Deštné - Javornice A 1:1 (0:0), pen. 2:3

20.08.2016 17:00

Střelci:

Michal Plašil

Sestava:

Lukáš Kasper – Jakub Resl, Stanislav Koutský, Pavel Kasper, Daniel Suk – Tomáš Krunčík (86‘ Martin Plíhal), Jan Kráčmer, Michal Štěpánek, Jakub Hovorka (57‘ Michal Plašil) – Josef Kovaříček, Adam Krejčí (68‘ Jaroslav Krunčík)

Komentář k utkání:

Hned v úvodu zápasu s Deštným nám na nervy trochu zabrnkal Lukáš Kasper, když svým nákopem trefil protihráče. Domácí útočník ale nedokázal vzniklou situaci využít. Ve 4. min. jsme Deštné zamkli před pokutovým územím. Po roztažení hry do kraje následovala přihrávka Tomáše Krunčíka mířící před branku. Tu však domácí srazili na rohový kop. O 2 minuty později byl Adam Krejčí u dlouhého nákopu ve stejný čas jako brankář. Míč z jejich souboje vypadl k Pepovi Kovaříčkovi, který míč do odkryté branky dopravit nedokázal. V 8. min. nedosáhl Pepa Kovaříček na přetažený přímý kop Honzy Kráčmera. V 10. min. hlavičkoval po rohovém kopu jen do obránce Adam Krejčí a následný druhý rohový kop už skončil v rukavicích brankáře. V další minutě prodloužil Pepa Kovaříček nákop Lukáše Kaspera k Adamovi Krejčímu. Adam bohužel nedokázal obejít posledního obránce a vybojoval jen rohový kop. Ten poté zakončoval přízemní střelou Tomáš Krunčík, ale hráče před sebou neprostřelil. Ve 14. min. se domácí připomněli po standardní situaci, která proletěla přes naše pokutové území a před dobíhajícím soupeřem odvrátil míč na rohový kop Tomáš Krunčík. Deštné se následně udrželo v blízkosti naší branky, ale centry mířící před naši branku se nám dařilo odvracet. Ve 21. min. se po levé čáře protáhl Dan Suk. Centr mu sjel trochu z nohy, ale o to víc vystrašil domácího brankáře, který měl plné ruce práce s tím, aby míč vytlačil nad břevno. Po nařízeném rohovém kopu se k hlavičce protlačil Michal Štěpánek, ale jeho pokusu chyběla razance. Ve 24. min. jsme centrovaný míč odkopli jen kousek za hranici pokutového území. Následovala střela domácích bez přípravy, která však jen otestovala pevnost záchytných sítí. Podobně se nám podařilo odvrátit i další centr o 2 minuty později. Ve 29. min. chtěl domácí obránce odhlavičkovat náš nákop k brankáři. Záměr mu však úplně nevyšel, ale Adam Krejčí se nedokázal dostat přes stopera Deštné. Ve 36. min. si Tomáš Krunčík vyměnil míč se Standou Koutským, ale Tomáš na Standovu zpětnou přihrávku bohužel nedosáhl. O 3 minuty později zahrávali domácí přímý volný kop, který se jejich exekutorovi notně nepovedl. V další minutě prošel domácí záložník středem hřiště, ale svůj průnik zakončil pouze slabou střelou. Na druhé straně jsme se dostali do rychlého protiútoku, po kterém Kuba Hovorka hledal svou přihrávkou před branku některého ze svých spoluhráčů. Obrana soupeře však přihrávku k našim hráčům nepropustila. Ve 41. min. měl velkou šanci Pepa Kovaříček, který se po autovém vhazování v pokutovém území rychle zorientoval, ale pohotovou střelu namířil nad branku. Za další 2 minuty jsme dlouhý centr soupeře odhlavičkovali jen před pokutové území, ale tvrdá střela domácího hráče proletěla vedle branky. V poslední minutě prvního poločasu jsme mohli mít příležitost po standardní situaci, ale naši hráči si v zakončení překáželi.

