Javornice A - 1.FC Rokytnice 3:0 (2:0)

06.06.2015 10:15

Střelci:
Jakub Kráčmer 2, Michal Plašil

Sestava:
Lukáš Kasper - Jakub Resl (46‘ Jaroslav Nosek), Pavel Kasper, Stanislav Koutský (46‘ Martin Šrefl), Dan Suk - Pavel Chlachula, Jakub Kráčmer, Jaroslav Krunčík, Tomáš Krunčík - Michal Plašil (46‘ Adam Krejčí), Josef Kovaříček (65‘ Jaroslav Janeček)

Komentář k utkání:
Zápas proti jednomu z nejslabších týmů v soutěži jsme zahájili velmi dobře. Náš první rohový kop soupeř ubránil, ale totéž se nedalo říct o další situaci, kdy po autovém vhazování přihrál už na zádech ležící Pepa Kovaříček Kubovi Kráčmerovi, který ve 3. min. poprvé rozvlnil síť za gólmanem hostů - 1:0. V další minutě přestáli hosté další rohový kop a v 5. min. měli obrovské štěstí, když Jarda Krunčík těsně minul míč před prázdnou brankou. Tentýž hráč se krátce poté opřel do míče z dálky, ale vysoko přestřelil. Podobně zakončil v 9. min. naši další akci i Standa Koutský. V 10. min. zahrávala Rokytnice přímý volný kop, který však skončil nad naší brankou. V 11. min. zvýšil na 2:0 Michal Plašil, jehož slabá střela skončila po chybě brankáře k překvapení všech v brance. Po čtvrthodině hry zakončoval hlavou Pepa Kovaříček a po zákroku nejistého brankáře hostů poskakoval míč po břevně. Ve 22. min. střílel nad branku Rokytnice Michal Plašil. O 2 minuty později jsme do pokutového území soupeře vnesli pořádný zmatek, ale hostům se nakonec podařilo míč odkopnout. Ve 34. min. našel Jarda Krunčík dloubákem za obranu Michala Plašila, ale ten svůj samostatný únik zakončil jen střelou do brankáře. Ve 40. min. chtěli naši branku ohrozit z přímého kopu opět i hosté, ale míč ani tentokrát nemířil do prostoru mezi tyče branky Lukáše Kaspera. Ve 42. min. našel Tomáš Krunčík Kubu Kráčmera, který jen nastřelil jednoho z protihráčů.
V úvodu druhého poločasu střílel po rohovém kopu na branku střídající Adam Krejčí, ale jeho skákavou střelu gólman zkrotil. Ve 49. min. se osmělili hosté z Rokytnice, když se po autovém vhazování dostali k hlavičce, která o kousek naši branku minula. V 53. min. se do centru z levé strany krásně z voleje opřel Pavel Chlachula, ale trefil jen místo, kde byl připravený brankář. O pár desítek vteřin později jsme se třetí branky přeci jen dočkali. Aut Pavla Chlachuly dosedl přesně na hlavu nehlídaného Kuby Kráčmera a ten pohodlně zvýšil na 3:0. V 58. min. si další nepřesný střelecký pokus připsali hosté. V 64. min. postupoval z levé strany na branku Tomáš Krunčík, ale jeho střelu brankář vyrazil. V 69. min. si hosté na své konto připsali nebezpečnou akci, když si na centr za obranu naběhl rokytnický hráč, ale jeho oblouček skončil nad brankou. Gólem neskončily ani standardní situace hostů ze 71. a 74. min., kdy dorážka hostů o pár decimetrů minula naši branku. V 75. min. skončila na druhé straně vedle tyče i nepovedená střela Kuby Kráčmera a ve stejných místech skončilo i zakončení Pavla Chlachuly z další minuty. V 78. min. se ke standardní situaci nařízené po faulu na Pavla Kaspera postavil Kuba Kráčmer, který technickou střelou branku těsně minul. V 82. min. jsme měli na noze další gól. Po pěkné akci se míč dostal do střelecké pozice k Adamovi Krejčímu, ale ten situaci ještě vylepšil posunutím míče na Jardu Janečka, který snad ze 2 metrů přestřelil odkrytou branku. Největší šanci ke vstřelení branky měla Rokytnice v 83. min., ale Lukáš Kasper samostatně postupujícího hráče vychytal. Do podobné situace se na druhé straně dostal Tomáš Krunčík, který byl sám před brankářem, ale místo gólové střely přihrál Pavlovi Chlachulovi do ofsajdu. V 85. min. se do standardní situace z 25 metrů opřel Jarda Krunčík, ale zeď jeho střelu zpomalila a gólman s ní už neměl žádné problémy.  V 87. min. mohl Kuba Kráčmer zkompletovat hattrick, když obešel několik hráčů soupeře, ale třetí gólovou radost mu nedopřál hostující brankář. Poslední domácí zápas této sezóny odehrávaný téměř v duchu přátelského zápasu proti celkem odevzdanému soupeři skončil naší výhrou 3:0.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Naprosto klidné utkání, ve kterém se toho moc zajímavého nedělo. Hra odpovídala teplému počasí, a tak to spíše vypadalo jak přátelák. Utkání jsme kontrolovali, soupeř měl pouze jednu šanci. Ani trojité poločasové střídání hru nezměnilo a můžou nás mrzet nevyužité šance, kterých pár bylo. Naše vítězství nám přineslo titul nejlepšího týmu v domácím prostředí, čehož si nesmírně ceníme.“

Zpět