Javornice A - Kostelec B 5:2 (2:1)

19.10.2013 15:30

Střelci:
Jakub Kráčmer 2, Martin Šrefl, Jaroslav Krunčík, Jan Podzemný

Sestava:
Lukáš Kasper - Jaroslav Šrefl, Lubomír Plesl, Stanislav Koutský, Jakub Resl (85‘ Lukáš Harbich) - Jan Podzemný (62‘ Daniel Suk), Martin Šrefl, Jakub Kráčmer, Pavel Chlachula (46‘ Lukáš Ešpandr) - Michal Plašil (46‘ Pavel Kasper, Jaroslav Krunčík (66‘ Jaroslav Nosek)

Komentář k utkání:
Začátek utkání se nám i díky zaváhání hostů povedl výtečně. Již ve 4. min. po rohovém kopu proskočil míč pod nohou kosteleckého hráče a pozorný Martin Šrefl ho i s tečí dalšího ze soupeřů propasíroval do branky - 1:0. V 10. min. se k dlouhému autu Pavla Chlachuly dostal Jarda Krunčík, ale hlavou míč dobře netrefil. Nevyužili jsme ani další autové vhazování z druhé strany, když míč propadl mezi hráči až do bezpečí. Ve 14. min. se na branku soupeře rozběhl Honza Podzemný, ale obránce mu míč v poslední chvíli vypíchl. O 2 minuty později už ale druhý gól padl. Po dalším průniku po levé straně přihrával Honza Podzemný před branku a Jarda Krunčík spolu s bránícím hráčem nakonec dotlačili míč do branky - 2:0. V 18. min. se o zvýšení skóre pokoušel Kuba Kráčmer, ale jeho prudkou střelu zastavil protihráč. Hosté se do vydařených útočných šancí příliš nedostávali. Jeden z mála zákroků si připsal Lukáš Kasper v 19. min., ale slabá přízemní střela ho nezaskočila. Po 25 minutách se do vyložené šance už už dostával Michal Plašil. Míč si ale pošťouchl o pár centimetrů více, než by bylo třeba a brankář ho o něj připravil. Ve 27. min. přihrával po pěkné kombinaci před branku Martin Šrefl. Nikdo z jeho spoluhráčů však tuto výzvu nevyslyšel. Ve 33. min. se po ojedinělé akci opět připomněli hosté, když donutili k zákroku Lukáše Kaspera. Deset minut před koncem poločasu se útočník soupeře pokoušel o kličku „Zidanovku“, ale zakopl přitom o míč a ustlal si k pobavení všech na hřišti. Úsměv nám však trochu zatuhl poté, když rozhodčí nařídil za tuto komediální vložku přímý volný kop. Lukáš Kasper musel tedy opět na chvíli zbystřit a míč nakonec vytlačil na břevno. Hosté se pak dostali ještě k jedné hlavičce, která už skončila jen vedle naší branky. Ve 41. min. prolétl prudký míč od Honzy Podzemného bez teče jen před brankou Kostelce. Tentýž hráč vystřelil velmi slušně i o pár chvil později a jen o kousek minul soupeřovu branku. V závěru poločasu jsme hostům nabídli další přímé volné kopy. Oba dva však narazily jen na naši připravenou zeď. Ve druhém případě však hosté pokračovali v útoku vrácením míče za naši obranu a volný hráč dokázal z téměř nulového úhlu s notnou dávkou štěstí překonat vybíhajícího Lukáše Kaspera - 2:1.
Gól do šatny nás nevykolejil a i do druhého poločasu jsme vstoupili dobře. Střele Kuby Kráčmera ze 47. min. mnoho nechybělo. V 51. min. jsme propásli šanci po rohovém kopu a v další minutě pomohla po střele Honzy Podzemného gólmanovi tyč. V 54. min. jsme už soupeři na dvoubrankový rozdíl utekli. Martin Šrefl poslal před branku přesný přímý volný kop a Kuba Kráčmer jemnou tečí hlavou zvýšil na 3:1. Další minuty patřily bezesporu Jardovi Šreflovi, který se po výletu do pokutového území Kostelce probil ke střele, ale brankář hostů se zaskočit nenechal. Poté to Jarda zkoušel střelou ze 30 metrů, která nadělala gólmanovi ještě více starostí, když míč mířící pod břevno musel vyrazit na roh. V 59. min. namířil Lukáš Ešpandr svou střelu jen do brankáře. Po hodině hry překvapil Lukáš Ešpandr hosty rychlou rozehrávkou. Jarda Krunčík propasíroval míč pod brankářem před prázdnou branku. Vše dotáhl do gólového konce v souboji s domácím hráčem důrazný Honza Podzemný - 4:1. Krátce nato našel Martin Šrefl svou přihrávkou útočně naladěného Kubu Kráčmera, ale ten branku o pár decimetrů minul. V 71. min. nenašla svůj cíl ani křižná střela Dana Suka. Hostům se povedlo snížit v 73. min., když jejich útočník povedeným obloučkem přehodil Lukáše Kaspera - 4:2. V 78. min. hledal Dan Suk svým centrem Pavla Kaspera, ale ten na míč nedoskočil. Další střelecké pokusy si v následujících minutách připsal Jarda Šrefl. Nejdříve mířil nepřesně a poté jen do náruče gólmana. V 81. min. zahrozili opět hosté. Lukáš Kasper jim ale výborným zákrokem další gólovou radost překazil. Pět minut před závěrečným hvizdem zvýšil Kuba Kráčmer po zdařilé spolupráci s Pavlem Kasperem již na 5:2. Hosté už neměli co ztratit a v další minutě měli další slibnou šanci. Lukáš Kasper se znovu překonat nenechal a dorážka soupeře již mířila mimo. Do naší další šance se dostal střídající Lukáš Harbich, ale svou hlavičku namířil nad bránu. Lukáš Harbich neuspěl ani ve své další šanci v poslední minutě po přečíslení soupeře, když v nepravý moment podklouzl. Naše šance ale pokračovala. Míč se odrazil k Pavlovi Kasperovi, který jen zazvonil na tyčku. Zápas tak skončil naší výhrou 5:2.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Dnes jsme měli výborný vstup do utkání a rychle jsme vedli 2:0. Postupem času se ale hosté probrali a poslední čtvrthodinu jsme se již jen bránili. Bohužel nevyužít tolik brejkových situací s přečíslením se nám nevyplatilo, a poločas jsme tak zakončili inkasovanou brankou. Druhá půle již byla v naší režii, přidali jsme další branky a hosty jsme k ničemu vážnějšímu nepouštěli. Vítězství jsme již potřebovali jako ryba vodu a dnes bylo naprosto zasloužené. Na těžkém terénu jsme tak domácí zápas zvládli a jen škoda dalších nevyužitých šancí. Hráčům tak gratuluji k vybojovanému vítězství.

Zpět