Javornice A - Častolovice 0:1 (0:1)

17.09.2016 17:00

Střelci:
-

Sestava:
Lukáš Kasper – Jaroslav Krunčík, Michal Štěpánek, Pavel Kasper, Daniel Suk – Jakub Hovorka (50‘ Jakub Kráčmer), Jan Kráčmer, Josef Kovaříček, Tomáš Krunčík – Adam Krejčí, Michal Plašil (80‘ Jan Bárta)

Komentář k utkání:
Souboj se silným týmem Častolovic pro nás mohl začít parádně. Kuba Hovorka prošel po pravé straně přes bránícího hráče a svou přihrávkou nabídl Adamovi Krejčímu naši první gólovou šanci. Adamovu střelu vnějším nártem brankář soupeře pohotově vyrazil alespoň na roh. V 7. min. zakončoval po autu Adama jen nad branku Pepa Kovaříček. V další minutě přišla reakce soupeře v podobě přízemní střely, která mířila vedle branky. V 9. min. zahrávali hosté přímý volný kop, jehož cestu na břevno si Lukáš Kasper pohlídal. V krátkém sledu poté jsme Častolovicím nabídli další standardní situace a zejména při té druhé se Lukáš Kasper zapotil, ale střelu dokázal vyrazit do bezpečí. Ve 13. min. se po přihrávce za obranu dostal ke gólovému zakončení Tomáš Krunčík, ale naši radost pokazil praporek pomezního signalizující ofsajd. Po faulech na naše útočníky jsme zahrávali i my pár standardních situací a nejblíže ke vstřelení branky byl Pepa Kovaříček, který centr Jardy Krunčíka za obranu namířil bohužel nad branku. Poté přišla série standardních situací i před naší brankou. Do třetice všeho dobrého platilo tentokrát pro hosty z Častolovic, protože jejich hráč poslal ve 27. min. míč podél zdi a ten se zastavil až v naší síti – 0:1. Po půlhodině hry se o vyrovnání pokoušel Adam Krejčí, který však vystřelil vedle branky. Ve 35. min. skončila nad brankou hlavička Pepy Kovaříčka po rohovém kopu Michala Plašila. Zužitkovat se nám nepodařilo ani přihrávku před branku po průniku Dana Suka ve 38. minutě. V závěru prvního poločasu jsme si zásluhou hlavičky Adama Krejčího připsali další střelecký pokus směřující vedle branky.
Náš cíl pro druhý poločas byl jasný a od začátku jsme se tlačili před branku soupeře. Naše kombinace končily často v blízkosti pokutového území a centry ze stran obrana soupeře dokázala ve většině případů odvracet. Když už jsme se dostali k zakončení, bylo buď slabé, nebo mířilo vedle branky. Do nadějného úniku proklouzl v 54. min. Michal Plašil, ale v cestě na branku ho zastavil praporek pomezního. Na druhé straně postupoval po sporné ofsajdové situaci sám na brankáře útočník Častolovic, ale Lukáš Kasper se překonat nenechal. V klidu mohla Lukáše nechat další střela hostů mimo branku z 58. minuty. I nadále jsme se snažili okupovat území před hostující brankou, ale žádný z našich pokusů o zakončení neměl gólové parametry. V 69. min. vzal brankář hostů dobrým zákrokem míč z hlav našich nabíhajících hráčů. Proti soupeři se v 70. min. neprosadil svým pokusem ani Dan Suk. Hosté do naší stále více otevřené obrany podnikali rychlé protiútoky a v 73. min. zastavil po průnikové přihrávce jeden z nich Jarda Krunčík jen za cenu faulu na hranici pokutového území. Dobrou standardní situaci hosté naštěstí neproměnili a my byli nadále jen o gól zpátky. Bohužel se neujala ani naše další zakončení po centrech Tomáše Krunčíka. V 78. min. se v krátkém sledu dostali do šancí Michal Plašil a Pepa Kovaříček, ale ani jeden z nich úspěšný nebyl. V další minutě si však Michal Plašil našel přihrávku Kuby Kráčmera. Při pokusu o zakončení byl v pokutovém území faulován a hlavní rozhodčí nařídil za tento zákrok penaltu. Dosud neomylného střelce penalt Honzu Kráčmera tentokrát brankář vychytal a udržel hostům jednobrankové vedení. Náš nápor v posledních minutách sílil a jinak fotbaloví hosté se často zmohli jen na odkopnutí míče jakýmkoli směrem od své branky. V 84. min. zakončoval po opakovaném centru Kuba Kráčmer. Míč mu nesedl, ale k pohotové střele se ještě dostal Dan Suk. Fantastickým zákrokem ho k naší smůle skvěle vychytal brankář Častolovic. Prostřelit míč do branky se v 86. min. nepovedlo ani Kubovi Kráčmerovi. A když v poslední minutě neuspěl se svým zakončením Dan Suk a ani svou hlavičkou Jarda Krunčík, odvezli si šťastní hosté nejtěsnější výhru 0:1.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Dnešní porážka mrzí, ale nedá se nic dělat, musíme jít dál. Zápas to byl po herní stránce remízový. Hosté s kádrem plným zkušených hráčů přežili několik našich šancí a sami z minima vytěžili maximum. Když nic jiného, tak určitě to byla pro mnohé naše hráče dobrá zkušenost pro další zápasy. Je dobré, a bylo to i vidět, že náš tým není zvyklý prohrávat, a že se o body rveme až do posledních vteřin.

Zpět