Roveň - Javornice A 2:4 (1:3)

08.09.2012 17:00

Střelci:
Pavel Kasper 2, Kamil Široký, Jaroslav Krunčík

 

Sestava:
Lukáš Kasper – Jaroslav Šrefl, Lubomír Plesl, Stanislav Koutský, Martin Hejlek – Josef Kovaříček (85‘ Jaroslav Nosek), Michal Štěpánek, Kamil Široký, Martin Šrefl - Pavel Kasper (70‘ David Bárta), Jaroslav Krunčík (75‘ Pavel Chlachula)

Komentář k utkání:
Zápasům na Rovni náboj nikdy nechybí a nejinak tomu bylo i tentokrát. Bodové konto naše i našeho soupeře zelo po čtyřech kolech prázdnotou, což přidávalo zápasu na důležitosti. Začátek utkání se nám vydařil. Hned v úvodní minutě zkoušel překvapit domácího brankáře střelou z dálky Martin Hejlek, ale mířil vysoko nad branku. Ve 3. min. se však již naši diváci z gólu radovali. Centrovaný míč Luboše Plesla vypadl domácímu gólmanovi z rukou a Kamil Široký ho pohotově uklidil do branky – 1:0. Roveň se snažila o rychlou odpověď, ale dva rohové kopy v těsném sledu nevyužila. Nejnebezpečnější pak byla hlavička domácího útočníka, která naštěstí skončila nad břevnem. Po čtvrthodině hry jsme domácím zasadili druhý zásah. Jarda Krunčík si narazil míč s Martinem Šreflem a bez přípravy vystřelil. Střela se mu vůbec nepovedla, ale kutálející se míč usměrnil do branky Pavel Kasper, který stál ve správnou dobu na správném místě – 0:2. Ihned po rozehrání měli domácí příležitost ke snížení, ale roveňský záložník ve velké šanci přehodil nejen Lukáše Kaspera, ale i branku. Ve 20. min. si Lukáš Kasper poradil s přímým volným kopem domácích. Za další 2 minuty se čísla na ukazateli skóre měnila znovu. Jarda Krunčík si vyměnil míč s Pepou Kovaříčkem a na branku poslal další střelu. Tu těsně před brankářem pěkně tečoval Pavel Kasper a bylo to 0:3. Ve 29. min. se k hlavičce dostal Pepa Kovaříček, ale jeho „koníček“ skončil na vnější spojnici břevna a tyče. Roveň se dočkala snížení po půlhodině hry, když jeden z domácích hráčů usměrnil hlavou do naší sítě rozehraný přímý volný kop – 1:3. V další minutě se v pokutovém území uvolnil Jarda Krunčík, ale jeho střelu na zadní tyč odvrátil jeden z bránících hráčů na roh. Zbytek poločasu se odehrál bez vážnějších příležitostí na obou stranách. Se střelami domácích si poradil Lukáš Kasper. Na druhé straně nás pak mohla mrzet nadějná přečíslení, která jsme několikrát zbytečně prováhali. První poločas uzavřela střela Martina Šrefla mířící bohužel vysoko nad domácí branku.
Ve druhém poločase jsme si chtěli naše vedení pohlídat a nechtěli jsme soupeři dovolit vstřelit kontaktní gól. Plán nám vydržel ale jen pár minut. V 50. min. zastavil Luboš Plesl svým tělem pronikajícího hráče a pískala se penalta. Tu domácí proměnili a snížili na rozdíl jediné branky – 2:3. Roveň se dál hnala za vyrovnáním, ale do velkého množství šancí se nedostávala. Dost starostí měla naopak v obraně, když se naši hráči řítili do rychlých protiútoků. Domácí je ale někdy i na poslední chvíli dokázali zastavit. V 61. min. zahrávala Roveň rohový kop a všichni naši hráči i fanoušci si oddechli, když hlavička domácího hráče skončila vedle pravé tyče. Takřka vzápětí přišla šance i na druhé straně, ale obránce Rovně dokázal v posledním okamžiku naši střelu zablokovat. V 64. min. se k odraženému míči v malém pokutovém území dostal Pepa Kovaříček a uklidil míč do branky, jenže gól nebyl uznán pro postavení mimo hru. V 71. min. odhlavičkovala obrana Rovně přímý volný kop k Jardovi Krunčíkovi, ale ten z nadějné pozice přestřelil. V další minutě už ale gólová radost na naší straně vypuknout mohla. Martin Šrefl přečetl rozehrávku domácích, přihrál volnému Michalovi Štěpánkovi, který z 22 metrů vyslal na domácí branku svou ránu. Tu dokázal brankář Rovně jen vyrazit. Dobíhající Jarda Krunčík byl u míče nejdříve ze všech a počtvrté rozvlnil síť za domácím brankářem – 2:4. Jarda si oslav gólu moc neužil, protože vzápětí ho frustrovaný gólman napálil míčem zezadu do hlavy. To zůstalo bez odezvy u hlavního rozhodčího, ale Jarda naštěstí mohl po chvilkovém vydýchání dál pokračovat ve hře. V 76. min. zahrával Martin Šrefl přímý volný kop po faulu na Pepu Kovaříčka. Jeho pokus ale domácí brankář s trochou štěstí a námahy zneškodnil. Deset minut před koncem zápasu se po naší nedůslednosti dostala k zakončení znovu Roveň, ale její hráč mířil opět jen těsně vedle pravé Kasperovy tyče. V další minutě hledal Pavel Chlachula svou přihrávkou za obranu Pepu Kovaříčka, ale toho v postupu na branku zastavil praporek pomezního. Pět minut před koncem zápasu všem zatrnulo, bez rozdílu, jestli fandili Rovni nebo Javornici. Po srážce s Lukášem Kasperem zůstal na trávníku bezvládně ležet domácí hráč, který byl následně odvezen sanitním vozem na vyšetření, ale dle našich informací by snad nemělo jít o nic vážného. V závěru utkání své střelecké štěstí ještě pokoušel Pavel Chlachula, ale na výsledku se již nic nezměnilo. V pátém zápase jsme si tak konečně připsali první tři důležité body za vítězství 2:4.

 

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Úvod dnešního zápasu byl naprosto exceletní a brzké vedení 3:0 narušilo naši další fotbalovou koncentraci. Domácí byli téměř neškodní a nám se tentokrát na hřišti dařila komunikace a přesnost nahrávek. Bohužel jsme se časem přizpůsobili hře domácích a vše se zvrhlo v chaos po celém hřišti. Vstup do druhého poločasu byl také excelentní, ale v opačném duchu, a tak domácí hned snížili na jednogólový rozdíl a z fotbalu se stala pěkná mela. Tentokrát jsme se však nepoložili a bylo vidět, že dnes naši hráči vyhrát chtějí. Gratuluji střelcům ke gólům a hlavně celému týmu za první podzimní vítězství, které bylo potřeba asi tak, jak finance ve státní pokladně :-) Domácím přeji brzké uzdravení jejich hráče, který si z dnešního zápasu po srážce zřejmě moc vzpomínek neodnesl.“

Jakub Kráčmer: „Dnešní výhra byla zasloužená a pro nás velice cenná a potřebná. Doufám, že nás to povzbudi do dalších bojů. Celému týmu gratuluji k výhře.“
 

Zpět