Javornice A - Kostelecká Lhota A 1:3 (1:3)

26.09.2015 16:30

Střelci:
Martin Šrefl

Sestava:
Lukáš Kasper - Jakub Resl, Jaroslav Krunčík, Stanislav Koutský, Daniel Suk (58‘ Plíhal Martin)  - Pavel Chlachula (75‘ Lukáš Harbich), Michal Štěpánek, Martin Šrefl, Jakub Hovorka (68‘ Jan Bárta) - Adam Krejčí (46‘  Jaroslav Nosek), Josef Kovaříček

Komentář k utkání:
Na domácím hřišti jsme přivítali tým Kostelecké Lhoty. Zápasy s tímto soupeřem bývají vypjaté a nejinak tomu bylo i tentokrát. Ve 3. min. střílel z dálky vedle branky Kuba Hovorka. V 7. min. se hosté dostali k hlavičce po standardní situaci. Lukáš Kasper jejich pokus dokázal lapit. O 2 min. později jsme již kapitulovali. Rohový kop na přední tyč propadl mezi hráči a po nevydařeném odkopu našich obránců ho do naší sítě s poděkováním uklidil hostující hráč – 1:0. Za další 2 minuty měli hosté další dobrou příležitost, ale tentokrát jejich hráč zakončoval zbrkle. V 16. min. centroval po rozehrané standardní situaci před branku Dan Suk. Jeho přetažený centr vrátil hlavičkou před branku Martin Šrefl tak dobře, že míč po odrazu od tyče skončil za brankovou čárou – 1:1. Lhotecký útočník zkoušel překvapit Lukáše Kaspera z následné rozehrávky z poloviny hřiště, ale Lukáš vyrazil míč na roh. V 21. min. jsme soupeři po zbytečném faulu Standy Koutského v pokutovém území nabídli pokutový kop. Hosté ho s velkým štěstím proměnili, protože míč se doslova smolně prošoural pod nohou Lukáše Kaspera – 1:2. O pár minut později jsme prohrávali již 1:3, když se trestný kop soupeře odrazil od Dana Suka k volnému hráči, který se zakončením problém neměl. Ve 25. min. zakončoval Pepa Kovaříček jednu z našich akcí střelou zboku, ale neuspěl. Bez gólového efektu zůstal i pokus Pavla Chlachuly z 29. minuty. Po půlhodině hry ohrožovali hosté naši branku opět po standardní situaci, kterou jsme dokázali odvrátit alespoň na rohový kop. Ve 32. min. si pro přímý kop Jardy Krunčíka vyskočil brankář Kostelecké Lhoty. Ve 33. min. si po vzájemné potyčce odnesli Dan Suk a hostující útočník žluté karty. Ve 35. min. si s ránou z dálky bez větších starostí poradil Lukáš Kasper. O 2 minuty později se k jednomu z mála zakončení přimotal Adam Krejčí, ale brankář jeho střelu vyrazil. Ke konci poločasu se hosté bez výrazných problémů ubránili další naší standardní situaci a na poločasovou přestávku odcházeli spokojení.
Začátek druhé části zápasu patřil hostům ze Lhoty. Hned ve 47. min. musel Lukáš Kasper vyškrábnout jejich hlavičku mířící pod břevno na rohový kop. V 51. min. střílel ze strany na branku soupeře neúspěšně Pepa Kovaříček.  Za další 2 minuty si velkou šanci po rychlém protiútoku připsali hosté. Naši branku jen o kousek minuli. V 55. min. jsme byli blízko snížení, když jsme se po přímém kopu Jardy Krunčíka dostali ke hlavičce v pokutovém území. Míč bohužel mířil těsně vedle a do branky ho už nedokázal usměrnit ani dobíhající Dan Suk. Po hodině hry se pro přízemní střelu soupeře musel znovu složit Lukáš Kasper. I v poslední půlhodině utkání si hosté vypracovali více šancí než my, když hrozili zejména standardními situacemi. Z tohoto vybočila jen rychlá kombinační akce Lhoty, která výrazně otřásla naším břevnem. Z naší strany byly útočné snahy takřka bezzubé. Pár rohových kopů nebo prudká nepřesná střela Michala Štěpánka - to s výsledkem moc zamávat nemohlo. V 88. min. se do náznaku šance ještě dostával střídající Honza Bárta. Než si však míč zpracoval, byla šance tatam. Kvůli zbytečným chybám a gólové impotenci týmu jsme opět nedokázali ani bodovat. Snad se nám to povede zlomit v příštím zápase v derby se Slatinou.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Na soupeře z Kostelecké Lhoty jsme tentokrát neměli. Výhra soupeře byla naprosto zasloužená. Směrem dozadu nás srazily individuální chyby, jinak tým jako celek pracoval dobře. To „směrem dopředu“ je aktuálně jakási parodie na útočnou hru, bohužel… Nedáváme téměř góly ze hry a platíme za každou blbost. Čeká nás po delší době derby se Slatinou, snad takový zápas naše hráče probere a vzpomenou si, jak se hraje fotbal, a dávají góly."

Zpět