Hejtmánkovice - Javornice A 0:6 (0:2)

12.09.2020 16:30

Střelci:
Adam Krejčí 3, Josef Kovaříček, Jakub Nosek, Daniel Suk

Sestava:
Stanislav Hynek – Matěj Ehl, Jakub Resl, Pavel Kasper (55‘ Martin Plíhal), Daniel Suk – Martin Šrefl (63‘ Michal Plašil), Jakub Kráčmer, Jakub Nosek, Jakub Hovorka – Josef Kovaříček (78‘ Pavel Chlachula), Adam Krejčí

Komentář k utkání:
Poprvé jsme k sehrání mistrovského zápasu zamířili do vzdálených Hejtmánkovic. Ocitli jsme se v pěkném, upraveném sportovním areálu s mírně skloněným hřištěm. V prvním poločase jsme útočili po spádu hřiště a snažili jsme se této „výhody“ co nejdříve využít. Hned ve 2. min byl faulován Martin Šrefl. Rozhodčím ponechanou výhodu se snažil využít Kuba Nosek, který s míčem na noze upaloval k soupeřově brance, jenže ho bohužel zklamala muška. Nedlouho potom si v nadějné pozici předávali míč Matěj Ehl a Kuba Kráčmer, ale jejich kombinaci utnul zvednutý praporek pomezního rozhodčího. V 6. min. si míč vyměnili Adam Krejčí s Pepou Kovaříčkem, ale domácí obrana zárodek šance s vypětím sil uhasila.  V další minutě se ocitl v dobré pozici Kuba Hovorka, jehož pumelice skončila na rukavicích domácího brankáře. Na druhé straně jsme potom rychlý protiútok domácích hasili faulem na velkém vápně. K míči se postavil jeden z místních borců, ale jeho výstavní projektil vyrazil mimo branku Standa Hynek. V 9. minutě se po nabídce Adama Krejčího vydal za obranu domácích Pepa Kovaříček, jenže byl o pověstný chloupek pomalejší než brankář Hejtmánkovic. Ve 14. min. přišel rychlý protiútok domácích z pravé strany, který zmenšením střeleckého úhlu uhasil Standa Hynek ve spolupráci s Kubou Reslem. V 18. min. potáhl míč po levé straně Dan Suk. Jeho centr způsobil zmatek v obraně domácích, jehož výsledkem byly dvě blokované dorážky Kuby Noska. V 21. min. se do útočení zapojil Pavel Kasper, který musel být po srážce se soupeřem být ošetřován. Ve 25. min. zahrozili opět domácí, kdy po rychlém útoku zprava zachraňoval Standa Hynek naši svatyni reflexivním zákrokem. Hned z protiútoku Adam Krejčí s Pepou Kovaříčkem zatápěli obraně domácích, ale bohužel nedošlo ani na střelu. Ve 27. min. už tomu bylo jinak. U půlící čáry se Adam Krejčí rozhodl, že míč nikomu nepůjčí. Vyrazil na zteč soupeřovy branky a přízemní ránou rozvlnil síť za zády domácího brankáře  - 0:1. Po půlhodině hry se na hřišti začalo trochu jiskřit a výsledkem bylo několik zbytečných faulů na naše hráče. Ve 32. min. vystartoval ze své pozice Dan Suk, ale hejtmánkovické hřiště mu nestačilo, protože s míčem skončil až v autu. Poté následoval rychlý útok domácích, kteří se s tím nepárali a zakroucenou střelou z dálky nadělali Standovi Hynkovi v brance spoustu problémů. Napodruhé už Standa míč ve svých rukavicích zkrotil. Ve 36. minutě naši útočníci napadali obránce domácích. Adamovi Krejčímu se podařilo míč vypíchnout k Pepovi Kovaříčkovi, který po několika rychlých tempech zamířil po zemi přesně k tyči a navýšil naše vedení na 0:2. Ve 39. min. přistál trestný kop Dana Suka na hlavě Pepy Pepy Kovaříčka, jehož hlavička však mířila mimo. Ve 41. a 44. minutě zahrávaly Hejtmánkovice dva trestné kopy z hranice dvaceti metrů a oba znamenaly velké nebezpečí pro naši branku. Naštěstí ji pokaždé jen těsně minuly.
