Hronov - Javornice A 5:1 (0:1)

16.10.2022 15:30

Střelci:
Adam Krejčí

Sestava:
Stanislav Hynek – Daniel Suk, Pavel Kasper, Jan Kráčmer, Martin Šrefl – Filip Dvořák, Jakub Hovorka, Jakub Kráčmer, Martin Plíhal – Ondřej Nosek, Adam Krejčí (90‘ Pavel Chlachula)

Komentář k utkání:
Na zápas s Hronovem na útulné hřiště ve Velkém Poříčí jsme vycestovali pouze s 12 ne zcela zdravými hráči, odvážným trenérem i vedoucím týmu, kteří si s sebou sbalili kopačky také. Do zápasu jsme vstoupili vcelku dobře. Hra byla poměrně vyrovnaná a občas nabídla pohledné akce před oběma brankami. Do nadějných akcí se dokázal několikrát proháčkovat Adam Krejčí, jenže buď jeho mířidla nebyla přesná, nebo byl zastaven důrazným zdvojováním. Své šance měli také domácí, ale ani jim se nedařilo naši obranu překonat. Hrozili hlavně z rychlých brejků, které naši obránci hasili kolikrát na poslední chvíli a z velmi dobře zahrávaných rohových kopů, po kterých jsme měli několikrát velké štěstí. První gól zápasu tak přinesl radost naší straně, když si Adam Krejčí na hranici velkého vápna navedl míč na střelu a našel skulinu mezi bližší tyčí a rukavicemi bezmocného brankáře – 0:1. Domácí se ve zbytku poločasu snažili o vyrovnání, ale marně. Do kabin jsme odcházeli s těsným jednobrankovým vedením.
Do druhého poločasu jsme vstoupili naivně a hned ve 49. min. jsme Hronovu nechali prostor na rychlou kombinaci, která skončila vyrovnáním na 1:1. To vlilo domácím krev do žil a ti se hnali za dalšími góly. Situaci jsme jim v mnohém ulehčovali jednoduchými ztrátami míče a chybami v rozehrávce. Po hodině hry se tak domácí zaslouženě dostali do vedení 2:1. Než jsme se otřepali, třepetal se v 66. min. v naší síti po nevydařené rozehrávce Standy Hynka míč potřetí – 3:1. V tu chvíli bylo z naší strany v podstatě po zápase. Zdravotními obtížemi zdrcený tým byl po zbytek zápasu ochromený a dění na hřišti zcela opanovali domácí. Ve spoustě případů nás od navýšení skóre zachránila obětavost především naší obrany a zákroky Standy Hynka. Ten držel aktivní hráče Hronova na uzdě, ale ani on nezabránil tomu, že domácí v 76. a v 85. min. skórovali a dali výsledku definitivní podobu 5:1. V konečném účtování můžeme být za tento výsledek ještě rádi, protože domácí další spoustu šancí ještě zahodili.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Myslím si, že domácí si nemohli přát lepšího soupeře, než náš lazaret. To v kombinaci s pro nás neznámým prostředím předznamenalo náš tradiční průšvih. Hráli jsme strašně, ale přesto jsme odcházeli v poločase spokojeni. Druhou půlku jsme na náš výkon navázali, a tak místo bránění dobrého výsledku jsme důrazným domácím nabídli spoustu našich ztrát a následných brejkových situací. To jim vyhovovalo a můžeme být rádi, že si vezeme jen „bůra“. Dnes je těžké něco hodnotit, když prakticky není co!“

Zpět