1. FC Rokytnice B - Javornice B 1:3 (1:3)

05.04.2014 16:30

Střelci:
Michal Plašil 2, Adam Krejčí

Sestava:
Jiří Mucha - Miroslav Kmec (73‘ Lukáš Pavel), Josef Hanyk (82‘ Martin Kučera), Jiří Valtr, Zdeněk Matyáš (57‘ Martin Paštika) - Daniel Suk, Josef Kovaříček, Petr Jirsa (78‘ Marek Ešpandr) - Michal Plašil, Adam Krejčí (25‘ Jaroslav Motl)

Komentář k utkání:
Úvodní zápas B-týmu začal na vedlejším hřišti v Rokytnici v mdlém tempu. Hráči bojovali jak sami se sebou, tak i s terénem, který byl po ranním dešti kluzký. V úvodní čtvrthodině se hrálo hlavně mezi pokutovými územími bez nějaké výrazné šance. Gól byl na spadnutí až v 15. min., když se do vápna soupeře vřítil Michal Plašil. Jeho střela, která prolétla mezi gólmanovýma nohama, však skončila jen na tyči. Z rychlého protiútoku se naopak prosadili domácí, když přízemní střelou k tyči překvapili Jirku Muchu - 1:0. Obdržená branka naše hráče nerozhodila a ti začali více a více útočit. Domácího brankáře dvakrát vylekal z přímého kopu Michal Plašil. Vyrovnání přišlo až ve 25. min. po našem rychlém protiútoku. Dorostenec Adam Krejčí se na konci akce ocitl sám před brankářem a pod jeho tělem propasíroval míč do branky - 1:1. Zároveň si tím připsal svou premiérovou branku v kategorii dospělých. Další zásah už ale Adam přidat nemohl. Ihned po vstřelení gólu musel vystřídat, protože jeho kotník po souboji z úvodu zápasu otékal čím dál více. Ve 35. min. odčinil své zaváhání Jirka Mucha, když dlouhým výkopem našel Michala Plašila, který obešel dva hráče soupeře i vyběhnutého gólmana a vstřelil branku na 1:2. V závěrečné minutě prvního poločasu se Michal Plašil prosadil po samostatné akci podruhé a střelou pod brankářem zvýšil na poločasových 1:3.
Druhý poločas byl o poznání vlažnější a na jedné ani na druhé straně šance nepřibývaly. To se změnilo až v závěru zápasu. V 88. min. zatáhl Michal Plašil míč po levé straně a přihrávkou před branku našel osamoceného Martina Paštiku. Martin však střelecky selhal a gól nedal. Takřka totéž se zopakovalo v poslední minutě zápasu jen s tím rozdílem, že zakončujícím hráčem byl Lukáš Pavel. I on namířil svůj pokus vedle, ale to nic nezměnilo na vítězství našeho B-týmu 1:3.

Zpět