Křivice - Javornice A 1:3 (0:2)

11.11.2017 14:00

Střelci:
Adam Krejčí 2, Jakub Hovorka

Sestava:
Lukáš Kasper – Jakub Resl (58‘ Tomáš Plesl), Stanislav Koutský, Pavel Kasper, Daniel Suk – Jakub Hovorka (75‘ Pavel Chlachula), Martin Šrefl, Kamil Široký, Tomáš Krunčík (89‘ Martin Paštika) – Adam Krejčí (82‘ Lukáš Harbich), Josef Kovaříček (87‘ Martin Plíhal)

Komentář k utkání:
V podzimní předehrávce druhé části sezóny jsme vyjížděli na hřiště Křivic, které jsou pro nás velmi nepříjemným soupeřem. Rohový kop domácích ze 2. min. odvracel hlavou Kamil Široký. Na druhé straně přizvedl přímý kop jeden z bránících hráčů, ale Kuba Hovorka měl k míči dále než křivický brankář. V 6. min. udělal v našem pokutovém území neplechu poskakující balón, který jsme nakonec odvrátili na roh. Zatímco první roh jsme si pohlídali, po tom druhém sjel Standovi Koutskému míč z nohy a skončil na břevně za překvapeným Lukášem Kasperem. Přečkali jsme i následný závar a naopak zaveleli k rychlému protiútoku. Adam Krejčí nabídl střeleckou pozici Pepovi Kovaříčkovi, jenže ten vystřelil jen do brankáře. V 9. min. se po malé domů brankáři Křivic úplně nevydařil odkop a po překvapivé dělovce Adama Krejčího se do hry podruhé zapojilo břevno. Ve 13. min. se po kombinaci na pravé straně Adam Krejčí řítil sám na brankáře, ale zařízení přestřelil. Po čtvrthodině hry mířil centr Martina Šrefla do vápna na Kamila Širokého. Hlavní rozhodčí bohužel hru necitlivě přerušil kvůli předešlému faulu na našeho hráče. V 17. min. pak Adam Krejčí opět pelášil sám na brankáře, ale ani podruhé neuspěl. V další minutě bohužel žádný z našich hráčů netrefil pěkný centr Kuby Hovorky od rohového praporku. V 19. min. odhlavičkovali domácí přímý kop z levé strany jen ke Kubovi Reslovi, jehož střelu zblokoval obranný val Křivic. Balón se nicméně odrazil ještě k Danovi Sukovi, který mířil těsně vedle. V následující minutě propadl centr až ke Kubovi Hovorkovi, ale ani on gólmana domácích neprostřelil. Ve 23. min. se domácí vydali do rychlého protiútoku, který zastavil svým obranným zákrokem Pavel Kasper. Krátce poté prostrkával Adam Krejčí míč mezi obránci Pepovi Kovaříčkovi, jenže přihrávka byla až příliš dlouhá. Ve 26. min. se na útočný výlet vydal Kuba Resl, ale míč si příliš předkopl a přišel o něj. O 2 minuty později se domácí sami připravili o šanci, když překombinovali svůj brejk. Po půlhodině hry si přímý kop Křivic pohlídal Lukáš Kasper. Ve 34. min. zmatkovala domácí obrana po přímém kopu, ale Pepa Kovaříček střílel nakonec vedle. O 2 minuty později mířil povedený centr Kuby Resla na Tomáše Krunčíka, kterému zakončení znemožnil viditelným přistrčením dobíhající hráč. Ve 38. min. jsme se gólového zásahu už dočkali, když v síti skončila jemně tečovaná střela Kuby Hovorky 0:1. Ve 41. min. přenesl Kuba Hovorka míč parádně na Dana Suka. Ten si zasekávačkou vytvořil dobrou střeleckou pozici, ale pravačkou vystřelil jen do brankáře. Ve 43. min. našel Kamil Široký na velkém vápně Pepu Kovaříčka, který si míč pohotově zpracoval, ale poté vystřelil nad branku. Ve 44. min. se po vydařené kombinaci už už dostával k zakončení Martin Šrefl, ale domácí hráč mu s notnou dávkou štěstí ukopl míč na roh. Míč se po rohovém kopu objevil u kopaček Adama Krejčího, který střelou z otočky prostřelil klubko hráčů před sebou a do kabin nás poslal s dvoubrankovým vedením – 0:2.
