Slatina - Javornice B 1:0 (0:0)

08.10.2011 16:00

Rozhodčí: Valášek F., Špaček L., Serbousek P.        Diváků: 100

Střelci:
-

Sestava:
Lukáš Kasper – Miroslav Kmec, Jiří Valtr, Lubomír Šípek (89‘ Karel Štěpánek), Tomáš Plíhal - Pavel Chlachula, Jaroslav Motl (75‘ Jaroslav Nosek), Martin Kučera (55‘ Martin Hůlka), Petr Jirsa - Jan Podzemný, Michal Plašil

Komentář k utkání:
Derby se Slatinou jsme začali dobře a ze začátku utkání jsme měli více ze hry. Tlačili jsme se k domácí brance, ale naše útočné snažení končilo často špatnou finální přihrávkou před pokutovým územím. Ani domácí nebyli příliš aktivní, ale s přibývajícím časem se jejich výkon zlepšoval. Všichni hráči však měli problémy s rychlostí odskoku míče, který klouzal po mokrém trávníku. Okolo 20. minuty se dvakrát za sebou dostal až před domácího brankáře Michal Plašil, ale ani jeden z jeho pokusů neskončil v síti. Poprvé vystřelil Michal do brankáře a podruhé branku netrefil vůbec. Lukáš Kasper neměl na druhé straně hřiště taky příliš práce, protože naprostou většinu slatinských střeleckých pokusů dokázala naše obětavá obrana zblokovat. Nikoho tedy příliš nepřekvapilo, že se šlo do šaten za bezbrankového stavu.
Druhý poločas začal obdobně, ale od 50. min. se domácí mnohem častěji usazovali na naší polovině a ohrožovali naši branku. Právě v této minutě zabránil jistému gólu Míra Kmec, když kolenem vytěsnil střelu směřující do odkryté branky. V 60. min. zlikvidoval Lukáš Kasper včasným pádem pod nohy samostatný nájezd slatinského útočníka. Za další 2 minuty se do dobré příležitosti dostal Petr Jirsa, ale ani on se prosadit nedokázal. Domácí byli nadále o něco lepším týmem a Lukáš Kasper v brance měl občas kupu starostí a svými parádními zákroky držel naše naděje na dobrý výsledek. Až v 85. min. jsme uprostřed hřiště ztratili míč a laxním návratem jsme domácím umožnili přečíslit naši obranu. Slatina nabídnuté šance využila a neobsazený domácí hráč dostal pod nohou Lukáše Kaspera míč do branky – 1:0. O zápase mohlo být rozhodnuto 2 minuty před koncem, když 2 hráči Slatiny šli sami na našeho gólmana, ale další výborný zákrok Lukáše Kaspera gólu zabránil. Ani v posledních minutách jsme si však nedokázali vytvořit brankovou příležitost a tak v derby tentokrát uspěla domácí Slatina.

Zpět