České Meziříčí A - Javornice A 2:3 (1:1)

01.10.2022 16:00

Střelci:
Adam Krejčí 2, Jakub Hovorka

Sestava:
Stanislav Hynek – Tomáš Plesl, Pavel Kasper, Jan Kráčmer, Daniel Suk – Josef Kovaříček (64‘ Martin Šrefl), Jakub Kráčmer, Jakub Hovorka (83‘ Pavel Chlachula), Martin Plíhal – Adam Krejčí, Ondřej Nosek (80‘ Filip Dvořák)

Komentář k utkání:
Před zápasem během rozcvičky se obloha zatáhla a začalo lehce pršet. Deštivé počasí vydrželo po celou dobu zápasu, který se hrál na podmáčeném trávníku po předešlém utkání domácích dorostenců. Těžký povrch přinesl první nepřesnosti na kopačky domácích, kteří ztratili míč do zámezí hned po úvodní rozehrávce. Ve 2. min. si domácí obrana neporadila s naším nákopem, ale Kuba Hovorka zakroutil míč jen těsně kolem vzdálenější tyče. Ani domácí obecenstvo nečekalo na první šanci dlouho. Rohový kop ze 4. min. jsme však bezpečně odvrátili. V 10. min. prověřil obranu soupeře Kuba Kráčmer, jehož střelu zblokovala na rohový kop obrana Českého Meziříčí. V 15. min. si naše obrana poradila s přímým kopem domácích. V 18. min. se Adam Krejčí pustil do souboje s obráncem, ale místo vytoužené branky vybojoval jen rohový kop. Domácí se následně vydali do protiútoku, ale nepříjemný míč naštěstí proletěl skrz naše brankoviště dále. Ve 23. min. mířil svou střelu na branku Standy Hynka domácí hráč, jenže vysoko přestřelil. Ve 25. min. nastartoval Adam Krejčí rychlým autem Pepu Kovaříčka, který v posledním momentu po kontaktu s protihráčem bohužel podklouzl. Okolo 30. min. větral svými průniky obranu Českého Meziříčí Adam Krejčí. Ze své třetí šance vytěžil roh pro náš tým. Míč od rohového praporku rozehrál Kuba Hovorka a našel ve vápně kopačku Adama Krejčího, který otevřel gólový účet zápasu – 0:1. Ve 35. min. rozehrával Honza Kráčmer standardní situaci z poloviny hřiště, ale míče se po centru zmocnil soupeře, který hru rychle otočil směrem k naší brance. Naštěstí jsme střelu domácích dokázali zblokovat. Ve 41. min. zahrávalo České Meziříčí rohový kop. Standy Hynek se přes hráče před sebou k míči nedostal a po mele v pokutovém území domácí vyrovnali na 1:1. Domácí tým povzbuzený vyrovnáním se dral ve zbytku poločasu za dalším gólem, ale naše pozorná obrana jim další gólovou radost nedovolila.
Druhý poločas začal dalším rohovým kopem soupeře. Ten ve svých rukavicích tentokrát zkrotil Standa Hynek. Na nic nečekal a rychlou rozehrávkou nastartoval Adama Krejčího. Ten se nechal vytlačit ze střelecké pozice a neujal se ani následný pokus Kuby Hovorky. Ve 48. min. přeletěla další střela Kuby Hovorky břevno a míč se usadil na horní síti branky. Hra se přelévala mezi vápny. Spoustu míčů soupeři odebíral fantasticky hrající Ondra Nosek, který významně vypomáhal celé defenzivě. V 57. min. se na sólovou dráhu vydal Dan Suk, který byl v půlkruhu před pokutovým územím zastaven nevybíravým faulem. Ke standardní situaci se postavil Kuba Hovorka, který přesně našel skulinu mezi břevnem a rukavicemi bezmocného brankáře – 1:2. Navýšit naše vedení mohl po hodině hry Ondra Nosek, ale gólovou odměnu za svůj výkon si nepřipsal, protože jeho střela byla sražena na roh. V 66. min. mohl do šance postupovat čerstvý Martin Šrefl, jenže ho bohužel zradil první kontakt s míčem. V 67. min. vybojoval důrazný Ondra Nosek míč pro Adama Krejčího. Adam napřáhl z 20 metrů a to, že vstřelil branku na 1:3, mnohým došlo až v momentě, kdy šel brankář Českého Meziříčí vylovit míč ze sítě. S výsledkem zápasu se domácí nesmířili a dál se tlačili k naší brance. Naše obrana však pracovala perfektně a zlikvidovala vše, co mohla. Deštěm promáčený Standa Hynek tak sbíral jen lehké míče. Dále jsme se soustředili na pozornou obranu a nechali domácí tvoři v dostatečně bezpečné vzdálenosti od naší branky. V 85. min. došlo k několika soubojům v našem pokutovém území, po kterých zůstalo ležet několik domácích i našich hráčů. Vše ale vyřešil Standa Hynek, který nakonec ukryl míč ve svých rukavicích. V 92. min. jsme šli nedobrovolně do oslabení, když ze hřiště po kontaktu s protihráčem odstoupil s pohmožděným kolenem Tomáš Plesl. V pokračujícím nastavení se mezi sebou nedomluvili Pavel Chlachula s Martinem Plíhalem. Domácí toho využili a posledním nákopem do našeho brankoviště snížili na 2:3. To však bylo ze zápasu vše a 3 body jsme si odvezli do Javornice.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Odvážíme si velmi cenné a myslím si, že i právem zasloužené 3 body. K dobrému výsledku přispěla svým dnešním výkonem obranná čtveřice, která uhlídala doposud nejlepšího střelce soutěže. V utkání jsme si vytvořili více šance, ale proměnit jich víc než tři nám dnes souzeno nebylo. Každopádně to stačilo, a to je hlavní. Pochválím dnes celý mančaft, ale vyzdvihnu Ondru Noska – nějak takhle se hraje pro tým.“

Zpět