Javornice SŽ - Velké Poříčí 2:1 (2:0)

05.05.2012 10:00

Střelci:
René Ludvík, Martin Plíhal

Komentář k utkání:
K utkání se nedostavil delegovaný rozhodčí, a tak se vedoucí mužstev domluvili, že utkání odpíská rozhodčí ve výslužbě Petr Hovorka. Po mírném zpoždění způsobeném dvacetiminutovou čekací dobou zápas konečně odstartoval.
První poločas začal za krásného počasí, ale v oboustranně mírném tempu. Utkání zahájili lépe domácí hráči, když už v 5. minutě zápasu René Ludvík střelou za velkým vápnem přeloboval hostujícího brankáře, a domácí se tak ujali vedení 1:0. Ve 12. min. kopali hosté roh, ale domácí obrana ho odvrátila. Po dalších pěti minutách kopali hosté volný přímý kop a míč jen těsně minul naši branku. Další přímý kop hostů z 21. minuty, který zneškodnil bravurním zákrokem domácí brankář Ondra Martinec. Domácí se dočkali také přímého kopu, který ve 26. min. zahrával Zdenda Žiška. Ovšem jeho nádhernou střelu hostující brankář s námahou vyrazil na roh. Z něj naši žáci bohužel nic nevytěžili. To ovšem neplatilo ve 32. min., kdy z dobrých třiceti metrů napřáhl Martin Plíhal, a domácí diváci si tak s chutí zakřičeli podruhé. Míč zapadl pod břevno kousek od šibenice – 2:0. V trochu nervózním závěru poločasu se již nic nestalo a do kabin šel náš tým s dvoubrankovým náskokem.
Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté, když již ve druhé minutě ohrozili branku domácích, ale byl z toho pouze rohový kop. Ten se jim však také nepovedl. Ve 45. min. domácí založili akci „na jeden dotek“, ale skončili na dobře chytajícím brankáři hostů. V 54. min. naopak zaútočili hosté, ale i náš brankář byl pozorný a balón chytil. To samé se opakovalo za čtyři minuty, kdy náš brankář zachytil míč bezpečně do koše. V 65. min. se domácím naskytla další příležitost kopat přímý volný kop. K míči se tentokrát postavil Jakub Hovorka, ale s jeho střelou si gólman z Poříčí poradil. Z následujícího rychlého brejku se narodila šance hostí. Tu ukončil až Zdenda Žiška zákrokem v pokutovém území, za což rozhodčí nařídil pokutový kop. Penaltu hosté proměnili a zdramatizovali závěr utkání – 2:1. Hosté se ještě vrhli do útoku, ale vcelku dobře bránící domácí obrana už jim nedovolila přidat vyrovnávací gól. Po závěrečném hvizdu tak mohla vypuknout zasloužená javornická vítězná radost.

Zpět