Javornice A - Broumov 2:3 (0:1)

19.04.2019 14:24

Střelci:
Adam Krejčí 2

Sestava:
Lukáš Kasper – Martin Šrefl, Pavel Kasper, Jakub Resl, Tomáš Krunčík (84‘ Michal Plašil) – Jakub Hovorka (78‘ Pavel Chlachula), Jakub Kráčmer, Jakub Nosek, Jan Bárta (65‘ Martin Plíhal) – Josef Kovaříček, Adam Krejčí

Komentář k utkání:
Před semifinálovým zápasem Poháru hejtmana Královéhradeckého kraje jsme si připravili i jedno překvapení pro naše malé fotbalisty. Ti se mohli poprvé obléknout do svých nových dresů a obdobně jako v Lize mistrů s námi šli na úvodní nástup.
Poté už začal i za účasti samotného pana hejtmana zápas o postup mezi 4 nejlepší týmy v Královéhradeckém kraji. Hned v úvodu jsme mohli svého soupeře zaskočit po dlouhém autu, který broumovský hráč jen tak tak odklidil před nabíhajícím Kubou Hovorkou. Ve 4. min. Adam Krejčí posunul míč Honzovi Bártovi, ale ten brankáře nepřekonal. V 6. min. byl po špatném odkopu brankáře v další velké šanci znovu Honza Bárta, který tentokrát branku přestřelil. V další minutě zaútočili po své levé straně taky hosté, ale nabídku před branku si Lukáš Kasper pohlídal. V 11. min. se Broumov dočkal gólové šance. Útočící hráč byl po vydařené přihrávce sám před Lukášem Kasperem. Šikovnou kličkou ho obešel, ale vyhnal se tím trochu ze střelecké pozice a následnou střelu do odkryté branky dokázal navrátivší se Pavel Kasper zblokovat. O 2 minuty později se ve své třetí tutovce ocitl Honza Bárta, který dostal míč za obranu, ale branku opět minul. Ve 20. min. zakončoval nad branku soupeře Kuba Hovorka, když k němu míč po autu prodloužil Kuba Kráčmer. Za další 2 minuty se k brance soupeře řítil ze strany Honza Bárta, ale gól mu evidentně souzen nebyl a brankáře překonat nedokázal. Ve 23. min. musel do vzduchu Lukáš Kasper, aby zkrotil centr hostů mířící do pokutového území. Krátce poté zastavil útok soupeře Tomáš Krunčík, který vystihl kličku protihráče a balón mu vypíchl na roh. Ve 25. min. jsme hosty připravili o míč, ale Kuba Hovorka nás nepřesnou přihrávkou na Kubu Noska o šanci připravil. Ve 26. min. zahrávali hosté přímý volný kop pár metrů za hranicí pokutového území, který Lukáš Kasper nadvakrát zlikvidoval. V další minutě zakončoval Broumov znovu po rychlé kombinaci a následovala střela z 20 metrů, která branku minula. Ve 29. min. zahráli hosté rohový kop. Po nacvičené situaci přišla šťastná střela soupeře, která bohužel doklopýtala k naší tyči – 0:1. Ve 32. min. nebyl Broumov daleko od navýšení vedení. Po ztrátě míče a přihrávce za obranu se zakončující hráč do míče pořádně netrefil. Ve 33. min. si dal brankář Broumova nepovedeným odkopem málem vlastní gól. Byl z toho nakonec pouze roh, po kterém se ke střele dostal Adam Krejčí. Adam dokázal prostřelit klubko hráčů před sebou, ale cestu míče do branky překazil zákrok brankáře. Ve 34. min. přišel rychlý protiútok soupeře. Na přízemní centr ze strany dobíhající broumovský hráč naštěstí nedosáhl. Za další 3 minuty se přes soupeře probíjel po levé straně Adam Krejčí, ale svou přihrávkou hledal své spoluhráče marně. Ve 41. min. vrátil Adam Krejčí po standardní situaci míč za obranu soupeře. Tam si nebojácně naběhl Kuba Nosek, který vyhrál souboj s brankářem, ale hlavou poslal míč kousek vedle branky.
