Petrovice - Javornice A 1:4 (0:2)

13.05.2018 17:00

Střelci:
Jakub Kráčmer, Josef Kovaříček, Pavel Chlachula, Jaroslav Krunčík

Sestava:
Lukáš Kasper – Martin Šrefl, Jakub Resl, Pavel Kasper, Daniel Suk – Pavel Chlachula (62‘ Martin Plíhal), Jan Kráčmer, Jakub Kráčmer, Tomáš Krunčík – Josef Kovaříček (79‘ Lukáš Harbich), Jan Bárta (85‘ Jaroslav Krunčík)

Komentář k utkání:
Do zápasu proti posledním Petrovicím jsme vstupovali jako favorit. Hned v 1.min. si Honza Bárta nepohlídal své postavení a přihrávka Honzy Kráčmera ho tím pádem zastihla v ofsajdu. Domácí také okamžitě ukázali, s čím do zápasu jdou a hned od první minuty nasadili taktiku tahání času. Zanedlouho poté chtěl před branku nacentrovat Pepa Kovaříček, ale míč mu nesedl a skončil za brankou. V 5. min. Martin Šrefl parádně předskočil soupeře a po povedené narážečce s Pavlem Chlachulou nacentroval na zadní tyč. Tam na trochu delší míč ještě ve skluzu dosáhl Tomáš Krunčík, který v těžké pozici rozvlnil jen boční síť. Na gól se tak čekalo do 10. min., kdy se po autovém vhazování Pavla Chlachuly hlavou prosadil Kuba Kráčmer0:1. Nevadilo tomu ani to, že jsme v té době hráli v oslabení, protože Tomáš Krunčík byl po úderu do nosu ošetřován mimo hrací plochu. Ve 13. min. zabojoval o míč Pavel Chlachula, ale Pepa Kovaříček měl následně k míči o kousek dále než domácí brankář. V 17. min. Petrovice poprvé zkusily ohrozit naši branku, ale slabý skákavý pokus z 35 metrů byl hodně marný. Ve 20. min. jsme svým napadáním obrali soupeře o míč, jenže přihrávka Honzy Kráčmera byla bohužel příliš dlouhá. Ve 22. min. se po levé straně rozběhl Dan Suk, jehož střelu na zadní tyč dokázal gólman vyrazit. O 2 minuty později se Danovi Sukovi míč trochu zamotal mezi nohama, ale dokázal ho ještě přihrát Tomášovi Krunčíkovi. Ten nacentroval do vápna, kde se do míče z voleje trefil Kuba Kráčmer, ale jeho střelu domácí srazili na roh. Po něm se Kuba Kráčmer dostal znovu do zakončení a gól měl pro změnu na hlavě, jenže brankář jeho pokus znovu vyrazil. Ve 25. min. se Pavel Kasper vzadu už trochu nudil, a tak se vydal na útočný výlet. Nakonec se s míčem probil až do pokutového území, ale tam už nic vymyslet nestihl. O 2 minuty později Dan Suk netrefil míč mířící za jeho záda a domácím tím nabídl nadějnou šanci. Přihrávku před branku však naše obrana odvrátila a následná střela Petrovic mezi tyče nemířila. Ve 27. min. si Pepa Kovaříček po krásném vysunutí za obranu nedokázal srovnat svá mířidla a vystřelil jen vedle branky. Po půlhodině hry Lukáš Kasper trochu podcenil přímý kop soupeře, ale Martin Šrefl míč před dotírajícími hráči včas odkopl. Ve 32. min. hlavičkoval Pavel Chlachula po centru Dana Suka pouze vedle branky. Ve 33. min. prostrčil Pavel Chlachula míč na Pepu Kovaříčka, ale ten už nedokázal vyběhnuvšího brankáře prostřelit. Ve 36. min. se přes Honzu a Kubu Kráčmerovi dostal míč na malé vápno k Honzovi Bártovi, který střelou z otočky další náš gól také nepřidal. Ve 41. min. skončila vedle naší branky standardní situace soupeře. Ve 43. min. Petrovice odvrátily centr mířící na Honzu Bártu jen za vápno. Tam se míče zmocnil Honza Kráčmer, kterého v dalším postupu zastavil faul domácích. Z nařízeného přímého kopu posadil Honza Kráčmer míč na hlavu Pepy Kovaříčka, který nedal gólmanovi tentokrát šanci – 0:2.
