obrovské šance Michal Plašil, když obráncům vypíchl míč a běžel sám na branku. V obou případech ji ale přestřelil. Hosté se dostali k ohrožení naší branky až v 17. min. po přímém kopu, který musel nadvakrát likvidovat Lukáš Kasper. Hra se poté přelévala z jedné strany na druhou, ale střelci na obou stranách stříleli pouze „slepými“. Po půlhodině hry hosté během několika desítek vteřin dvakrát ohrozili naši branku, ale náš gólman se překvapit nenechal. V 35. min. došlo uprostřed hřiště ke střetu hostujícího hráče s naším obráncem. Hlavní rozhodčí ale hru nepřerušil a nechal pokračovat náš protiútok, který po pravé straně táhl Petr Jirsa. Ten pak přesnou přihrávkou před branku našel zcela volného Michala Plašila, ale ten trestuhodně míč promáchnul. Naštěstí byl za ním připraven brácha Tomáš Plašil a míč do sítě přeci jen dotlačil – 1:0. Tomáš Plašil měl na noze další gól, když ve 40. min. běžel sám na brankáře, ale svou šanci zahodil stejně jako úvodu zápasu jeho brácha.
Druhý poločas začal znovu naším tlakem. V 50. min. orazítkoval Marek Ešpandr utajenou střelou z 35 metrů levou tyč hostující branky. O 5 minut později však už gól padl, když Michal Plašil proměnil nařízený přímý volný kop – 2:0. I nadále jsme měli více ze hry a snažili jsme se přidat další branku. Když pak Lukáš Kasper v 63. min. proměnil penaltu po faulu na Martina Hůlku, zdálo se, že je o osudu utkání rozhodnuto – 3:0. Za další 3 minuty se však hostům podařilo snížit na 3:1, když hostující útočník dostal až příliš volného prostoru a střelou k tyči skóroval. Tato branka vlila hostům novou krev do žil. Naše záložní řada už také neměla tolik sil a chuti vracet se zpátky a bránit, a docházelo tak k častým přečíslením. Zkušená obrana si ale dokázala poradit a naši hráči byli nakonec všude včas. V 82. min. hosty definitivně zlomil Petr Jirsa, který z ostrého úhlu dokázal propálit brankáře – 4:1. Závěr utkání pak byl poněkud vypjatý i díky pomeznímu z Kostelecké Lhoty, který nemohl najít s hlavním rozhodčím společnou řeč, a pak už mával ofsajdy i po autovém vhazování. Závěrečný hvizd ale tentokrát nebyl tou poslední tečkou za utkáním, protože při odchodu do kabin byl hlavní rozhodčí slovně napaden hráčem Kostelecké Lhoty a dle svých práv mu udělil červenou kartu. Až tím zápas skončil.

Zpět