Javornice A - Lípa A 1:1 (1:1), pen. 4:2

19.09.2020 16:00

Střelci:
Daniel Suk

Sestava:
Lukáš Kasper – Matěj Ehl, Jakub Resl (29‘ Stanislav Koutský), Pavel Kasper, Daniel Suk – Jakub Hovorka (80‘ Martin Šrefl), Jakub Nosek, Jan Kráčmer, Jakub Kráčmer – Josef Kovaříček, Adam Krejčí

Komentář k utkání:
Úvod zápasu obstaral slavnostním výkopem dlouholetý javornický střelec a hlavní pořadatel Petr Severýn, který v týdnu oslavil své 70. narozeniny.
Zápas samotný pro nás mohl začít skvěle. Po chybě obrany měl ve 2. min. velkou příležitost Adam Krejčí, ale ani nadvakrát nedokázal míč namířit do branky. I hosté měli v úvodu zápasu velmi slušnou šanci, když jejich útočník prošel po levé straně až před Lukáše Kaspera, který jeho ránu skvěle vyrazil. Dorážka hostů mířila naštěstí už vedle branky. V 9. min. šel Kuba Kráčmer po centru Pavla Kaspera do souboje s brankářem Lípy, který se tím nechal rozhodit a míč ve svých rukavicích neudržel. Kuba se bohužel nestihl včas zorientovat a gólman hostů dokázal balón poskakující směrem k brankové čáře vyplácnout alespoň na roh. Ve 14. min. rozehrál Pavel Kasper přímý kop na Adama Krejčího, který se obtočil kolem bránícího hráče, ale svou střelou o pár decimetrů minul levý horní růžek branky soupeře. Krátce poté zhatil akci soupeře středem hřiště Dan Suk, který míč odkopl na roh. V 18. min. mířil aut Adama Krejčího na hlavu Pepy Kovaříčka, který hlavičkový souboj s bránícím hráčem prohrál. Ve 20. min. nastartoval Matěj Ehl krásnou kombinační akci po pravé straně. Adam Krejčí se nenechal chytit do ofsajdové pasti a pádil na branku soupeře. Místo přímé střely na branku přihrál míč před prázdnou branku Danovi Sukovi, který už si věděl rady. Na nové světelné tabuli se tak rozblikalo skóre 1:0. Chvíli poté hledal Kuba Nosek nabíhajícího Pepu Kovaříčka, ale přihrávce dal až přílišnou razanci. Ve 22. min. odvrátil Pavel Kasper nákop soupeře na autové vhazování. Po autovém vhazování zaskočil terén Kubu Resla, který v pokutovém území zasáhl skákající míč rukou. Nemohlo následovat nic jiného než penalta. Tu hosté proměnili a ve 23. min. vyrovnali na 1:1. O 3 minuty později proplachtil Pepa Kovaříček po dlouhém autu jen těsně kolem míče. Ve 27. min. jsme nevyužili ponechanou výhodu a slibně se rozvíjející akci utnul přetažený centr Pepy Kovaříčka. Ve 31. min. si Pavel Kasper zahrával s ohněm, když horko těžko zpracovával přihrávku od svého bráchy, ale míč v souboji s dotírajícím hráčem dokázal udržet u své kopačky. Ve 35. min. zahrávali hosté standardní situaci. Rozehra se jim nepovedla a náš brejk museli rovněž uhasit faulem na Dana Suka za polovinou hřiště. Ve 37. min. odvrátili hosté přímý kop za vápno k nohám Kuby Noska, jehož volej mířil vysoko nad branku. Pět minut před koncem poločasu Lípa povedeně zakombinovala, ale v postupu na branku ji zastavil praporek pomezního rozhodčího. Ve 41. min. vystřelil na branku soupeře po nedůrazném zákroku hostů Adam Krejčí. Jeho pokus brankář jen vyrazil, ale k dorážce to naši hráči měli daleko. Pár vteřin poté se po autovém vhazovaní odrazil míč k Honzovi Kráčmerovi, jehož technický pokus hlavou branku minul. V další minutě přeletěl nákop hostů naši obranu, ale slabá skákavá střela Lípy Lukáše Kaspera nevystrašila.