Po rozehrané standardce ve 47. min. dokázali domácí zneškodnit centr Dana Suka mířící před branku. Za další 3 minuty neudržel domácí brankář v rukavicích rohový kop, ale jeho zaváhání jsme potrestat neuměli. V 52. min. jsme míč rychle posunuli zleva doprava na Pavla Chlachulu, jehož centr Petrovice zblokovaly. V 53. min. svedl Pepa Kovaříček po rohovém kopu souboj s brankářem soupeře. Míč nakonec vypadl ke Kubovi Kráčmerovi, který střelou přes hlavu branku netrefil. V další minutě Dan Suk hezky našel Pavla Chlachulu. Ten patičkou vrátil míč pod sebe na Martina Šrefla, který ihned centroval před branku, ale tam před Pepou Kovaříčkem zasáhli obránci. V 56. min. přestřelil po útoku z pravé strany branku Pepa Kovaříček. V 58. min. Pepa Kovaříček vybojoval balón, ale Honzovi Bártovi poslal přetažený centr. Ten z druhé strany provedl podstatě totéž a u míče se najednou objevil Honza Kráčmer. Ten byl dobíhajícím hráčem v pokutovém území zfaulován a nic jiného, než pokutový kop nemohlo následovat. K penaltě se nakonec postavil Pavel Chlachula a bezpečně ji proměnil – 0:3. Vedení o tři branky nám vydrželo opravdu jen chvilku. Bezprostředně po autovém vhazování domácí hráč vystřelil doprostřed branky, ale protože dezorientovaný Lukáš Kasper byl v tu chvíli úplně mimo branku, znamenala tato střela snížení na 1:3. V 65. min. se po pravé straně prosmýkl obraně Honza Bárta, který svou přihrávkou našel Kubu Kráčmera. Ten se zakončení nebál, ale branku netrefil. V 68. min. běželi Honza Bárta s Pepou Kovaříčkem na jednoho obránce, ale v dalším postupu je zastavil jeden z mnoha signalizovaných ofsajdů ze strany domácího nedelegovaného sudího, který se v tomto směru opravdu činil. V 73. min. brankář Petrovic konečky prstů přizvedl centr Tomáše Krunčíka mířící na naše útočníky. O 2 minuty později zastavil další postup Pepy Kovaříčka a Honzy Bárty další z ofsajdů. V 79. min. musel po chybě Honzy Kráčmera hasit situaci Martin Šrefl, který si poté od plic ulevil, za což byl odměněn žlutou kartou. V 81. min. chybělo Lukášovi Harbichovi po rohovém kopu k míči jen pár centimetrů. V 87. min. Lukáš Harbich už dokázal parádně vystřelit, ale gólová střela po zásahu domácích nakonec v síti neskončila. V 89. min. Honza Kráčmer našel za obranou Kubu Kráčmera, který předložil míč před prázdnou branku střídajícímu Jardovi Krunčíkovi, a ten se v podstatě po roce a půl bez fotbalu opět zapsal do střelecké listiny – 1:4. Protesty domácích kvůli údajnému ofsajdu již nic na konečném výsledku nezměnily.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Máme za sebou povinné vítězství. Hra nebyla ideální, ale to se svým způsobem dalo čekat. Utkání nám tak mírně zkomplikovala obdržená branka, která se opravdu jen tak nevidí :-) Škoda neproměněných šancí, při kterých jsme v mnoha případech nechali vyniknout legendu Ajaxu. Tři body ale vezeme, a to se zkrátka počítá!“

Zpět