Druhý poločas zahájily Hejtmánkovice zhurta. Pokoušely se o častou střelbu, centry, a naše obrana včetně Standy Hynka tak měla stále co dělat. Ve 48. min. Standa Hynek podběhl při rohovém kopu míč, který po zákroku naší obrany skončil dalším rohovým kopem. Po něm přišla střela domácích mimo naši branku. V 51. min. jsme nejprve bez úhony přestáli nebezpečný trestný kop Hejtmánkovic a poté Matěj Ehl obloučkem vyslal do úniku Adama Krejčího, který lobem přes brankáře do opuštěné branky zvýšil na 0:3. V 54. minutě hledal Adam Krejčí zleva před odkrytou brankou domácích Kubu Hovorku, který v pádu z blízka v obtížné pozici přestřelil. V 55. minutě se vydal na výlet Dan Suk, bohužel bez zakončení. V 58. min. si Pepa Kovaříček s Adamem Krejčím vyměnili míč, ten se dále dostal ke Kubovi Noskovi, který střelou do protipohybu brankáře přidal gól na 0:4. V 66. min. bylo rušno před naší brankou a vše skončilo trestným kopem pro Hejtmánkovice. Výstavní střela domácího borce z cca 30-ti metrů proletěla jen těsně nad naší brankou.  V 68 min. rozehrál Kuba Nosek trestný kop na Dana Suka, po jehož centru před branku jsme se dostali ke 3 střelám, ale domácí je dokázali pokaždé zablokovat. Aut Adama Krejčího ze 72. min. našel Kubu Noska, jehož střelu na branku také srazili domácí hráči.  O dovršení hattricku se Adam Krejčí pokusil v 74. min. při průniku zleva. Tentokrát jeho přízemní projektil skončil těsně mimo branku. Co nedopadlo v 74. min., povedlo se Adamovi o 2 minuty později. Tentokrát po samostatné akci a průniku z pravé strany navýšil naše vedení na 0:5. Posledních 15 minut zápasu bylo jednoznačně v naší režii. Útok za útokem se valil na branku domácích, ale další gól přidal v 83. min. až Dan Suk. Přestože se ho domácí snažili ještě na naší polovině zadržet za triko, Dan se jim vysmýkl, proletěl obranou soupeře, vyhnul se i brankáři a do prázdné branky skóroval – 0:6. Krátce po rozehrání jsme soupeře znovu připravili o míč. Po souhře Michala Plašila a Kuby Noska, přišla rána druhého jmenovaného, kterou gólman Hejtmánkovic vyrazil na tyč.  V 86. minutě nesrovnal správně mířidla Martin Plíhal, který po rohovém kopu v nadějné, ale těžké pozici branku netrefil. V 88. minutě  Michal Plašil při své šanci ani nadvakrát nepřekonal domácího brankáře. A protože se na konci zápasu neujala ani bomba Kuby Noska, skončil zápas naším vysokým vítězstvím 0:6.
Ani po takové „nakládačce“ domácí nezapomněli na přátelské posezení po posledním vzájemném zápase v Javornici vloni na podzim a oplatili nám to měrou vrchovatou, protože hned několik řádně rozveselených javornických posádek odjíždělo z Hejtmánkovic až po západu slunce.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Výsledek je sice jednoznačný, ale první poločas to nenaznačoval ani náhodou. Sice jsme ho vyhráli 2:0, domácí ale zahodili 2 obrovské šance ze hry a 3 ještě větší po skvěle zahrávaných standardkách. O poločase jsme si něco řekli a hráči to přenesli na hřiště. Druhá půle proběhla pod naší taktovkou a už to bylo víceméně jen o výši skóre a předhánění se v zahazování šancí. Děkujeme našim divákům za jejich podporu, kterou nám projevili při naší hejtmánkovické premiéře.“

Zpět