Javornice A - Deštné 4:0 (1:0)

16.04.2016 17:00

Střelci:

Adam Krejčí 2, Josef Kovaříček, Jakub Hovorka

Sestava:

Lukáš Kasper – Jakub Resl, Pavel Kasper, Stanislav Koutský (82‘ Jakub Pavlovec), Dan Suk – Josef Kovaříček (88‘ Jaroslav Dlask), Jakub Kráčmer, Michal Štěpánek, Jan Bárta (65‘ Jakub Hovorka) – Martin Šrefl (79‘ Michal Plašil), Adam Krejčí (85‘ Lukáš Harbich)

Komentář k utkání:

Zápas s druhým týmem tabulky Deštným začal zostra. Nákop za naši obranu z úvodní minuty odvrátil Pavel Kasper jen na rohový kop, který hosté nevyužili. Ve 3. min. propadl dlouhý aut Deštného přes naše pokutové území, ale hostující útočník namířil svou hlavičku nad branku. V 5. min. zahrávalo Deštné přímý volný kop, který Lukáš Kasper vytlačil na břevno. Při následném rohovém kopu jsme měli veliké štěstí, když hlavičkující hráč trefil přímo náruč našeho brankáře. My jsme se poprvé osmělili až v 7. min., když se míč po autu Adama Krejčího dostal až k Honzovi Bártovi, který svá mířidla seřízená neměl. O dvě minuty později zahrávali hosté další rohový kop. Ten Lukáš Kasper nadvakrát zkrotil. V 11. min. přišla střela Deštného z otočky nad naši branku. Po čtvrthodině hry se Martin Šrefl zkoušel neúspěšně prokličkovat přes obranu soupeře. Akce ale pokračovala až k Michalovi Štěpánkovi, který poslal odražený míč nad branku. V následující minutě si vybral slabší chvilku Kuba Resl, když netrefil míč a poslal soupeře do samostatného úniku. Lukáš Kasper ale útočníka hostů vychytal. V 18. min. vysunul Pepa Kovaříček po lajně Martina Šrefla, ale na jeho centrovaný míč před brankou nikdo nečekal. V další minutě zahrával Martin Šrefl přímý volný kop z 18 metrů. Zeď hostů jeho pokus srazila a následná dorážka Michala Štěpánka skončila mimo. Vedle branky skončila i další Michalova střela z 22. min., když jsme postupovali 3 proti 3. Ve 29. min. zahrávali standardní situaci hosté, ale míč skončil bezpečně v rukavicích Lukáše Kaspera. Ve 34. min. se po další standardní situaci dostalo k zakončení Deštné. Oblouček přes vyběhnutého Lukáše Kaspera včas odkopl Standa Koutský. V následující minutě proklouzl Adam Krejčí ze strany do pokutového území, ale jeho přihrávka byla sražena. Krátce poté se nám podařilo vrátit míč zpátky do pokutového území soupeře. Za míčem spěchal Martin Šrefl a brankář hostů. Ze souboje vyšel vítězně Martin, který byl u balónu první, a brankář Deštného ho dokázal už jen zfaulovat. Následoval pokutový kop, který bezpečně proměnil Pepa Kovaříček – 1:0. Ve 38. min. zahrozili hosté znovu nebezpečnou hlavičkou. Ve 40. min. jsme se po pěkné kombinaci dostali k pokutovému území soupeře. Přihrávku před branku srazila obrana jen k Martinovi Šreflovi, ale jeho následnou střelu dokázala zblokovat také. Na druhé straně se ke střele z otočky odhodlal hráč Deštného, ale Lukáš Kasper jeho střelu vyrazil. Minutu před koncem poločasu si míč na střelu navedl Michal Štěpánek. Jeho slabý pokus šanci na úspěch neměl. V nastaveném čase měli velkou příležitost k vyrovnání hosté, když hlavičkou orazítkovali břevno naší branky.

