České Meziříčí B - Javornice A 0:4 (0:2)

01.11.2015 14:00

Střelci:
Martin Šrefl 2, Josef Kovaříček, Daniel Suk

Sestava:
Lukáš Kasper - Jakub Resl, Pavel Kasperl, Stanislav Koutský, Daniel Suk  - Martin Šrefl, Jakub Kráčmer (84‘ Martin Plíhal), Michal Štěpánek, Jaroslav Krunčík (62‘ Lukáš Harbich)  - Michal Plašil (74‘ Jakub Hovorka), Josef Kovaříček (60‘ Adam Krejčí)

Komentář k utkání:
Do zápasu jsme mohli vlétnout náramně, když se hned v 1. minutě dostal až před brankáře domácích Martin Šrefl, ale svou šanci promarnil. Ve 4. min. jsme se už skoro radovali z branky po pěkně zakroucené střele Michala Štěpánka. Gólman Meziříčí však neméně povedeným zákrokem míč vyrazil. O 2 minuty později se osmělili také domácí. Prudká střela z pravé strany mezi tyče nemířila. Po několika nevýrazných minutách přišla táhlá střela domácích, s kterou si trochu pohrál i silný vítr, ale ani tento pokus naši branku neohrozil. Chvíli poté se domácí dostali k nebezpečné střele z pravé strany, která však branku také minula. V 19. min. jsme se po rohovém kopu soupeře dostali k rychlému protiútoku, ale Michal Plašil se k přihrávce Jardy Krunčíka nedostal. Ve 21. min. si na rohový kop Michala Štěpánka naskočil Kuba Kráčmer. V dobré pozici ale mířil nad branku Meziříčí. Ve 25. min. se na obdivuhodný útočný výlet vydal Pavel Kasper. Po několika přihrávkách se ocitl až v pokutovém území soupeře. Na gólovou střelu mu už ale nezbyly síly a vystřelil jen doprostřed branky. Ve 32. min. se připomněli domácí slabou střelou, která Lukáše Kaspera rozhodně nevystrašila. Za další 2 minuty ukázal Martin Šrefl soupeři svou šikovnost, když se po pravé straně prokličkoval do pokutového území. Svou přihrávkou našel Michala Plašila, který střelou bez přípravy vyzkoušel jen ochranné sítě. Chvíli poté se k zakončení dostal Jarda Krunčík. Jeho přízemní střela šanci na úspěch také neměla. Ve 37. min. jsme se branky konečně dočkali. Za obranou soupeře se s míčem objevil Pepa Kovaříček, který nás střelou k tyči přivedl do vedení – 0:1. Ve 40. min. vysouval Kuba Kráčmer svou přihrávkou Michala Plašila. V postupu na branku nás ale zastavil praporek pomezního rozhodčího. V další minutě jsme ubránili standardní situaci a pár vteřin poté mohl branku soupeře ohrozit Michal Plašil, ale branku netrefil. Těsně vedle tyče skončila i další střela Michala Plašila ze 44. minuty. Už to vypadalo, že do kabin půjdeme s hubeným náskokem, ale v závěru poločasu se stav zápasu ještě jednou změnil. Po rohovém kopu se odrazil míč k Jardovi Krunčíkovi, který si to s ní namířil do pokutového území, kde ho v jeho kličkované zastavil faulem jeden z obránců. Nařízenou penaltu proměnil Martin Šrefl a gól do šatny na 0:2 uklidnil náš tým.
Ve 49. min. namířil Pavel Kasper přímý kop jen do zdi a následná střela Dana Suka skončila vedle branky. V 56. min. posunul Kuba Resl balón k Jardovi Krunčíkovi. Jardova přízemní střela brankáře Meziříčí nepřekvapila. V 58. min. proletěla střela domácích znovu jen nad naší brankou. V 59. min. to už vypadalo na samostatný únik Michala Plašila, ale znovu ho zastavil praporek pomezního. Po hodině hry se krátce po nástupu na hřiště dostal ke střele Adam Krejčí. Míč z jeho kopačky cestu mezi tyče nenašel. V 64. min. zahrával Michal Plašil přímý volný kop. Našim nabíhajícím hráčům nechybělo mnoho k tomu, aby balón před brankářem tečovali. V 68. min. jsme získali vedení 0:3, když střela Dana Suka doškobrtala od tyčky až do brány. V 72. min. zahrávali standardní situaci domácí. Lukáš Kasper tentokrát ani zasahovat nemusel, protože mu vypomohla zeď. Čtvrthodinu před koncem zápasu Adam Krejčí gólově nezakončil svůj samostatný únik, když branku minul. V 77. min. jsme napadáním soupeře vybojovali míč. Lukáš Harbich přihrál přesně na nohu Martina Šrefla, který si poradil s posledním bránícím hráče i gólmanem a zvýšil na 0:4. Deset minut před koncem zápasu doletěl za naši obranu dlouhý centr, ale situaci včas uhasil Dan Suk. Krátce poté postupoval sám na bránu Michal Štěpánek. Dotírající obránci ho na hranici pokutového území donutili ke střele, kterou brankář Meziříčí dokázal vyrazit a Adam Krejčí už se k dorážce nedostal. V 83. min. vyzkoušel jeden z domácích hráčů pozornost hlavního rozhodčího, když si chtěl vymodlit pokutový kop, ale rozhodčí jeho herecký výkon penaltou neocenil. Na druhé straně hřiště zblokovala obrana domácích přihrávku Adama Krejčího mířící před branku. V 86. min. poslal Lukáš Harbich do pokutového území další povedený centr a Danovi Sukovi chyběly k zakončení doslova centimetry. V 89. min. podnikli domácí rychlý protiútok, který naše obrana nakonec obětavě zblokovala na rohový kop. V závěrečných minutách jsme si o branku koledovali. Další akce Meziříčí skončila naštěstí jen střelou doprostřed branky a další slušnou příležitost chvíli poté domácí překombinovali. V 93. min. mohl skóre zápasu ještě vylepšit Adam Krejčí, který využil chybu brankáře po malé domů, ale v jasné šanci opuštěnou branku netrefil. Přestože jsme nepředvedli nikterak úžasný fotbal, odvezli jsme si z dalekého Meziříčí přesvědčivé vítězství 0:4.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: "Přestože jsme nepodali nijak oslnivý výkon a paradoxně jsme z těch lepších akcí branku většinou nevstřelili, zvítězili jsme 4:0. A to je zvlášť z venkovního prostředí cenný výsledek. Nedělní odpoledne se nám tak výsledkově vydařilo. Naše vítězství bylo zasloužené. Potěšilo mne, že jsme si dnes zahráli s dalším týmem, který zbytečně nekomentuje výroky rozhodčího a nevyužívá přehnaně ostré zákroky. Díky tomu i rozhodčím proběhlo utkání naprosto v klidu, zkrátka tak, jak to má být."

Zpět