Zdelov - Javornice A 4:1 (1:0)

11.08.2012 11:00

Střelci:
Jaroslav Krunčík

Sestava:
Jiří Mucha – Miroslav Kmec, Lubomír Plesl, Jiří Valtr, Marek Ešpandr – Petr Jirsa (83‘ Karel Štěpánek), Michal Štěpánek, Kamil Široký, Josef Kovaříček (70‘ Jaroslav Motl) – Pavel Severýn (75‘ Daniel Suk), Jaroslav Krunčík

Komentář k utkání:
V předstihu před prvním zápasem nové sezóny jsme museli řešit jeden obrovský problém. Místní fotbalový svaz naplánoval první zápasy všech okresních soutěží na víkend, kdy jsou v plném proudu celozávodní dovolené. To samozřejmě zasáhlo všechny týmy, ale troufám si říct, že ten náš na tom byl ze všech nejhůře. Hned 16 našich fotbalistů bylo na hromadné společné dovolené, takže jsme celkem i s dalšími dovolenkářemi postrádali asi 20 hráčů. To samozřejmě nešlo dohromady s rozlosováním soutěže, protože oba týmy měly nastoupit proti svým soupeřům souběžně v 17:00. My jsme s vypětím všech sil dokázali poslepovat mužstvo jedno. Jednali jsme tedy se Zdelovem i Labutí o přeložení některého zápasu na neděli nebo jiný termín, ale neúspěšně. Protože za nenastoupení k zápasu hrozí vysoká pokuta, podali jsme oficiální žádost o řešení našeho problému na fotbalový svaz. Jenže sportovně technická komise, která měla tento problém řešit, se na svém pravidelném jednání čistě náhodou nesešla a problémem se nezabývala. Vzhledem k tomu, že další jednání komise mělo proběhnout až pár dní před začátkem soutěže a nám stále reálně hrozila několikatisícová pokuta, začali jsme jednat se Zdelovem a Labutí znovu. Zdelov nám nakonec vyšel vstříc a v pohodě se začátek utkání posunul na 11:00. Místo několika tisícovek tak do pokladny fotbalového svazu směřovala „jen“ pětistovka. Díky posunutému začátku zápasu se nám podařilo k utkání nanominovat dostatečný počet hráčů. Pro některé hráče to byla v A-týmu obnovená premiéra, pro některé premiéra skutečná.

Zápas měl od začátku jasný průběh. Našim obranným řadám zakopaným hluboko na vlastní polovině hřiště snad chyběly jen vojenské přilby a lopatky. Bránili jsme se statečně, ale na mnoha hráčích bylo vidět, že defenzivní styl není našim oblíbencem. Ale tentokrát to nešlo jinak. Atakům soupeře jsme odolávali prvních 15 minut. Pak však přišel zbytečný penaltový zákrok, a domácí tak mohli být o něco klidnější - 1:0. My jsme ohrožovali domácí branku jen při standardních situacích, ale mnohé z nich skončily nepovedeným centrem. Gólem zaváněla jen hlavička Kamila Širokého, která proletěla těsně vedle tyče, a střela Pavla Severýna zblokovaná na poslední chvíli bránícím hráčem. Domácí se dostávali do dalších šancích, ale zakončovali buď nepřesně nebo je vychytal Jirka Mucha. Poločasové skóre nám tak dávalo naději na slušný výsledek.
Poločasová bouřka v domácí kabině přinesla kýžený efekt. Krátce po rozehrání druhého poločasu zvýšil Zdelov na 2:0. I za tohoto nepříznivého stavu jsme dál trpělivě bránili a aktivitu přenechávali soupeři. Naše útočné aktivity byly dále omezené na rychlé protiútoky a standardní situace. V 55. min. využil Jarda Krunčík zaváhání obrany a obloučkem přes brankáře se snažil dostat míč do branky. Bezmocný brankář domácích srazil dobíhajícího Jardu rukama k zemi, a obránce Zdelova tak stihl míč před brankovou čarou odkopnout. I přesto se nám po pár minutách podařilo snížit. Po standardní situaci se míč odrazil ke Kamilovi Širokému, který ho přiťukl Jardovi Krunčíkovi. Ten si balón posunul do vápna, kde byl faulován. Následovala tedy penalta, kterou Jarda Krunčík bezpečně proměnil – 2:1. Po chvilkovém útlumu se domácí znovu pustili do ohrožování naší branky a nakonec se dočkali i dalších gólových oslav. Třetí branka nás nadobro odsoudila k porážce a čtvrtá branka domácích upravila konečné skóre na 4:1. Nutno dodat, že při všech gólech byl jinak výborně chytající Jirka Mucha bezmocný.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Opět začínám hodnocení zápasu poděkováním Zdelovu za umožnění odehrání zápasu v dopoledních hodinách. Díky tomu se nám podařilo nahradit 7 hráčů jarní základní sestavy, a utkání jsme tak mohli odehrát v plném počtu. Dál děkuji hráčům širšího kádru A-týmu a hráčům B-týmu za pomoc i za situace, kdy věděli, že je odpoledne čeká další mistrovské utkání.
Domácí od začátku hledali recept na naše urputně bránící řady a šancí bylo minimum. Rozhodl náš nedůraz, který hostům umožnil vstřelit více branek. Domácí vyhráli zaslouženě a já jen doufám, že našich 16 fotbalistů brázdících vody okolo Českého Krumlova přijede v pořádku a nastoupí již o nadcházejícím víkendu s velkou chutí dohnat ztracené utkání...“
 

Zpět