Labuť RK - Javornice B 1:1 (0:0), pen. 5:4

01.10.2016 13:30

Střelci:
Marek Ešpandr

Sestava:
Jiří Mucha – Miroslav Kmec, Jiří Valtr, Tomáš Plesl, Jaroslav Nosek – Jiří Zářecký, Martin Plíhal (55‘ Lukáš Harbich), Jakub Pavlovec (65‘ Marek Ešpandr), Lukáš Pavel (70‘ Jaroslav Dlask) – Martin Paštika (46‘ Lubomír Plesl), Jaroslav Petr (80‘ Martin Kučera)

Komentář k utkání:
První poločas začal z obou stran opatrně a většinou se hrálo jen ve středu hřiště. První šanci měli ve 20. min. domácí, ale jejich střelu Jirka Mucha vyrazil. Až ve 40. min. byla vyslána naše první střela na domácí branku. Jejím autorem byl Martin Paštika, který ale mířil vedle. Jinak se hrál pěší fotbal bez myšlenky z obou stran.
Druhý poločas začal chybou domácí obrany, kdy se Jarda Petr dostal sám před domácího brankáře, ale vystřelil vedle. V 56. min. vystřelil jen do brankáře Tomáš Plesl. V 60. min. zaúřadoval hlavní rozhodčí, který střet Jirky Valtra s domácím útočníkem tělo na tělo vyhodnotil jako faul a nařídil pokutový kop. Ten domácí proměnili a ujali se vedení 1:0. Labuť se poté soustředila na bránění hubeného náskoku a naše útočné snahy byly povětšinou marné. V 85 min. však domácí neúspěšně zahráli ofsajd-systém. Toho využil Martin Kučera, který proklouzl po pravé straně a svou přihrávkou našel před prázdnou brankou Marka Ešpandra. Ten nezklamal a vstřelil vyrovnávací gól – 1:1. Zápas tedy dospěl do penaltového rozstřelu. Až do poslední série byli všichni střelci neomylní – za nás to byli Luboš Plesl, Jirka Zářecký, Marek Ešpandr a Lukáš Harbich. Úspěšný nebyl až pátý člen penaltového týmu Martin Kučera, který branku netrefil a bonusový bod připadl tím pádem domácím.

Zpět