Labuť RK - Javornice B 3:3 pen. 4:3

11.08.2012 17:00

Střelci:
Jiří Tobiška 2, Pavel Severýn

Sestava:
Jiří Mucha – Zdeněk Matyáš, Jiří Valtr, Lubomír Šípek, Miroslav Kmec (74‘ Jaroslav Motl) – Michal Štěpánek, Josef Kovaříček (82‘ Martin Kučera), Aleš Ehl, Jiří Tobiška (67‘ Tomáš Ehl) – Daniel Suk, Pavel Severýn (86‘ Karel Štěpánek)

Komentář k utkání:
K zápasu s rychnovskou Labutí byl po všech peripetiích (viz úvod článku ze Zdelova) připraven dostatečný počet hráčů, ale hned 9 z nich se na trávníku objevilo už v dopoledním zápase A-mužstva ve Zdelově. Úvodní minuty patřily snahám Labutě, která využívá slatinské hřiště jako své domácí. Hned ve 4. min. skončila v náruči Jirky Muchy první střela. Na druhé straně hledal své spoluhráče před brankou Pavel Severýn, ale svůj centr přetáhl. Pak musel znovu zasahovat Jirka Mucha proti povedené střele domácích. V 9. min. už ale kapituloval po pěkné kolmici za naši obranu a přesném zakončení - 1:0. V 11. min. se o vyrovnání pokoušel Dan Suk, ale centr Pavla Severýna jen lehce tečoval. O 2 minuty později zahrával Pavel Severýn přímý volný kop z 20 metrů a míči chyběl jen centimetřík k tomu, aby skončil v šibenici. Místo toho se od břevna odrazil na brankovou čáru a pryč od branky. Dobíhající Dan Suk sice dostal míč do sítě, ale balón se mu přitom otřel o ruku a rozhodčí gól neuznal. Na druhé straně pak předvedl další parádní zákrok Jirka Mucha, když vyrazil povedenou utaženou střelu Labutě mířící přesně k tyči. Po 17. min. již bylo vyrovnáno. Centr Dana Suka vyrazil brankář jen k Pavlovi Severýnovi, který se neukvapil a přesným obloučkem poslal míč přes gólmana do sítě - 1:1. Další změna skóre přišla ve 23. min., když si zcela volný domácí obránce naskočil na rohový kop a umístěnou hlavičkou dostal Labuť znovu do vedení - 2:1. Za další 3 minuty vymýšlel přihrávku za obranu Aleš Ehl, ale domácí ji dokázali na poslední chvíli odvrátit. Po půlhodině hry se hráči našeho týmu prezentovali v tom nejlepším světle krásnou fotbalovou akcí na jeden dotek. Celou akci rozjel Aleš Ehl, míč se poté dostal přes Zdendu Matyáše k Michalovi Štěpánkovi, který svým centrem vybídl ke skórování Jirku Tobišku - 2:2. Ve 34. min. bylo znovu rušno před naší brankou. Nejprve přes malé vápno protančil nebezpečný centr, pak si musel Jirka Mucha poradit s přímým volným kopem Labutě a po následném rohovém kopu předvedl reflexivní zákrok, kterým zabránil třetí brance v naší síti. 5 minut před přestávkou obrali naši hráči o míč stopera domácích, ale Zdenda Matyáš trefil jen vnější tyč. Ve 42. min. zahrával Pavel Severýn další přímý volný kop, který proplachtil znovu jen kousek vedle spojnice břevna a tyče.
První minuty druhého poločasu patřily znovu Labuti, ale Jirka Mucha svým dalším skvělým zákrokem proti hlavičce domácích změnu skóre nepřipustil. Své střelecké štěstí dále pokoušel Pavel Severýn, ale v 52. min. namířil svoji střelu jen nad branku. Během pár dalších minut se domácí dostali do několika dalších střeleckých pozic, ale i oni mířili nepřesně, nebo jejich šanci včasným vyběhnutím zneškodnil Jirka Mucha. V 60. min. si domácí obránce hrál s míčem tak dlouho, až o něj v souboji s Danem Sukem přišel. Z této situace pak Jirka Tobiška vytěžil naši třetí branku - 2:3. V 66. min. se ke zpětné přihrávce před branku dostal jeden z hráčů Labutě, ale míč z jeho kopačky branku naštěstí přeletěl. V 69. min. zvonila za Jirkou Muchou tyč. Na druhé straně se vzápětí ocitl Jirka Tobiška sám před brankářem, ale ono známé „nedáš, dostaneš“ se tentokrát nepotvrdilo. Pravá tyč zvonila za Jirkou Muchu znovu hned za další 2 minuty, ale i tentokrát se míč od tyče odrazil zpět do hry. V 78. min. přišla chyba dvěma zápasy unaveného Jirky Valtra, kterou Labuť potrestala vyrovnáním - 3:3. V probíhající 81. min. prosvištěla přes naše pokutové území další nebezpečná přihrávka, ale ani jeden z hráčů Labutě na ni nedosáhl. V posledních minutách pak neúspěšně zkoušel své střelecké štěstí Michal Štěpánek. V závěrečné minutě se domácím podařilo protlačit míč po rohovém kopu až do naší sítě, ale už předtím byl odpískán faul na našeho hráče. Zápas tedy skončil nerozhodně 3:3 a následoval penaltový rozstřel zahrávaný nově na 5 pokutových kopech. Ani 5 sérií penalt však nerozhodlo, protože na každé straně se prosadili jen 3 střelci. Za nás se trefili Jirka Mucha, Karel Štěpánek a Aleš Ehl. Martin Kučera trefil „jen“ spojnici a Jirka Valtr přestřelil. Zatímco v šesté sérii neproměnil svůj pokus Michal Štěpánek, hráč Labutě nezaváhal a získal pro svůj tým bonusový bod.
 

Zpět