Javornice A - Lípa 3:0 (1:0)

28.08.2022 17:00

Střelci:
Adam Krejčí 2, vlastní

Sestava:
Lukáš Kasper – Daniel Suk, Pavel Kasper, Jan Kráčmer, Stanislav Koutský – Martin Plíhal (68' Miroslav Vidlička), Jakub Hovorka, Jakub Kráčmer, Filip Dvořák (90' Ondřej Nosek) – Josef Kovaříček, Adam Krejčí

Komentář k utkání:
Chvíli po úvodním hvizdu zahrávali hosté standardní situaci, ale míč do bezpečí odvrátil Dan Suk. My jsme měli první gólovou šanci ve 4. min., když Adam Krejčí napotřetí prostrčil míč na Martina Plíhala, ale ten gólmana zblízka neprostřelil. V 8. min. si Adam Krejčí posunul míč přes obránce, ale nedokázal zakončit. Ve 14. min. kroutil hostující hráč roh přímo do branky, ale Kuba Hovorka ho vyhlavičkoval. Po dalším odvráceném rohu letěl do našeho vápna další centr a po střele z otočky se míč od tyče odrazil zpátky do hřiště. V 18. min. jsme nabídli hostům po malé domů nepřímý volný kop v našem pokutovém území, ale situaci jsme ubránili. Těžší chvíli jsme si zažili o několik desítek vteřin později po dvou rohových kopech soupeře. Ale i ty jsme přestáli bez úhony. Z letargie nás mohl ve 23. min. vyvést Adam Krejčí, jenže jeho střela uvízla mezi nohama gólmana. Ve 25. min. Lukáš Kasper nadvakrát zkrotil dělovku Lípy z přímého kopu ze 30 metrů. V další minutě se do souboje s gólmanem Lípy vydal Adam Krejčí, jenže byl předtím v ofsajdu. Ve 35. min. jsme jen koukali na skákající míč a zbytečným faulem nabídli hostům zajímavou standardku. S tou naštěstí Lípa naložila prachbídně. Ve 36. min. byl Pepa Kovaříček blízko k tomu, aby vystihl soupeřovu malou domů. Bohužel byl brankář venku z branky včas a míč před Pepou odklidil. Ve 40. min. zastavil rozvíjející se brejk hostů praporek pomezního rozhodčího. Ve 43. min. vyrazil brankář Lípy míč jen zpátky na vápno, ale pokus Martina Plíhal by minul i ragbyovou branku. Ve 44. min. jsme se dostali do vedení, když míč po pravé straně putoval od Filipa Dvořáka přes Pepu Kovaříčka k Adamovi Krejčímu. Adam si obhodil bránícího hráče a střelou k tyči skóroval – 1:0.
Ve druhém poločase pokračovala neurovnaná hra na obou stranách. Nejzávažnější byly závary před oběma brankami po dlouhých autech. V 57. min. Dan Suk našel ve vápně Pepu Kovaříčka, ale tomu se nepodařil první kontakt s míčem. V další minutě přeskočil míč po dlouhém autu nejen všechny hráče, ale i branku. V 63. min. zahráli hosté výborně další rohový kop a jejich hlavička olízla tyč naší branky. V 68. min. skončila střela hostů po standardní situaci opět nad naší brankou. V 70. min. hlavičkoval po dlouhém autu vedle branky Pepa Kovaříček. V 72. min. jsme se ve vápně dostali pod tlak a snad jen díky obětavému zákroku Míry Vidličky se skóre neměnilo. V 79. min. jsme se po jedné z mála vydařených akcí dostali do vedení 2:0. To Míra Vidlička prostrčil míč za obranu Adamovi Krejčímu, který po kličce brankářovi zakončil do prázdné branky. V 86. min. si Kuba Hovorka vybojoval míč, ale po patičce Adama Krejčího bohužel přestřelil branku i brankáře. Krátce poté se do úniku po další přihrávce Míry Vidličky řítil Filip Dvořák, ale jeho střelu brankář vyrazil na roh. V 89. min. nastartoval na levé straně své motory Dan Suk, jehož střílený centr skončil s přičiněním hostujícího kapitána v brance – 3:0. Tímto výsledkem zápas i skončil.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „.“

Zpět