Předměřice - Javornice A 2:2 (2:1), pen. 5:4

30.03.2019 16:30

Střelci:
Martin Šrefl, Josef Kovaříček

Sestava:
Lukáš Kasper – Jakub Resl (58‘ Tomáš Krunčík), Pavel Kasper, Jan Kráčmer (33‘ Jakub Hovorka), Stanislav KoutskýJan Bárta, Jakub Nosek, Jakub Kráčmer, Martin Šrefl – Adam Krejčí, Josef Kovaříček (85‘ Pavel Chlachula)

Komentář k utkání:
Do zápasu v Předměřicích jsme vstoupili dobře. Hned v 1. min. přečetl Martin Šrefl úmysl domácích, ale při cestě k bráně hostů si míč píchl až příliš daleko od sebe. V další minutě nacentroval před branku Honza Bárta, do jehož odraženého centru se zpoza vápna opřel Standa Koutský, který branku netrefil. K prvnímu ohrožení naší branky se domácí dostali v 5. min., ale přímý kop mířil přímo na našeho brankáře. V 7. min. naše obranné řady zaspaly při odkopu soupeře od branky a po jednoduchém prodloužení hlavou upaloval domácí hráč sám na branku. Poradil si i s Lukášem Kasperem a otevřel skóre utkání – 1:0. V 8. min. zastavil Honza Kráčmer se štěstím přihrávku, která už mířila za naši obranu. Ve 14. min. jsme se dostali ke slovu pro krátké odmlce také my, ale slabá střela novopečeného táty Kuby Noska šanci na úspěch neměla. Z protiútoku si připsali šanci také domácí, jenže zakončující hráč míč v těžké pozici netrefil. V 16. min. si na rohový kop naskočil Kuba Kráčmer, ale ačkoli nebyl atakován, míč do branky usměrnit nedokázal. Ve 20. min. pálil nad branku soupeře Pepa Kovaříček, když mu míč ke střele připravil Honza Bárta. Ve 22. min. dokázal gólman soupeře nadvakrát zlikvidovat přímý kop Kuby Noska. O 2 minuty později zachytil Adam Krejčí rozehrávku domácích, míč si navedl na střelu, která mu bohužel nesedla. V další minutě centroval před branku po kombinaci ve středu hřiště Adam Krejčí, ale Kuba Kráčmer na míč nedosáhl. Ve 26. min. zakombinovali slušně i domácí, ale u kolmice za obranu byl první náš brankář. V další minutě vystřelil Adam Krejčí po přiťuknutí Kuby Noska jen doprostřed branky. Po půlhodině hry si Martin Šrefl našel centr, který k němu propadl z levé strany, a nekompromisním zakončením vyrovnal na 1:1. O pár minut později jsme mohli jít i do vedení. Adam Krejčí dostal přihrávku před branku, ale nedokázal už vystřelit. Zakončit se následně nepovedlo ani Kubovi Noskovi, ke kterému míč od Adama doputoval. V pokračující akci zastavila míč ve vápně i ruka jednoho z domácích hráčů, ale hlavní rozhodčí to jako nedovolení hraní a penaltu neposoudil. Ve 35. min. domácí hráč šikovně sklepával míč za naši obranu, ale tam žádný z jeho spoluhráčů naštěstí nenabíhal. V další minutě jsme u svého pokutového území zbytečně hledali složitá řešení a po špatné komunikaci mezi obránci následoval zbytečný faul ve vápně a pokutový kop pro Předměřice. Penaltu domácí hráč bez problémů proměnil a zvýšil na 2:1. Ve 38. min. měl Martin Šrefl plné nohy práce s unikajícím hráčem, ale jeho průnik po lajně dokázal ubránit. V další minutě Kuba Nosek skvěle vysunul Honzu Bártu, ale ten se tváří v tvář brankáři prosadit nedokázal. Pět minut před koncem poločasu chyboval Pepa Kovaříček a soupeř postupoval na naši branku. Lukáš Kasper svým zákrokem a dobře načasovaným vyběhnutím dalšímu gólu v naší síti zabránil. Ve 41. min. vysunul Kuba Kráčmer do útoku ještě Pepu Kovaříčka, ale ani ten nedokázal prostřelit gólmana Předměřic.
Úvod druhého poločasu patřil opět nám, ale víc než pár rohových kopů jsme z toho nevytěžili. V 53. min. měl Pepa Kovaříček ve vápně dost času na zpracování centru Pavla Kaspera, ale zakončoval zbrkle. V následující minutě odrazili domácí centr Honzy Bárty jen za vápno. Tam se míče ujal Kuba Kráčmer, jehož technický pokus branku přeplachtil. V 57. min. vyslal na branku soupeře svou střelu Adam Krejčí a gólman jeho ránu vyrazil na roh. Po něm jsme se z vyrovnání už radovali. Pepa Kovaříček hlavičkou z malého vápna vyrovnal na 2:2. Za další 2 minuty se Pepa Kovaříček tlačil k zakončení po dalším rohovém kopu, ale tentokrát neúspěšně. V 61. min. Lukáš Kasper jen vyboxoval míč po standardní situaci, ale poradil si i s následnou dorážkou. V 73. min. se domácí řítili do přečíslení po našem rohovém kopu, jenže ukvapené zakončení šanci ukončilo. O 5 minut později jsme vybojovali na středu hřiště míč, Kuba Nosek ho potáhl k brance soupeře, ale Adam Krejčí už se k míči nedostal. V 80. min. vyrazil brankář hostů povedeným zákrokem přímý kop Kuby Noska na roh. V 84. min. jsme domácí překvapili rychle rozehranou standardkou, ale Kuba Nosek vystřelit nakonec nedokázal. Naopak přišel protiútok soupeře, který musel zastavovat Martin Šrefl. V 86. min. mohl o osudu utkání rozhodnout po pár vteřinách pobytu na hřišti Pavel Chlachula, ale po přihrávce od Adama Krejčího brankáře bohužel neprostřelil. V 87. min. pak Standa Koutský nedosáhl na přímý kop Tomáše Krunčíka a Kuba Hovorka poslal míč následně nad branku. V 89. min. připravil Adam Krejčí míč pro Kubu Noska, jehož rána skončila opět jen rohovým kopem. Zápas po 90 minutách skončil nerozhodně a šlo se tedy na penalty. V prvních třech sériích se prosadili všichni hráči, když za nás proměnili své pokusy Kuba Kráčmer, Tomáš Krunčík a Kuba Nosek. Při třetím pokusu domácích měl obrovskou smůlu Lukáš Kasper, který vystihl střelu soupeře, ale míč si nešťastně srazil k druhé tyči. Když ve čtvrté sérii proměnil svou penaltu Martin Šrefl a domácího hráče následně vychytal Lukáš Kasper, byli jsme k bonusovému bodu už velmi blízko. Lukáš Kasper ale rozhodující pokus neproměnil a po páté penaltě domácích byl stav 4:4. V šesté sérii vychytal našeho kapitána Pavla Kaspera předměřický brankář, a protože domácí svou penaltu proměnili, získali tím bod navíc. Pro nás byl takový výsledek zklamáním, protože jsme zbytečně ztratili 2 body.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Myslím si, že jsme byli lepší než domácí. To ale nemění nic na tom, že pokud budeme i nadále inkasovat takhle laciné branky a budeme dále pokračovat v neproměňování tolika brankových příležitostí, tak prostě vyhrávat nebudeme. Hráli jsme celkem dobře, ale bylo nám to opět k ničemu.“

Zpět