Hned v první minutě druhého poločasu se k zakončení po rychlém vhazování Kuby Kráčmera dostal Adam Krejčí, ale jeho slabá střela mířila vedle. Ve 47. min. jsme hostům nabídli pěkný přímý volný kop, který naštěstí zastavila naše zeď. O 2 min. později Lukáš Kasper zabrnkal divákům na nervy, když napoprvé neudržel míč ve svých rukách. Své zaváhání ale bleskurychle napravil. V 50. min. skončil odkop Pavla Kaspera jen v našem malém vápně. I tuto situaci jsme nakonec dokázali zdárně vyřešit. V další minutě zahrávalo Deštné přímý volný kop, který skončil kousek vedle tyče. Další šance soupeře přišla téměř vzápětí po kombinaci středem hřiště, ale i následná střela mířila naštěstí doprostřed naší branky na připraveného Lukáše Kaspera. V 54. min. vyzval Adam Krejčí svým autem k úniku Martina Šrefla. Ten nakonec neustál potahování za dres, ale jeho pád v pokutovém území nechal rozhodčího klidným. V 57. min. vyrazil Lukáš Kasper centr jen k soupeři číhajícímu na hranici pokutového území. Jeho střelu obětavě zblokoval Michal Štěpánek. Krátce poté přišel další centr a nepříjemná hlavička soupeře, kterou Lukáš Kasper s pomocí břevna nadvakrát zlikvidoval. V 62. min. nedokázal Adam Krejčí zakončit náš rychlý protiútok. V 65. min. jsme mohli mít po rychlé akci Adama Krejčího a Pepy Kovaříčka další dobrou příležitost, ale Pepův centr pokutové území přeletěl. Ještě v této minutě mohl sám na brankáře po chybě obrany postupovat Martin Šrefl, ale míč si k naší smůle ukopl. V 67. min. hasil nepříjemnou situaci v našem pokutovém území odkopem Kuba Resl. V minutě následující přišla prudká rána Deštného, kterou někdo z našich hráčů dokázal šťastně usměrnit nad branku. Následný přetažený rohový kop hostující hráč netrefil. V 71. min. přišla trochu úsměvná situace, když se jeden aut musel kvůli chybám vhazujících hráčů 4x opakovat. O dvě minuty později vybojoval Martin Šrefl míč na polovině hřiště a do rychlého protiútoku vyslal Adama Krejčího. Ten obešel i posledního bránícího hráče a s přehledem zvýšil na 2:0. Dříve než naši diváci stihli oslavit gól kořaličkou, přišla další chyba hostů. Adam Krejčí prolétl kolem zkoprnělé obrany Deštného a střelou mezi brankářovy nohy zvýšil na 3:0. V 76. min. mohl Adam Krejčí oslavit hattrick, ale pěkný centr Dana Suka netrefil. V další minutě se po autovém vhazování dostal k hlavičce Kuba Kráčmer, který však mířil vedle. Deset minut před koncem přišel nádherný fotbalový moment, o který se postaral Kuba Hovorka. Odražený míč poslal nechytatelným volejem z 25 metrů do levého horního růžku – 4:0. Čtvrtý zásah soupeře definitivně zlomil a my jsme si kráčeli za vítězstvím. V závěru zápasu se sice Deštné dostalo ke dvěma střelám, ale skóre už se žádným způsobem nezměnilo. Nám už nezbývalo nic jiného než se o radost z vítězství podělit s našimi diváky, kteří nám přišli fandit v hojném počtu.

Vedoucí mužstva k utkání:

Jaroslav Krunčík: „V prvních 10 minutách nás hosté skoro nepustili k míči a nevypadalo to s námi nejlépe. Přestože si soupeř neustále udržoval herní převahu, gólově se prosadit nedokázal i kvůli tomu, že za stavu 1:0 nám dvakrát pomohlo břevno. Když se čtvrthodinu před koncem dvakrát během jedné minuty prosadil Adam Krejčí, bylo v podstatě po zápase. Třešničkou na dortu byl náš čtvrtý gól, který si krásným volejem z 25 metrů připsal Kuba Hovorka. Porážka o čtyři branky byla pro soupeře vzhledem k předvedené hře celkem krutá, ale i takový je fotbal. V podzimním vzájemném zápase jsme na neproměňování šancí dojeli pro změnu my…“

Zpět