Ve 47. min. předvedl Pavel Kasper domácím hráčům své technické finesy, ale Pepovi Kovaříčkovi už přihrát nedokázal. V další minutě hlavičkoval po autu Adama Krejčího Kamil Široký, který míč usměrnil jen do míst, kde číhal brankář Křivic. Ve 49. min. zavezl Dan Suk míč do vápna a přihrávkou pod sebe našel Adama Krejčího. Jeho ránu brankář vytěsnil nad břevno. V 51. min. jsme domácím umožnili nerušeně kombinovat v našem pokutovém území. Svou šanci zakončili střelou, kterou Lukáš Kasper vyškrábl na břevno a poté už míč bezpečně chytil. Domácí se snažili o korekci výsledku a naši defenzivu zlobili. Výsledkem toho bylo například břevno, o které se míč otřel po rohovém kopu krouceném přímo do branky. V 54. min. přišlo do našich řad uklidnění v podobě branky na 0:3. Tu si připsal Adam Krejčí, který si poradil se dvěma obránci a zamířil přesně k tyči. O 2 minuty později měli domácí další slušnou šanci po nevydařeném odkopu, ale Kuba Resl jejich střelu zblokoval. V 59. min. zabojoval o míč Kuba Hovorka, ale přihrávku za obranu už doběhnout nestihl. V 61. min. zkoušel domácí útočník zaskočit Lukáše Kaspera rychlou střelou po autovém vhazování, která však byla hodně nepřesná. V 62. min. jsme na polovině hřiště chybovali, ale Martin Šrefl svým rychlým návratem gólovou šanci soupeře zmařil. Následný rohový kop zahrávali hosté opět do branky a míč se znovu snesl na břevno naší branky. O 2 minuty později se nákop Pavla Kaspera dostal přes Pepu Kovaříčka a Tomáše Krunčíka k Danovi Sukovi, který trefil jen břevno odkryté branky Křivic. V 65. min. si Pepa Kovaříček navedl míč na střed hřiště, ale tečovaná střela mezi tyče nemířila. Následný rohový kop dosedl na kopačku Adama Krejčího, který bohužel trefil prostředek branky. V 71. min. neudržel Lukáš Kasper střelu soupeře. Když se zkoušel procpat znovu k míči, nešikovně u toho fauloval domácího hráče a následoval pokutový kop. Ten domácí proměnili a snížili na 1:3. Míč v rukavicích neudržel na druhé straně ani gólman soupeře, ale Pepa Kovaříček k přihrávce Tomáše Krunčíka doklouzal bohužel pozdě. Závěrečných 10 minut bylo zejména ze strany domácích hodně nervózních, ale do velkých šancí jsme je nepouštěli. Snad jen v 83. min. si Křivice poradily s naší obranou, ale míč mířící do branky zastavil včas Tomáš Plesl. Zápas jsme nakonec dovedli do vítězného konce a během celého podzimu jsme nepoznali hořkost porážky. To ocenil i Ruda Petřík, který díky naší ztrátě 1 bodu v Černíkovicích ušetřil za sud piva, ale v kabině i tak přistála jako poděkování lahvinka whisky.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Rozhodně zajímavá jarní předehrávka. Diváci viděli asi 6x břevno a dost neproměněných šancí. Jsem moc rád, že nám k vítězství opět pomohl B-tým doplněním plného stavu hráčů našeho kádru. Javorničtí diváci nás dnes hnali dopředu, a když vás podpoří i při každém vyhraném souboji, to je prostě paráda. Utkání jsme si zkomplikovali až v závěru, ale to bychom asi nebyli my, aby šlo všechno hladce. Parádní tečka za podzimem, který historie javornického fotbalu nepamatuje. Nechci být prorokem, ale myslím si, že večírek, který nás příští týden čeká, bude mít víc než důstojnou atmosféru. ;-)

Zpět