Javornice B - Vamberk B 3:4 (3:3)

17.09.2017 10:00

Střelci:
Jan Bárta 2, Daniel Suk

Sestava:
Lukáš Kasper – Lukáš Ešpandr, Jiří Zářecký, Lubomír Plesl, Daniel Suk – Lukáš Pavel, Kamil Široký, Filip Dvořák (59‘ Jakub Pavlovec), Jan Bárta (73‘ Jaroslav Janeček) – Michal Plašil (59‘ Jaroslav Petr), Martin Plíhal (65‘ Martin Paštika)

Komentář k utkání:
Hned v 1. min. zápasu s rezervou Vamberka musel Lukáš Kasper nadvakrát likvidovat střelu hostů. Chvíli poté chtěl Jirka Zářecký uklidnit hru zpětnou přihrávkou na našeho brankáře, ale za svými zády měl vracejícího se protihráče, který se míče ujal a střelou k tyči dostal Vamberk do vedení – 0:1. Za další 2 minutu to bylo již 0:2, když byl hostující hráč u centrovaného míče rychleji než Lukáš Kasper. Zakončení do prázdné branky už bylo jen třešničkou na dortu. Naše obrana hořela i nadále. Lukáš Kasper musel v 6. min. zlikvidovat střelu soupeře zblízka. Obranný val měl po ránu tolik trhlin, že hosté v 10. min. vedli 0:3, když využili naší ztráty míče po autovém vhazování. První vážná šance našeho týmu přišla v 11. minutě. To Filip Dvořáka pěkně přihrál do šance Honzovi Bártovi, ale ten v nejméně vhodný moment podklouzl. Hosté poté trochu přitvrdili a dopřáli nám kvůli tomu i nějaké standardní situace. V 18. min. prodloužil Kamil Široký přímý kop Luboše Plesla. Míč se následně dostal k Honzovi Bártovi, jehož střelu mířící do branky ještě dorážkou pojistil Dan Suk 1:3. Další naše obrovská šance přišla vzápětí, když standardka Kamila Širokého skončila po teči Michala Plašila na tyči a na tyč narazila i dorážka Honzy Bárty do odkryté branky. Po další standardní situaci zamířila nad brankou soupeře hlavička Michala Plašila. Po půlhodině hry se po autovém vhazování Kamila Širokého míče zmocnil Honza Bárta. Ten se při svém sólu přes několik protihráčů se štěstím udržel na míči a svou střelou snížil na 2:3. Po pár vteřinách od rozehrávky přišli hosté o balón, ale Lukáš Pavel poslal krásný centr od Luboše Plesla mimo tyče. Ve 34. min. se Vamberk nad druhé straně připomněl další svou střelou. Ve 40. min. pak hosté ze standardní situace prostřelili naši zeď, ale Lukáš Kasper míč u tyče lapil. V další minutě zlikvidoval Lukáš Kasper skvělým zákrokem únik soupeře. Míč však vyrazil jen k dobíhajícímu hráči, na kterého zívala odkrytá branka. Soupeř se vyložené šance naštěstí zalekl a míč uklidil přímo do náruče našeho ležícího brankáře. My jsme svoji šanci po protiútoku naopak využili a Honza Bárta vyrovnal na 3:3. Před poločasem mohl Honza Bárta strhnout vedení na naši stranu, ale po chybě soupeře pálil bohužel nad.
Do druhé půle vstoupili báječné hosté, kteří se ukázali střelou těsně nad naši branku. V 51. min. střílel po akci Dana Suka k tyči Filip Dvořák, ale brankář soupeře vyrazil jeho pokus na roh. Ten jsme špatně rozehráli a Vamberku tím nabídli brejk. Ten zastavil až Lukáš Kasper, který na mokré zemi ještě svou kličkou vykoupal útočícího hráče. Bohužel chyby na naší straně přicházely i ve druhém poločase a po krásné fotbalové akci se hosté ujali vedení 3:4. Poté se hrálo hlavně mezi vápny. Další střelecký pokus si připsal až v 62. min. Dan Suk, který tentokrát přesný nebyl. Za pár minut hledal Lukáš Pavel svým vydařeným centrem Jardu Petra, ale tomu k zakončení chyběl onen pověstný krůček. Za další 2 minuty zblokovala obrana soupeře pohotovou střelu Martina Plíhala po centru Kuby Pavlovce. V 67. min. předvedl další ze svých povedených akcí Dan Suk, ale tentokrát vybojoval pouze roh. Po něm protáhl gólmana hostů Honza Bárta, ale bez gólového efektu. V 74. min. to s námi už vypadalo zle. Lukáš Ešpandr dokázal na poslední chvíli uklidit míč alespoň na roh. V 75. min. jsme předvedli parádní souhru po ose Kasper – Široký – Suk pro změnu my, ale Dan nedokázal samostatný únik gólově prodat. V další minutě Martin Paštika zdatně bojoval v pokutovém území hostů s přesilou. Žádná z jeho střel k brance bohužel neprošla. Hosté své útočení omezili pouze na brejky, které byly často velmi nebezpečné a zaměstnávaly naši obranu. V 83. min. prošel hostující útočník přes několik našich hráčů, ale branku těsně minul. O vyrovnání si říkala i střela Martina Paštiky, kterou s vypětím všech sil vytlačil brankář soupeře nad branku. Poslední velkou šanci měli hosté, když zkoušeli přelobovat Lukáše Kaspera, ale ten napodruhé míč těsně před brankovou čarou zastavil. Přestože k bodům bylo dnes blízko, byl nakonec po závěrečném hvizdu o gól šťastnější soupeř.

Zpět