Hronov - Javornice A 9:0 (6:0)

29.10.2023 14:30

Střelci:
-

Sestava:
Stanislav Hynek – Jakub Kráčmer (46‘ Ondřej Nosek), Pavel Kasper, Stanislav Koutský, Daniel Suk – Martin Šrefl, Pavel Drašnar (46‘ Jakub Resl), Josef Kovaříček, Jakub Hovorka – Adam Krejčí, Matěj Kráčmer (62‘ Martin Plíhal)

Komentář k utkání:
Na zápas s AFK Hronov do Velkého Poříčí přijelo v krásném podzimním počasí několik desítek fanoušků s očekáváním, že se podaří navázat na úspěchy v předchozích kolech, a že soupeři, který nás v tabulce stíhá, znovu utečeme o nějaký bodík nebo alespoň náskok udržíme. Naši hráči se snažili držet míč na svých kopačkách a testovali pevnost domácí obrany. To vše ale jen do 6. min., kdy po ztrátě míče na soupeřově polovině následoval rychlý útok na dva doteky a bylo vymalováno - 1:0.  Než jsme se stačili vzpamatovat, lovil Standa Hynek v 9. min. míč ze sítě znovu - 2:0.  A v 17. minutě opět po chybách v záloze, v obraně, až po brankáře se míč k údivu pro většinu domácích, ale i hostujících diváků, třepotal v naší síti potřetí - 3:0. Naši borci bojovali, ale v neděli neměli obuté dobré kopačky a ani štěstí nám nepřálo, když Adam Krejčí z 30 m orazítkoval centrem břevno domácí branky.  Poté opět následovaly další chvíle hrůzy, kdy jsme ve 29. a 31. minutě inkasovali další dva kousky po fatálních chybách – 4:0, 5:0. Jiskérka naděje se objevila, když se Kuba Hovorka ocitl sám před brankářem a míč dopravil i do sítě. Bohužel Pepa Kovaříček stojící v ofsajdovém postavení se chtěl v první chvíli zapojit do hry a ačkoli míč nakonec nezasáhl, ale jen propustil, byl odmáván ofsajd. První poločas již téměř končil, když domácí ve 44. min. znova udeřili a radovali se z šesté branky - 6:0.
Druhý poločas jsme začali se snahou o korekci stavu. Hned z kraje druhého poločasu Pepa Kovaříček zazdil tutovku, když zblízka přestřelil branku soupeře. Nezdarem skončily i dva samostatné úniky Adama Krejčího, který jednou branku minul a jeho druhý pokus zablokovali domácí na roh. Obdobně dopadl Ondra Nosek, když pádil sám na branku, ale střelecké zakončení dopadlo prachbídně šourákem mimo branku. Gólem neskončila ani pumelice Adama Krejčího, která těsně prosvištěla mimo branku. A ani další pokus Pepy Kovaříčka se do branky nevešel.  A tak se postupně v 61., 72. a v 83. min. měnil stav dál v náš neprospěch až na hrozivých 9:0. Mezitím nám domácí ještě stihli za velkého přičinění Standy Hynka zazvonit pořádně naštěstí jen na břevno naší branky. Zejména poslední branka domácích pak stála za povšimnutí, když si domácí hráč, jako již tradičně v tomto zápase, pohrál s naším obraným valem jak kočka s myší, následně se ocitnul sám před Standou Hynkem a drzým lobem z malé blízkosti neomylně skóroval. V tu chvíli pár domácích fanoušků znuděných zápasem ožilo a skandováním „Deset, deset, ...“ se dožadovali zakulacení skóre. Nutno podotknout, že k tomu neměli domácí daleko. Závěrečný hvizd byl pro nás osvobozující. Sezónu zakončil na hřišti smutný potlesk našich věrných, ale tentokrát velmi zklamaných diváků. Podzimní část sezóny jsme tedy zakončili ve „velkém“ stylu.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Vyrovnané utkání jsme ztratili tím nejtěsnějším výsledkem 9:0! Předvedli jsme totální kolaps, ke kterému není ani co říct. Snad jen, že si s námi domácí totálně vytřeli prd… a ukázali nám, jak jednoduchý fotbal může být. Gratulujeme!“

Zpět