Javornice A - Hronov 4:0 (2:0)

08.06.2024 10:15

Střelci:
Adam Krejčí 3, Daniel Suk

Sestava:
Lukáš Kasper – Daniel Suk, Jiří Počtýnský, Stanislav Koutský, Ondřej Nosek – Josef Petr (64´ Jakub Resl), Josef Kovaříček (75‘ Lukáš Harbich), Jakub Kráčmer (75‘ Martin Šrefl), Jakub Hovorka – Adam Krejčí (85‘ Tomáš Plesl), Matěj Kráčmer (46´ Martin Plíhal)

Komentář k utkání:
Zápas proti Hronovu jsme začali aktivně a hned ve 2. min. Pepa Kovaříček posouval míč na zadní tyč, kde se Kuba Hovorka zalekl brankáře a akci nezakončil. Ve 4. min. se po levé straně protlačil do vápna Adam Krejčí, jehož přihrávku před branku nikdo ze spoluhráčů nestihnul. Na druhé straně pak přišla velká šance hostů, když Ondrovi Noskovi podjel míč pod nohou a útočník soupeře se ocitl ve velké šanci proti vyběhnutému Lukášovi Kasperovi. Naštěstí odkrytou branku přestřelil. V 5. min. jsme napadáním získali míč pro Kubu Hovorku, který místo levačky zakončoval nepovedenou šajtlí. O 3 minuty později vykopávali míč po dlouhém autu z brankové čáry. Další aut pak doplachtil na břevno soupeřovy branky. Ve 12. min. hosté vyzkoušeli pozornost Lukáše Kaspera střelou z 20 metrů doprostřed branky. Na druhé straně jsme pak prokombinovali soupeře, jenže Kuba Kráčmer vystřelil jen vedle branky. V 15. min. jsme se prezentovali podařenou akcí z pravé strany, ale zakončující Matěj Kráčmer hlavou míč přesně netrefil. V 19. min. nevydařený centr Ondry Noska mířil pod břevno a gólman Hronova ho raději pošťouchnul na roh. Po něm jsme se krkolomně dostali zásluhou Adama Krejčího dostali do zakončení, ale zacinkala jen přední tyč. V další šanci se už náš útočník prosadil, když ho vysunul Pepa Petr a Adam Krejčí tentokrát brankáře z úhlu překonal – 1:0. Ve 24. min. nebyli hosté daleko od vyrovnání, když za naši obranu propadl centrovaný míč, ale překvapený hráč soupeře mezi tyče nezamířil. Ve 26. min. zafungovala krásná souhra na pravé straně. Matěj Kráčmer hledal přihrávkou mezi Adama Krejčího, ale hosté stihli míč pošťouchnout na roh. Od rohového praporku centroval Pepa Petr a míč posadil přesně na hlavu Adama Krejčího, který přesnou hlavičkou k tyči zvýšil na 2:0. Po půlhodině hry se před naším vápnem opět připomněl soupeř, ale naši bránící hráči ho na vápně včas zastavili. Ve 34. min. našel Lukáš Kasper přesným výkopem Adama Krejčího, jehož přihrávku do vápna srazili hosté ke gólmanovi. O 2 minuty později jsme soupeři nabídli standardní situaci, ale centrovaný míč skončil v zázemí. Na druhé straně jsme se opět dostávali do nadějné pozice, ale bez gólového efektu. Krátce poté měl dvě zajímavé příležitosti útočník soupeře. V té první vystřelil sice překvapivě, ale nad branku, v té druhé sice rozvlnil síť za naším gólmanem, ale kvůli předchozímu ofsajdu gól platit nemohl. Ve 40. min. Adam Krejčí hned natřikrát zazdil jasnou tutovku, když nedokázal brankáře na několik pokusů překonat. Ve 42. min. Pepa Kovaříček hlavou v dobré pozici branku přestřelil. Po rohovém kopu ve 43. min. se odrazil míč za vápno k Jirkovi Počtýnskému, který si přehodil protihráče, ale volejem branku netrefil.
V úvodu druhého poločasu vystrašil gólmana Hronova centrem na zadní tyč Dan Suk, ale míč skončil v zázemí. Ve 47. min. dostal Pepa Kovaříček parádní míč za obranu, ale asi se zalekl toho, že je úplně sám a akci gólově nezakončil. Krátce poté Adam Krejčí hledal v malém vápně Pepu Petra, ale ten se před svého protihráče nedostal. Po rohovém kopu dostal míč na zadní tyč Adam Krejčí, ale střela podél branky proletěla do zámezí. Z brankové čáry dokázali hosté míč se štěstím vykopnout. V 51. min. se Adam Krejčí uvolnil ve vápně, ale střelou levačku brankáře soupeře v jasné šanci nepřekonal. V 57. min. hosté špatně vystoupili a Adam Krejčí mohl pádit sám na branku. Tentokrát se rozhodl přihrávat na nabíhajícího Pepu Kovaříčka, ale nejlepší řešení to určitě nebylo, protože našel jen nohu protihráče. V 58. min. jsme jen přihlíželi tomu, jak hostující hráč napřáhl ke střele, ale Lukáš Kasper skokem k tyči ránu vyrazil. Po hodině hry jsme nedůsledným dostupováním umožnili soupeři zakončit, ale náš gólman si nakonec míč mezi hráči našel. V 64. min. háčkoval Adam Krejčí ve vápně soupeře tak, až ho hostující hráč seknul, za což byla nařízena penalta. Tu Adam Krejčí sám proměnil – 3:0. V 70. min. centroval do vápna z levé strany Dan Suk, ale bránící hráč míč hlavou odvrátil. V 76. min. napřáhl z dálky Jakub Hovorka, ale jeho přízemní pokus gólové parametry neměl. V 78. min. Martin Plíhal po přiťuknutí Kuby Hovorky rozvlnil počtvrté síť, ale kvůli ofsajdu gól neplatil. Krátce poté pod sebe na penaltu přihrával Adam Krejčí, ale střelu Kuby Resl vytáhl brankář reflexivně na břevno. V 82. min. zkoušeli hosté míč prostrčit skrz naši obranu, ale jejich náběhy jsme pokryli a Lukáš Kasper míč v klidu pohlídal. Stejně tak byl náš gólman úspěšný při dalším nákopu hostů. V 89. min. zvýšil Dan Suk na 4:0, když ho do samostatného úniku vyslal Martin Šrefl. Zakončení pod břevno bylo krásnou tečkou za posledním zápasem sezóny.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Proti oslabenému soupeři jsme předvedli dobrý týmový výkon a zaslouženě jsme zvítězili. Konečně jsme tak domácím divákům ukázali, že umíme i vyhrát. A to byl ten nejlepší možný základ povedené soboty. Grilovali jsme, soutěžili jsme a pili hodně dlouho. Poslední zápas sezóny jsme si tak užili nejen my, ale i téměř tři stovky diváků. A vo tom to prostě je! Velké poděkování našim fanouškům, sponzorům, prostě všem, kteří pro ten náš fotbal dělají, co umí a na co jim síly stačí.“

Zpět