Javornice B - Rychnov B 1:4 (1:1)

07.05.2017 10:00

Střelci:
Lukáš Pavel

Sestava:
Lubomír Plesl - Miroslav Kmec, Jiří Valtr, Lukáš Harbich, Tomáš Plesl - Jiří Zářecký, Martin Plíhal, Jakub Pavlovec, Lukáš Pavel (67' Jaroslav Petr) - Martin Paštika (82' Martin Kučera), Jaroslav Janeček

Komentář k utkání:
Začátek zápasu patřil i kvůli naší poslepované sestavě hostům a nevěděli jsme, kam dřív skočit. Již v 5. min. přihrál Lukáš Pavel hostům, ale Jirka Valtr vykopl míč z prázdné branky. Po chvíli se začala hra alespoň trochu vyrovnávat a v 11. min. běžel sám na brankáře Jarda Janeček. Jeho slabou střelu však gólman chytil. Ve 28. min. se hosté ujali vedení po dobře zvládnutém rychlém protiútoku - 0:1. Ve 38. min. měl soupeř další velkou šanci, kterou tentokrát zakončil jen střelou vedle. O 2 minuty později se nám zničeho nic podařilo vyrovnat,  když se střelou z pár metrů prosadil Lukáš Pavel - 1:1.
Druhý poločas začal opět tlakem soupeře a hned ve 47. min. zvonilo za naším brankářem břevno. V 52. min. se hosté ujali vedení, když hlavní rozhodčí vyhodnotil skluz Jirky Valtra jako nedovolený zákrok a nařídil pokutový kop. Ten Rychnov proměnil a vedl díky tomu 1:2. Naši hráči začali poté útočit a výsledkem toho byla penalta i na druhé straně hřiště po faulu na Lukáše Pavla. Protože se k jejímu zahrávání nikdo nehrnul, ujal se míče sám postižený, ale jeho pokus brankář vyrazil a Lukášova dorážka už mířila nad branku. V 70. min. se dvakrát po sobě vyznamenal náš gólman Luboš Plesl, který parádně zlikvidoval střely soupeře. V 75. min. si ale Luboš Plesl vybral slabší chvilku, když neudržel míč v rukavicích a po dorážce nabídl hostům vedení 1:3. V 85. min. se znovu zatřáslo naše břevno, ale v 87. min. se Rychnov po střele z blízkosti radoval z vedení 1:4. Tímto výsledkem zápas i skončil.

Zpět