České Meziříčí - Javornice A 1:1 (1:0), pen. 4:3

31.07.2021 17:30

Střelci:
Josef Kovaříček

Sestava:
Stanislav Hynek – Matěj Ehl (36‘ Filip Dvořák), Michal Bárnet, Pavel Kasper ©, Daniel Suk – Jakub Hovorka, Jakub Kráčmer, Jakub Nosek, Martin Šrefl (90‘ Tomáš Plesl) – Josef Kovaříček, Jan Bárta (79‘ Lukáš Kasper)

Komentář k utkání:
První šanci zápasu nám nabídli domácí po faulu asi 25 metrů od branky, ale střela Kuby Noska měla spíše ragbyové parametry. Ve 4. min. chyboval Dan Suk a následný centr domácích z pravé strany Standa Hynek pošťouchl svými prsty do bezpečí. O 2 minuty později Kuba Nosek šikovně vysunul Pepu Kovaříčka, který však nedokázal nacentrovat míč před branku. V 7. min. nepovedený centr Meziříčí opět zaměstnal Standu Hynka, který posunul míč přes břevno na roh. Po něm si odražený míč potáhl do vápna domácí hráč, jenže branku netrefil. V 10. min. domácí ubránili nadějně vyhlížející standardní situaci. Krátce poté proskotačil centrovaný míč soupeře přes naše pokutové území až k hráči na zadní tyči, který naštěstí nezamířil přesně. Ve 14. min. si Kuba Nosek narazil míč s Martinem Šreflem a pokračoval dál k brance soupeře. Jeho nabídku naši hráči jen lehce tečovali a domácí se dalšímu útoku ubránili. O 2 minuty později si Honza Bárta šikovně odstavil bránícího hráče, zatáhl míč do vápna, ale po jeho přihrávce zakončoval Pepa Kovaříček až příliš ukvapeně. Na druhé straně hřiště jsme pak i za cenu rohového kopu ubránili brejk soupeře a přečkali jsme i hlavičku domácí hráče po centru od rohového praporku. Ve 21. min. Standa Hynek vyběhl proti centru za obranu. Hráč Meziříčí měl však k míči mnohem blíže, ale naštěstí zaváhání našeho gólmana nepotrestal. Po občerstvovací pauze Michal Bárnet nedosáhl na nákop soupeře, naštěstí za něj zaskočil pohotovým zákrokem Standa Hynek. Ve 28. min. Matěj Ehl promáchl centrovaný míč, ale zaskočený hráče soupeře chyby nedokázal využít. Ve 36. min. ztratil míč zbytečně Kuba Hovorka a únik soupeře musel svým zásahem zastavit Pavel Kasper. Vzápětí Pavel pěkně vyvezl míč až na polovinu soupeře, jenže Pepa Kovaříček si nepohlídal ofsajdovou hranici. Ve 42. min. vyškrábl brankář Meziříčí nebezpečnou hlavičku Filipa Dvořáka se štěstím na roh. Po chybě rozhodčích jsme krátce před poločasem přišli o možnost zahrávat standardní situaci u pokutového území soupeře. Domácí se naopak v nastaveném čase vydali do útoku a míč odražený po rohovém kopu domácí střelec napálil z více než 25 metrů nechytatelně do naší branky. Po opravdu vydařené střele tak odcházeli domácí do kabin s vedením 1:0.
Hned úvod druhého poločasu ukázal odhodlání našeho týmu s výsledkem něco provést, ale bránící hráči dokázali centrovaný míč před nabíhajícím Martinem Šreflem přizvednout. V 51. min. už domácí obrana kapitulovala, když Pepa Kovaříček uspěl ve vzdušném souboji s brankářem a hlavou vyrovnal na 1:1. V 55. min. jsme naši nadějnou akci překombinovali a centr Kuby Hovorky na jejím konci mířil jen na brankáře. V 58. min. přišla kolmice Meziříčí za naši obranu, ale Kuba Hovorka nenechal soupeře v klidu zakončit a Standa Hynek míč v pohodě sebral. V 65. min. rozběhl Honza Bárta pěknou akci, ale Pepa Kovaříček jeho úmysl nepochopil a k přihrávce se nedostal. O 2 minuty později se za obranu soupeře opět dostal Honza Bárta, který svůj únik zakončil střelou nad. V 74. min. domácí zastavili průnik Martina Šrefla faulem 20 metrů od branky, ale ani tuto standardní situaci jsme nevyužili. V 78. min. si míč před brankou našel Martin Šrefl, jenže bránící hráč dokázal zakončení na poslední chvíli zblokovat. V závěrečné desetiminutovce už žádná vážná šance ani na jedné straně nepřibyla, takže zápas dospěl do penaltového rozstřelu. Hned úvodní penaltu neproměnil Pavel Kasper. Další naši (Kuba Kráčmer, Kuba Nosek, Pepa Kovaříček) i soupeřovi střelci své pokusy proměnili. Když však v poslední sérii přestřelil branku Lukáš Kasper, bylo o bonusovém bodu z penalt rozhodnuto.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Domácí byli v prvním poločase lepším týmem a když už to vypadalo, že ho ustojíme bez pohromy, tak přišla nádherná branka v podání domácího hráče v běžící 47. minutě. O přestávce jsme si něco řekli a druha půlka patřila nám. Bohužel, víc než vyrovnat jsme ale nedokázali. Zrodil se tak spravedlivý výsledek. V penaltách dnes naši střelci již moc úspěšní nebyli.“

Zpět