Javornice A - Častolovice 3:2 (0:1)

22.08.2015 17:00

Střelci:
Daniel Suk, Tomáš Krunčík, Jakub Kráčmer

Sestava:
Lukáš Kasper - Jakub Resl, Jaroslav Krunčík, Stanislav Koutský, Daniel Suk - Pavel Chlachula (70‘ Martin Plíhal), Jakub Kráčmer, Michal Štěpánek, Tomáš Krunčík (89‘ Jakub Hovorka) - Adam Krejčí (87‘ Lukáš Harbich), Jan Bárta (61‘ Jaroslav Nosek)

Komentář k utkání:
Za příjemného letního počasí jsme nastoupili proti nedávnému účastníkovi I. A třídy, týmu Častolovic. V úvodních minutách se neujaly střely Kuby Kráčmera a Adama Krejčího. V 8. min. ze standardní situace zahrozili poprvé i hosté. Po 10 minutách hry zamířil Michal Štěpánek z 18 metrů jen pár centimetrů vedle tyče. O 3 minuty později padl první gól zápasu, když jsme se i přes upozornění nevyvarovali faulu v blízkosti pokutového území. Přesně zahraný přímý kop znamenal vedení Častolovic 0:1. V 18. min. se do šance prokousával Adam Krejčí, ale obránce mu míč odkopl. Ve 20. min. si po soupeřově střele z otočky další zákrok připsal Lukáš Kasper. Při rozehrávce rohového kopu ve 25. min. byl jedním z hráčů doslova zahozen Kuba Kráčmer. To neuniklo pozornosti hlavního sudího, který nařídil pokutový kop. Častolovický gólman ale nepříliš vydařenou penaltu Kuby Kráčmera vyrazil. V následujících minutách přišlo v krátkém sledu několik standardních situací na obou stranách, ale ani jeden z týmů je nezužitkoval. Ve 33. min. se k zakončení z pravé strany dostal Adam Krejčí. Jeho střela na zadní tyč však branku minula. Krátce poté si s naší další standartou poradil brankář soupeře. Ve 37. min. se ke střele připravoval Honza Bárta, ale nedokázal si míč dobře připravit. Ve 42. min. byla v okolí naší branky opět zvýšená pohotovost. Tentokrát však balón z přímého volného kopu branku minul. Brankář hostů ještě před koncem poločasu zneškodnil hlavičku Kuby Kráčmera, a tak se šlo do kabin za nepříznivého stavu 0:1.
Druhý poločas pro nás nezačal příliš dobře, když se prodloužený centr odrazil od Jardy Krunčíka k častolovickému hráči, který bez větších problémů zvýšil na 0:2. Ve 49. min. musel Lukáš Kasper vyrazit přímý volný kop hostů na roh. V 53. min. pak skončila prudká střela soupeře těsně vedle naší branky. Po hodině hry napřáhl z velké dálky Kuba Kráčmer, ale jeho střela byla velmi nepřesná. V 63. min. se už už do šance řítil hostující útočník, ale do gólové šance ho nepustil ofsajd. Naše hra nebyla příliš nápaditá, ale přesto se nám podařilo v 69. min. zásluhou Dana Suka snížit na 1:2, když pláchl všem obráncům a zakončením podél brankáře nám dal naději. Hostující tým začal v poslední čtvrtině utkání očividně fyzicky uvadat, což nám hrálo do karet. O pár minut později se nám podařilo vyrovnat na 2:2. To za hranicí pokutového území vystřelil levačkou Tomáš Krunčík. Jeho střela nebyla sice kdovíjak prudká, ale prolétla mezi několika hráči a zapadla přesně za tyč. Častolovice mlely z posledního a my se nadále tlačili dopředu. V 87. min. se do jasné gólové šance valil Dan Suk, ale v postupu na branku ho zastavil faul hostujícího hráče na hranici pokutového území. Píšťalka hlavního sudího však zůstala němá. V další minutě mířil kousek vedle branky Michal Štěpánek. V 89. min. se naši diváci přece jen dočkali vítězného gólu, když si Kuba Kráčmer naskočil na povedený centr Kuby Resla a hlavičkou překonal brankáře soupeře – 3:2. Neproměněná penalta tím byla zapomenuta a spolu s diváky jsme se radovali z další domácí výhry.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Díky několika vynuceným změnám v naší sestavě jsme nepředváděli příliš oslnivý výkon. Hosty jsme k větším šancím nepouštěli, přesto se ujali vedení ze situace, na kterou byl tým předem upozorněn. K tomu se nám přidala neproměněná penalta a pořádnou možnost skórovat jsme si také nevytvořili. O přestávce jsme tak řešili dost věcí, bohužel hned v 50. min. to bylo již 2:0 pro hosty a  vše směřovalo k naší druhé porážce v řadě. Naštěstí na lavičce byli naši indisponovaní hráči, kteří pomohli svými střídajícími manévry změnit děj utkání. Začali jsme si více chodit pro míč a během chvíle už to bylo 2:2. Branka na konci utkání pak přinesla naše velmi šťastné vítězství.“

Zpět