Druhý poločas začal Pepa Kovaříček kolmicí za obranu na Tomáše Krunčíka, ale Pepova přihrávka byla příliš prudká. Ve 47. min. prošel snadno téměř až k brance soupeře Dan Suk. Míč z jeho kopačky mířil před branku na dobíhajícího Adama Krejčího, ale obránce Deštného ho před Adamem dokázal se štěstím odklidit na roh. V 52. min. presující hráči zblokovali odkop Pavla Kaspera, ale Lukáš Kasper se přehodit nenechal.  V další minutě to ze střední vzdálenosti slabou přízemní střelou zkoušel Tomáš Krunčík. V 54. min. zaskřípala komunikace mezi Kubou Reslem a Lukášem Kasperem, ale srážka těchto hráčů u centrovaného míče přinesla domácím naštěstí jen rohový kop, který už Lukáš Kasper vyrazil do bezpečí. V 57. min. vyslal překvapivou střelu na branku soupeře Adam Krejčí, ale jeho rána šla o kousek vedle. Na druhé straně zaspal Tomáš Krunčík při bránění a po přenesení hry postupoval domácí záložník sám na brankáře. Jeho zakončení však přesné nebylo a skončilo metr od naší tyče. Krátce nato pálil na druhé straně z 20 metrů vedle branky Adam Krejčí. V 64. min. to střelou z dálky zkoušeli neúspěšně i domácí.  Blíže ke gólu byl v 65. min. Michal Plašil, který branku z 8 metrů přestřelil. V 70. min. hledal Pepa Kovaříček Jardu Krunčíka, ale ten si s přihrávkou na paty neporadil. V 74. min. se po přímém kopu Pavla Kaspera a hlavičce Pepy Kovaříčka dostal ke střele Michal Štěpánek, ale vystřelil jen brankáři do rukou. Vedle branky potom skončila prudká střela Dana Suka z další minuty. V 78. min. se ke střele uvolnil Pepa Kovaříček, ale jeho nadějný pokus vytlačil brankář domácích konečky prstů nad branku. Jen v rukavicích brankáře pak v 80. min. skončila přihrávka Michala Plašila od brankové čáry. V 84. min. si Tomáš Krunčík naváděl míč do středu hřiště na střelu, ale před pokutovým územím byl faulován.  Nařízený přímý volný kop zakroutil parádně do pravého horního rohu branky soupeře Michal Plašil 0:1. Z vedení jsme se bohužel neradovali dlouho, protože o 2 minuty později jsme zbytečným faulem podobnou standardní situaci nabídli i domácím. I jejich střelec byl neomylný a perfektně provedeným kopem zamířil do levého horního růžku naší branky – 1:1. Zápas tak dospěl do penaltového rozstřelu. Ten z naší strany nezačal zrovna dobře, když Pavla Kaspera vychytal brankář. Ve třetí sérii vychytal domácího střelce Lukáš Kasper, ale Jakub Resl stav srovnat nedokázal, protože orazítkoval jen levou tyč. Ve čtvrté sérii pak znovu zaúřadoval Lukáš Kasper a Jarda Krunčík s velkým štěstím penaltové skóre vyrovnal. V poslední sérii předvedl další parádní zákrok Lukáš Kasper a po přesné penaltě Michala Plašila jsme se už mohli radovat z vítězství.

Trenér k utkání:

Tomáš Krunčík: „Zrodila se spravedlivá remíza. Divákům týmy moc fotbalové krásy nepředvedly, a se skórem tak zahýbaly až skvělé branky z přímých kopů. Za nás se před koncem utkání nádherně trefil Michal Plašil a náš tým již téměř slavil vítězství. Domácí odpověděli ale stejným způsobem. Brankáři byli v obou případech bez šance. Plusový bod za penalty bereme s radostí. Z Deštného tak neodjíždíme úplně spokojeni, ale spíše poučeni. I to je pro nás dobré.“

Zpět