Javornice A - České Meziříčí B 6:0 (4:0)

27.08.2016 17:00

Střelci:
Michal Plašil, Jakub Kráčmer, Jaroslav Krunčík, Tomáš Krunčík, Martin Plíhal, Jaroslav Dlask

Sestava:
Lukáš Kasper – Jakub Resl, Stanislav Koutský, Pavel Kasper, Daniel Suk – Jaroslav Krunčík (50‘ Jakub Hovorka, 78‘ Pavel Chlachula), Jakub Kráčmer, Jan Kráčmer, Tomáš Krunčík (65‘ Jaroslav Dlask) – Michal Plašil (50‘ Martin Plíhal), Josef Kovaříček (50‘ Adam Krejčí)

Komentář k utkání:
Hned v úvodní minutě zápasu s Českým Meziříčím dokázali hosté vystřelit na naši branku, ale slabá střela nemohla Lukáše Kaspera překvapit. Ve 3. min. natáhl Dan Suk po levé straně krok a centrovaným míčem chtěl oslovit své spoluhráče před brankou. Míč mu však z nohy trochu sjel a skončil za brankou. Po pěti minutách hry musel Lukáš Kasper hodně z branky, aby odkopl míč před soupeřem. To se mu povedlo a další boj o míč ukončil až odkop Honzy Kráčmera. V další minutě hosté opět pálili na naši branku, ale balón zamířil vysoko nad. V 8. min. vyrazil gólman soupeře míč po rohovém kopu Michala Plašila a ještě lépe si počínal proti povedené ráně Kuby Kráčmera. V 11. min. hlavičkoval Kuba Kráčmer po centru Tomáše Krunčíka jen na připraveného brankáře. Dvě minuty poté poslal Kuba Resl centr před branku, který byl bohužel o něco málo delší, než by Tomáš Krunčík potřeboval. V 17. min. se Jarda Krunčík protloukl přes několik protihráčů a dokázal míč ještě posunout k Michalovi Plašilovi. Ten si balón připravil a přízemní střelou překonal brankáře hostů – 1:0. Ve 21. min. udělali Pepa Kovaříček a Michal Plašil rozruch v pokutovém území soupeře, ale hosté osvobozující odkop zvládli bez ztráty kytičky. Ve 25. min. se však skóre zápasu již měnilo, když se po autovém vhazování Jardy Krunčíka hlavou prosadil Kuba Kráčmer 2:0. Ve 33. min. to mohlo být po nepovedeném centru Jardy Krunčíka již o 3 branky. Brankář Meziříčí dokázal na nečekaný směr míče ještě zareagovat a vyrazil ho alespoň do tyče. Od ní se míč odrazil směrem ke Kubovi Kráčmerovi, ale bohužel ho přelétl. Ve 35. min. musel proti přímému kopu soupeře předvést jeden z mála svých zákroků Lukáš Kasper. Centr vyrazil jen nad sebe, ale po pár hektických momentech se nám podařilo míč z nebezpečného prostoru odkopnout. Ve 37. min. přilétl před branku centr Honzy Kráčmera, ale Jarda Krunčík ho trestuhodně poslal nad. Ve 39. min. mířil přesněji Michal Plašil. Brankář soupeře však i jeho prudkou ránu vyrazil do bezpečí. O 2 minuty později se chtěl Pepa Kovaříček opřít do centru, který ho našel v pokutovém území. Míč pořádně netrefil a ten poskakoval v pokutovém území. Nejlépe na to zareagoval Jarda Krunčík, který se ho ujal, obešel rozhozeného brankáře a střelou do prázdné branky zvýšil na 3:0. Ještě před odchodem do kabin jsme přidali gól na 4:0, který si perfektní hlavičkou po rohovém kopu Michala Plašila připsal Tomáš Krunčík.
Druhý poločas začal pozvolněji a trochu vzrušení přinesl snad jen pokus Pepy Kovaříčka o přihrávku za obranu na nabíhajícího Jardu Krunčíka. V 53. min. prošel podél lajny Dan Suk a povedeným centrem našel před brankou střídajícího Adama Krejčího. Jeho hlavička nebyla nikterak špatná, ale do branky nezamířila. V 55. min. si hosté vybojovali rohový kop, ale Pavel Kasper udržel v pokutovém území pořádek a sám ho odhlavičkoval do bezpečí. Za pár desítek vteřin přišla o poznání veselejší a vtipnější situace před brankou Meziříčí. Brankář hostů totiž svým odkopem trefil jen pozadí dotírajícího Martina Plíhala, a přestože se snažil situaci ještě zachránit, gólu „z půlky“, jak si ho pamatujeme i z povedené reklamy, zabránit nedokázal – 5:0. V 58. min. přihrával Martin Plíhal za obranu soupeře, ale Adam Krejčí na jeho výzvu nedosáhl. Minutu poté dokázal hostující útočník hlavou prodloužit míč po přímém kopu, ale Lukáš Kasper s ním žádné problémy neměl. V 62. min. jsme faulovali soupeře v blízkosti pokutového území. Střelu po nařízeném přímém kopu sice Lukáš Kasper ve svých rukavicích neudržel, ale vytěsnil ji alespoň na roh. A ani po něm se hosté prosadit nedokázali. V 66. min. se po levé straně zkoušel do pokutového území dostat Adam Krejčí, ale vybojoval pouze rohový kop. Za další 2 minuty centroval po povedené kombinační akci Dan Suk. Obrana soupeře však byla pozorná a centr odvrátila. V 76. min. pak vypálil z dálky hodně nepřesně Kuba Kráčmer. V 79. min. vybojoval Martin Plíhal míč po přetaženém centru a balón opět zamířil do pokutového území. Už už to vypadalo, že si ho v poklidu sebere brankář, ale Jarda Dlask se odbýt nenechal a svým důrazem se po srážce hráče a brankáře dokázal míče zmocnit a pošesté rozvlnil síť – 6:0. V 81. min. si hosté poradili s naším dlouhým autem, který odrazili k Pavlovi Chlachulovi. Ten obloučkem přes všechny hráče zkoušel znovu ohrozit branku, ale do balónu se opřel příliš velkou silou. V další minutě se o dobrou příležitost připravili sami díky ofsajdu Adam Krejčí s Martinem Plíhalem. V 84. min. zastavil hostující hráč rozběhnutého Dana Suka pouze za cenu žlutého faulu. Nařízený přímý kop Pavla Chlachuly vyrazil brankář raději na roh, ale ani po něm nemohl zůstat v klidu. Pavel Chlachula poslal míč od rohového praporku na hlavu Kuby Kráčmera. Ten tentokrát další zásah nepřidal, protože jeho hlavička proskákala pár centimetrů vedle tyče. V 87. min. jsme nevyužili další možnost po rychlém protiútoku, protože centr byl pro Kubu Resla až příliš dlouhý. Již v nastaveném čase zazdil naši poslední šanci Kuba Kráčmer, který nevyužil přesný míč od Kuby Resla. I tak jsme našeho soupeře porazili přesvědčivě 6:0 a díky zaváhání našich soupeřů se posunuli na první místo tabulky OP II. třídy.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík
: „K zápasu bych z hlediska stylu naší hry našel určitě mnoho připomínek, nicméně zápas musím hodnotit i podle dosaženého výsledku a tam je to naprosto jasné. Zvládli jsme další domácí utkání a nutno dodat, že s pořádným nášupem pro hostující tým.  V týdnu tak poladíme některé nedostatky naší hry a s dobrou náladou budeme očekávat příjezd dalšího soupeře.“
 

Zpět