Javornice A - Hejtmánkovice 5:0 (3:0)

16.04.2022 17:00

Střelci:
Pavel Kasper 2, Adam Krejčí, Jakub Hovorka, Jakub Resl

Sestava:
Stanislav Hynek – Daniel Suk, Pavel Kasper, Jan Kráčmer, Jakub Hovorka – Tomáš Krunčík (77' Martin Plíhal), Jakub Nosek (77' Pavel Chlachula), Jakub Kráčmer, Filip Dvořák (62' Jakub Resl) – Adam Krejčí (46' Martin Šrefl), Miroslav Vidlička (85' Martin Hůlka)

Komentář k utkání:
První zápas na domácím hřišti začal pozvolna. Až v 5. min. provětral obranu Dan Suk, jehož střelu gólman vyrazil. V 10. min. Kuba Kráčmer vrátil po odkopu brankáře míč za obranu, ale Adam Krejčí míč doběhnout nestihl. Ve 13. min. jsme hosty zatlačili před branku dlouhými auty, ale gólový efekt to nemělo. Na druhé straně proletěla prudká střela Hejtmánkovic z 25 metrů kousek vedle naší svatyně. V další minutě si Adam Krejčí převzal špatně míč na vápně, jinak by byl sám před brankářem. Následný aut po teči proletěl jen přes vápno. V 16. min. znělo Javornicí poprvé gól, když Dan Suk vybojoval míč pro Adama Krejčího, který se sám před gólmanem nemýlil – 1:0. Ve 26. min. Adam Krejčí s Tomášem Krunčíkem vykombinovali hosty na pravé straně, ale hlavička Míry Vidličky mezi tyče nemířila. Ve 30. min. Honza Kráčmer neodhadl výkop hostů, ale nabídnutou šanci útočník Hejtmánkovic nevyužil. Ve 33. min. zatáhl míč do vápna Adam Krejčí, ale Kuba Nosek si míč připravoval tak dlouho, až o něj přišel. Ve 37. min. jsme po standardní situaci nevyklidili pozice a Kuba Hovorka nakonec dotlačil napodruhé míč do branky – 2:0. Ve 41. min. Adam Krejčí přihrávkou podél brankové čáry hledal Míru Vidličku a Tomáše Krunčíka, ale první z nich míč nedoběhl a druhý naopak přeběhl. Ve 42. min. pálili hosté jen vedle. Ale v další minutě předvedl fotbalovou lahůdku náš kapitán Pavel Kasper, který si vzal na polovině hřiště míč, ze šestice hráčů soupeře si udělal tréninkové kužely a po kličce gólmanovi zavěsil – 3:0. V závěru prvního dějství měli hosté několik střeleckých pokusů a ten nejvážnější z nich zblokoval skvělým obranným zákrokem Dan Suk.
Ve 49. min. vyslal Martina Šrefla dopředu Míra Vidlička, ale Martin podél vyběhnutého brankáře branku netrefil. V 52. min. rozehrál Kuba Nosek standardku na Dana Suka, který brankáře neprostřelil. V 54. min. se míč rychle vrátil za obranu hostů a po faulu na Martina Šrefla zvýšil z penalty na 4:0 Pavel Kasper. Další šanci si v 66. min. připsal Tomáš Krunčík, jehož střelu bodlem vyrazil brankář na roh. V 72. min. využil Martin Šrefl chybu brankáře při odkopu a naservíroval míč před prázdnou branku Kubovi Reslovi. Ten s ledovým klidem uklidil míč do branky – 5:0. Krátce po rozehrávce zatáhl míč do vápna Martin Šrefl, ale střelu Kuby Noska po přihrávce pod sebe obránce zblokoval. V 81. min. se z vlastní poloviny vydal do útoku Kuba Hovorka, ale míč po svém úniku nasměroval do tyče. Krátce poté byl blízko hattricku Pavel Kasper, ale brankáře bohužel neprostřelil. V 86. min. vychytal Pavla Kasper opět brankář Hejtmánkovic. A protože jsme nezužitkovali ani další šance, skončil zápas naším důležitým vítězstvím 5:0.

Zpět