Javornice SŽ - Solnice 1:9 (1:6)

16.06.2012 10:00

Střelci:
Adam Krejčí 3, Michal Štěpánek

Sestava:
Josef Petr, Zdeněk Žiška, Jaroslav Janeček, Jan Gregor, Jakub Hovorka, Matěj Křen, Patrik Sedláček, Michal Štěpánek, René Ludvík, Adam Krejčí, Tadeáš Zachoval, Ondřej Nosek, Jaroslav Petr, Jan Racek, Filip Dvořák, Martin Plíhal

Komentář k utkání:
V sobotu dopoledne za krásného letního počasí vyběhli naši žáci k poslednímu zápasu sezony. Hosté ze Solnice vstoupili do utkání lépe a ve 4. minutě po zmatku v našem pokutovém území se ujali vedení 0:1. Na další branku diváci čekali pouze dvě minuty, kdy po pravé straně utekl hostující útočník, vystřelil do tyče, ale míč se potom bohužel odrazil od nohy Zdendy Žišky do brány - 0:2. Potom se hra trochu vyrovnala. To až v 11. minutě naše obrana nedokázala míč uklidit pryč od brány a po střele z hranice velkého vápna se skóre opět měnilo - 0:3. Po dvou minutách se stav měnil znovu, kdy hosté opět vystřelili za velkým vápnem a Pepa Petr v naší brance neměl šanci – 0:4. Za tohoto stavu na naše hráče padla deka a bylo otázkou času, kdy zase inkasují. To se stalo v 15. minutě, kdy po nedůrazu obrany ve vápně padl již pátý gól – 0:5. To ovšem dobře hrajícím hostujícím hráčům nestačilo a ve 20. minutě zvýšili skóre na 0:6. Ve 25. minutě se osmělili domácí a po nedovoleném zákroku asi 15 metrů za půlkou rozehrávali volný přímý kop. K míči se postavil Patrik Sedláček a jeho střela jen těsně minula horní tyčku. O minutu později si za půlkou vzal balon Adam Krejčí a běžel osamocen na hostujícího brankáře. Toho chtěl přelobovat, což se mu povedlo, ale bohužel přeloboval i bránu. To ve 30. minutě si již počínal lépe, když opět utekl hostující obraně a i přesto, že byl nevybíravě faulován hostujícím brankářem, se mu povedlo hlavou gólmana přehodit a upravit poločasové skóre na 1:6. S podivem bylo, že rozhodčí vůbec neřešil zmiňovaný faul, i když byl minimálně na žlutou kartu.
Začátek druhého poločasu se odehrával ve stejném duchu jako v poločase prvním. Ve 37. minutě po střele z vápna padl již sedmý gól – 1:7. Ve 42. minutě podskočil domácí stoper balon, toho využil hostující útočník a po samostatném nájezdu upravil na 1:8. V 53. minutě běžel Patrik Sedláček osamocen na soupeřovu branku, ale v poslední možné chvíli mu míč ukopl hostující stoper.  V 58. minutě předvedli hosté na Adamovi Krejčím opět faul na kartu, ale rozhodčí je patrně nechal doma. Z následného trestného kopu Patrik Sedláček jen těsně minul pravou tyč hostující branky. V 63. minutě se rozhodli se stavem znovu udělat něco hosté, utekli po pravé straně a po centru před naši bránu opět skóre narostlo – 1:9.  V 65. minutě k překvapení hráčů i diváků velmi nepřesný rozhodčí utkání ukončil, čímž nás zřejmě ušetřil desetigólového přídělu.

Zpět