Na začátku druhého poločasu si na míč za obranu nabíhal Pepa Kovaříček, jenže si nepohlídal ofsajdové postavení. Na opačné straně hřiště musel po autu a střele z vápna zakročit Lukáš Kasper. Ve 47. min. se útočícímu hráči doslova rozestoupila naše obrana, ale naštěstí se sám s balónem zamotal. Ve 48. min. netrefil zařízení svou hlavičkou po dlouhém autu Kuba Kráčmer. V 50. min. tak hosté po přesné přihrávce kolem našeho stopera a neméně přesném zakončení zvýšili na 0:2. V 53. min. se v pokutovém území soupeře míč několikrát odrazil od protihráčů, ale víc než rohový kop jsme z toho nevytěžili. V další minutě chtěl Lukáš Kasper rychle rozehrát z ruky. Míč mu z rukavic vypadl jinak než si představoval, protože skončil u broumovských hráčů, ale ti jeho chybu nepotrestali. V 56. min. se nám naopak podařilo snížit. Adam Krejčí si řekl o přihrávku za obranu a střelou podél brankáře snížil na 1:2. Po hodině hry nebyl daleko od vyrovnání Kuba Kráčmer, který po centru Kuby Noska hlavičkoval vedle branky. V 62. min. nás před samostatným únikem soupeře zachránil praporek v ruce pomezního rozhodčího. V 66. min. se do naší nekompletní obrany řítili opět hosté, ale nepřesnou přihrávkou útok skončil. V 69. min. předvedl Broumov další signál po rohovém kopu. Za následnými zmatky v naší obraně udělal tlustou čáru svým zákrokem Lukáš Kasper. V 72. min. se naši hráči po přímém kopu Tomáše Krunčíka pustili neohroženě do souboje s brankářem, ale odražený míč se nám do branky dopravit nepodařilo. V 81. min. postupoval ze strany na branku Adam Krejčí, ale střelou ze strany jen vyprášil gólmanovy betony. Z následného rohu hlavičkoval na zadní tyči zapomenutý Pavel Chlachula, který bohužel hlavou přesně nezamířil. V 86. min. Kuba Kráčmer autové vhazování soupeře odvrátil jen za malé vápno a hosté pohotovou střelou zvýšili na 1:3. Krátce po rozehrávce nám však ještě svitla jiskřička naděje. Pavel Chlachula nevypustil míč na pravé straně a od postranní čáry nacentroval před branku. Brankářův zákrok zrovna jistý nebyl a důrazný Adam Krejčí snížil na 2:3. Ve snaze o vyrovnání jsme už tolik nemysleli na zadní vrátka, ale střelu soupeře z 89. min. po centru ze strany se nám podařilo zblokovat. Broumov nerozhodl zápas ani po standardní situaci, která skončila na naší zdi. V 91. min. se o třetí gól v zápase pokoušel Adam Krejčí, ale střelou z otočky branku minul. Naši poslední gólovou příležitost v 93. min. bohužel nevyužil Pepa Kovaříček, který po dlouhém autu hlavičkoval jen nad branku. Po výsledku 2:3 hosté v semifinále ukončili naši pohárovou pouť. Javornická účast v nejlepší osmičce Královéhradeckého kraje je i tak fantastickým úspěchem, což potleskem ocenilo 390 přítomných diváků!

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Dnes jsme chtěli vyhrát. Bohužel jsme z mnoha šancí proměnili jen dvě, zato hosté byli mnohem produktivnější. Soupeř i na těžkém terénu prokazoval technickou a herní vyspělost, kterou nás převyšoval. My jsme toto manko doháněli bojovností, což se nám dařilo jen střídavě. Děkuji všem, kteří nás v poháru reprezentovali, a přispěli tak svojí měrou ke zveličení jména javornického fotbalu. Obrovský dík stovkám diváků za fantastickou kulisu během pohárových kol. Soupeři gratuluji k postupu!“

Zpět