Javornice B - Slatina 2:2 (1:2), pen. 3:4

29.04.2018 10:00

Střelci:
Kamil Široký, Jakub Pavlovec

Sestava:
Lubomír Plesl – Martin Hůlka, Jiří Valtr (85‘ Martin Kučera), Lukáš Ešpandr, Jiří Zářecký – Jakub Hovorka, Kamil Široký (76‘ Jakub Pavlovec), Jaroslav Petr (46‘ Michal Plašil), Filip Dvořák (52‘ Jaroslav Janeček), Martin Plíhal, Jan Bárta (52‘ Martin Paštika)

Komentář k utkání:
Náš vstup do zápasu byl jako obvykle tragický, protože jsme krátce po úvodním výkopu přišli o míč a hosté překvapivou střelou ze 30 metrů otevřeli skóre zápasu – 0:1. V 10. min. jsme poprvé ohrozili branku soupeře zásluhou Kuby Hovorky, ale jeho střela z otočky šla vedle. V 15. min. se nám podařilo vyrovnat, když si na rohový kop naskočil Kamil Široký, který hlavičkou poslal míč do sítě – 1:1. O 2 minuty později nás mohl do vedení dostat Honza Bárta, ale brankáře hostů bohužel neprostřelil. To se ve 25. min. nepovedlo ani Martinovi Hůlkovi. Ve 32. min. nás od gólu zachránil Luboš Plesl, který vyrazil střelecký pokus Slatiny. Zopakovat se mu to však nepovedlo ve 40. min., kdy nás hosté přečíslili a střelou k tyči převážili misky vah na svoji stranu – 1:2.
V úvodu druhého poločasu se nám herně příliš nedařilo. Až v 60. min. vyslal střelu nad branku hostů Kamil Široký. V 65. min. mohl vnést klid do soupeřových řad útočník Slatiny, ale svou střelu namířil jen do tyče. Branková konstrukce nám pomohla i v 75. min., když se po ráně soupeře otřáslo břevno. Tlak na vyrovnání z naší strany nepřicházel. Snad jen Lukáš Ešpandr vypálil v 77. min. nad branku Slatiny. Když se rozhodčí pomalu nadechoval k závěrečnému hvizdu, napřáhl z dálky Jirka Zářecký. Jeho ránu gólman vyrazil jen před sebe a dobíhající Kuba Pavlovec dokázal míč nesměrovat do branky – vyrovnáno 2:2. Zápas tedy nakonec dospěl do penaltového rozstřelu. Naději na zisk bonusového bodu přiživil hned v první sérii Luboš Plesl, když střelce Slatiny vychytal. Pak už se hosté nemýlili – na rozdíl od nás… Zatímco Lukáš Ešpandr, Jirka Zářecký a Martin Paštika své pokusy proměnily, Michal Plašil ani Kuba Hovorka v souboji s brankářem soupeře neuspěli. Dva body si tak z našeho hřiště odvezla Slatina.

Zpět