V úvodu druhého poločasu musel Matěj Ehl odvracet centr mířící na dva nabíhající hráče soupeře, kteří se ocitli za jeho zády. Ve 48. min. propadlo naše autové vhazování až ke gólmanovi Lípy, který míč reflexivně posunul nad branku. V 51. min. se Adam Krejčí dostal po chybě hostů za jejich obranu, jenže k Pepovi Kovaříčkovi nedokázal míč protlačit. O 3 minuty později se odraženého míče ujal Kuba Nosek, posunul si ho doleva, ale pálil bohužel nad branku. V 58. min. ztratil Honza Kráčmer míč na naší polovině a mohl jen děkovat Standovi Koutskému, který skluzem zblokoval střelu hostujícího hráče. Od 63. min. jsme měli na hřišti výhodu jednoho muže v poli, když poslední hráč soupeře fauloval unikajícího Dana Suka. Po diskuzích hostů se ke standardní situaci postavil Adam Krejčí, jehož střelu vyrazil brankář Lípy na roh. I po něm se do zakončení dostal náš útočník, ale tentokrát branku netrefil. V 68. min. přistála hlavička hostů po autovém vhazování přímo v náruči našeho gólmana. V 70. min. ubránila Lípa další naši standardní situaci. Odražený míč měl na noze Kuba Hovorka, ale ten branku také přestřelil. O 2 minuty později se neujala ani hlavička Kuby Kráčmera po rohovém kopu a ani rána Adama Krejčího, který si kličkou ve vápně udělal prostor ke střele. V 80. min. nadělal v pokutovém území zmatek centr Adama Krejčí, který zatancoval i po břevně a Kuba Kráčmer ho na zadní tyči už nedokázal dotlačit do branky. V 83. min. si s nervy našich diváků trochu pohrál Pavel Kasper, který se ve vápně trochu zamotal a míč odklidil na roh. Po něm zkusili zahrát svůj signál hosté, ale zakončili ho střelou vedle. V 86. min. se do marného boje s dobýváním branky soupeře pustil i Pavel Kasper, jenže střela ze 30 metrů by musela mít trochu jiné parametry. V 88. min. se po levé straně prosmýkl k brance Dan Suk. Svou překvapivou dělovkou orazítkoval první tyč, ale míč se od ní bohužel odrazil jen před branku. Víc už jsme v řádné hrací době nepředvedli a následovaly tudíž penalty. Jako první se k míči postavil Kuba Kráčmer, který svůj pokus s přehledem proměnil. Hned v první sérii nás do pohody dostal Lukáš Kasper, který pokus soupeře vyrazil. Ve druhé a třetí sérii se střelci nemýlili. U nás to byl Pepa Kovaříček a Kuba Nosek. Ten měl tedy kapku štěstíčka, protože se brankář Lípy na míč i sáhnul. A jestli měl Kuba Nosek kapku potřebného štěstí, tak Matěj Ehl jako čtvrtý střelec ho měl pořádný bazén. Gólman hostů totiž jeho pokus vystihl, vyrazil ho zdánlivě do bezpečí a už mu nevěnoval dostatečnou pozornost. Jenže vyražený míč dostal zákrokem patřičnou rotaci a po pár odrazech od země nakonec dotančil za tichého Matějova povzbuzování za brankovou čarou. Když ve čtvrté sérii zlikvidoval Lukáš Kasper další penaltu soupeře, mohli jsme se radovat alespoň z vítězství za 2 body.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Dnešní zápas jsme nezvládli podle našich představ. Soupeř nás svým důrazem vykolejil, a my jsme bohužel nenašli účinné řešení. Hosté proměnili darovanou penaltu a jejich jedinou střelu na branku za celý zápas zlikvidoval náš brankář. Hledali jsme složitá řešení, chyběl nám klid a trpělivost. Dnešní dlouhá přesilovka nám byla k ničemu. Premiéra časomíry a oslava 70. narozenin našeho hlavního pořadatele Petra Severýna tak nedopadla podle našich představ. Afterparty se ale vydařila.“

Zpět