Javornice B - Slatina 0:3 (0:1)

17.06.2012 10:00

Střelci:
-

Sestava:
Jaroslav Motl – Zdeněk Matyáš, Jiří Valtr (67‘ Martin Hůlka), Miroslav – Radek Dvorský, Martin Kučera (82‘ Jan Nosál), Pavel Chlachula, Josef Kovaříček, Michal Plašil – Tomáš Ehl (46‘ Marek Ešpandr), Miroslav Filip (46‘ Lukáš Ešpandr)

Komentář k utkání:
Na konci sezóny čekal náš B-tým zápas se Slatinou. I když v rámci celkového hodnocení už téměř o nic nešlo, se Slatinou je vždy o co hrát. Hosté se od úvodních minut docela snadno dostávali přes naši záložní řadu a začali si vytvářet mírnou převahu. Jardu Motla vyzkoušeli poprvé ve 4. min., ale pouze střelou doprostřed branky. V 8. min. se před brankou soupeře zkoušel stylově zády prosadit Martin Kučera, ale jeho zakončení gólové nebylo. O další 2 minuty později zblokovala hostující obrana střelu Michala Plašila. Následoval rychlý protiútok, který dokázal zastavit pozorný Jirka Valtr. Po čtvrthodině hry napřáhl ke střele hostující hráč, ale Jarda Motl si se střelou nadvakrát poradil. Na druhé straně v 17. min. namířil Míra Filip přímý volný kop jen do zdi. Za dalších pár minut už vyrovnaný stav neplatil. Přečíslení naší obrany, klička do středu hřiště zakončená přesnou střelou a rázem jsme prohrávali 0:1. Naše odpověď mohla přijít záhy, ale Míra Filip přišel ve slibné pozici v poslední chvíli o míč. Následoval rohový kop, po kterém hlavičkoval Radek Dvorský mimo bránu. Do stejných míst zamířila na druhé straně i střela hostů. V další minutě přišla tečovaná střela hostů, s kterou si Jarda Motl poradil. Pak přišel náš rychlý protiútok, ale přihrávka Pavla Chlachuly byla pro Michala Plašila nedostižná. Ve 28. min. se do přečíslení dostali Míra Filip s Pavlem Chlachulou a Michalem Plašilem, ale Pavel místo střely ještě zbytečně hledal Michala. Při dalším našem útoku si Michal Plašil špatně převzal míč, jinak by šel sám na branku. Ve vyložené pozici se po půlhodině hry ocitl Martin Kučera, ale prováhal tu správnou chvíli k zakončení. Ke gólu nevedla ani kombinace Martina Kučery s Pepou Kovaříčkem. Pepa Kovaříček si ve 35. min. připravil další šanci, ale míč branku přeletěl. Po našich šancích musel svoji pozornost znovu prokázat Jarda Motl, když včasným vyběhnutím zastavil útok hostů. Pak to znovu zkoušeli hosté kličkou do středu a následnou střelou, která tentokrát skončila v rukavicích Jardy Motla. Ve 40. min. využil chyby obránce Míra Filip a postupoval sám na brankáře. Tomu udělal kličku, ale ta byla až příliš dlouhá, a tak Míra skončil s míčem až za autovou čárou. I díky tomu byl poločasový stav 0:1.
Krátce po zahájení druhého poločasu se ke střele dostal čerstvý Lukáš Ešpandr, ale trefil jen prostředek branky. To na druhé straně se hostující záložník přehnal přes naše dva hráče a ranou k bližší tyči zvýšil na 0:2. Druhá branka Slatinu uklidnila a našim hráčům vzala na chvíli chuť a sílu bojovat. Další šance tak přišla až v 59. min., kdy Jarda Motl zpacifikoval střelu hostů po rohovém kopu. O minutu později se Michal Plašil zkoušel neúspěšně probít přes bránící hráče soupeře. V 63. min. se do naší obrany vřítil hostující hráč, obešel i Jardu Motla, ale sám se zahnal až za autovou čáru. V 69. min. přidala Slatina třetí branku. Hostující kapitán využil bez zaváhání přihrávku před prázdnou branku po rychlém protiútoku do naší nekompletní obrany – 0:3. V 74. min. se Michal Plašil snažil zkorigovat výsledek, ale z přímého kopu branku netrefil. Naši diváci se alespoň na chvilku pobavili, když vlajka kolemjdoucího slatinského vlajkonoše skončila na chvíli na střeše bývalé zastávky. V 81. min. střílel Martin Hůlka z dobré pozice po rozehraném přímém kopu jen nad branku. V dalších minutách mířily na branku Jardy Motla další střely hostů, ale Jarda si s nimi poradil. V závěru řádné hrací doby poslal Honza Nosál zajímavý centr do vápna, ale žádný z jeho spoluhráčů na něj nereagoval. Už v nastaveném čase pak zachraňoval Jarda Motl náš tým od čtvrtého gólu. Když Radek Dvorský zakončil následný protiútok střelou mimo, zazněl závěrečný hvizd, který ukončil javornickou fotbalovou sezónu 2011-2012.
 

Zpět