Dobruška C - Javornice B 3:0 (1:0)

15.08.2015 17:00

Střelci:
-

Sestava:
Jiří Mucha – Miroslav Kmec, Jiří Zářecký, Tomáš Plesl, Martin Hejlek – Lukáš Pavel, Kamil Široký, Lukáš Ešpandr (58‘ Marek Ešpandr), Martin Hůlka – Martin Paštika (74‘ Jan Podzemný)

Komentář k utkání:
Po odpoledním dešti nebylo už ani památky, a v Dobrušce se tak hrálo znovu za úmorného vedra s hráči, kteří neměli dovolenou nebo jiné aktivity a těmto za jejich přístup děkuji. Ne tak domácím pořadatelům, kteří do kabin nedali ani lok vody a ani fotbalová revoluce se nevydařila, neboť domácí se dostávali do zápisu skoro hodinu a rozhodčí všechno dopisoval po utkání.
Teď zpátky ke hře. V horkém počasí přišel na řadu chodící fotbal. Když už se někdo rychleji rozběhl, potom potřeboval přinejmenším stejný čas na odpočinek. I přes nepříliš aktivní přístup se v 10. min. dostal ke střele Martin Paštika, ale brankář jeho pokus vyrazil. Po čtvrthodině hry střílel těsně vedle Kamil Široký. Po pasáži bez výrazných šancí přišla 35. min., kdy se k rychlému pohybu odhodlali domácí a svůj útok zakončili úspěšně – 1:0. O 5 min. později měl na kopačce vyrovnání Lukáš Ešpandr, který svůj samostatný únik zakončil jen střelou do gólmanových noh. Lukáš měl v závěru poločasu ještě další příležitost, ale to pro změnu vystřelil vedle.
Druhý poločas začal naším tlakem, kdy ve 46. min. nejdříve po přímém kopu hlavičkoval Kamil Široký do brankáře. Odražený míč dorážel Martin Paštika jen do tyče branky domácích. Poté hra upadla do stejného tempa jako v prvním poločase. Až v 65. min. domácí opět rychle zaútočili a ranou k zadní tyči vsítili další branku – 2:0. V dalším průběhu druhého poločasu se dostali domácí hráči několikrát i ve dvou sami k našemu brankáři, ale Jirka Mucha je vychytal. Branka na 3:0 přišla až v 85. min., kdy se po samostatném úniku prosadil povedeným lobem přes našeho brankáře domácí útočník.

Zpět