Javornice A - Lípa A 5:2 (3:0)

21.08.2021 10:15

Střelci:
Filip Dvořák 2, Miroslav Vidlička, Adam Krejčí, Tomáš Krunčík

Sestava:
Stanislav Hynek – Tomáš Plesl, Matěj Ehl, Michal Bárnet, Daniel Suk (31‘ Tomáš Krunčík) – Jakub Hovorka (82. Lukáš Harbich), Jakub Kráčmer, Jakub Nosek, Filip Dvořák – Adam Krejčí, Miroslav Vidlička (88‘ Martin Hůlka)

Komentář k utkání:
Hned ve druhé minutě zápasu propadlo autové vhazování na zadní tyč, ale Kuba Nosek zblízka brankáře propálit nemohl. Následně se v gólové šanci objevil Filip Dvořák, který z 10 metrů našel jen rukavice gólmana. V 5. min. se opakovala situace s propadnutým autem, ale Kuba Nosek mezi tyče nezamířil. V 7. min. jsme se radovali z vedení 1:0, když Filip Dvořák do prázdné branky uklidil nabídku Adama Krejčího. V 9. min. hlavičkoval nebezpečně Kuba Kráčmer po centru Dana Suka. Následoval rohový kop, který střelou nad branku z hranice vápna zakončil Kuba Hovorka. Ve 12. min. promáchl míč Dan Suk, ale Standa Hynek včasným vyběhnutím míč před dobíhajícím hráčem urazil. V 16. min. Matěj Ehl špatným odkopem nabídl dobrou střeleckou příležitost Lípě, jenže Standa Hynek ránu k tyči vyrazil na roh. V 18. min. vybojoval míč pro Dana Suka Filip Dvořák. Dan se sólem přes půl hřiště protáhl až do zakončení. Jeho střelu brankář Lípy vyrazil jen k dobíhajícímu Mírovi Vidličkovi, který neměl problém zvýšit na 2:0. Ve 22. min. min. šli hosté do rychlého protiútoku, který zakončili nepřesnou střelou. Ve 26. min. se hosté prokombinovali až do vápna, ale před gólovým zakončením faulovali. Ještě v téže minutě se po pravé straně protáhl do vápna Adam Krejčí, který zpětnou přihrávkou bohužel nikoho nenašel. O 2 minuty později se náš útočník objevil za zády obrany, ale brankáře neprostřelil. V dalších minutách dění na hřišti chvílemi připomínalo boj o přežití a zraněním to odnesl Dan Suk. Ve 43. min. neustál obránce Lípy tlak Míry Vidličky, čehož využil Adam Krejčí, který vystihl pomalou malou domů a zakončením do prázdné branky zvýšil na 3:0.
Druhý poločas pro nás začal fantasticky, když ve 47. min. zvýšil hlavou po rohovém kopu Filip Dvořák4:0. V další minutě si za obranu nabíhal Míra Vidlička, ale o fous na míč nedosáhl. V 50. min. musel hřiště po velmi přísné červené hřiště opustit Michal Bárnet. Hosté přesilovku využili v 58. min., když Kuba Kráčmer nepohlídal míč směřující do autu a po pěkné střele Lípy to bylo 4:1. V 62. min. se hostující hráč protloukal do našeho vápna, ale byl zastaven faulem. Standardní situace skončila jen střelou do zdi. V 64. min. fauloval u pokutového území za žlutou kartu Tomáš Plesl, ale pak byl napaden protihráčem a poměr sil na hřišti se vyrovnal. V 72. min. neudržel míč Kuba Nosek a Lípa měla poté jasnou šanci. Gólovou radost jim perfektním zákrokem pokazil Standa Hynek. Krátce poté se hosté stejně prosadili, když jsme nepohlídali náběh po rohovém kopu – 4:2. Vzápětí jsme si mohli vzít tříbrankové vedení zpátky, ale Míra Vidlička zakončoval po průniku Adama Krejčího z ofsajdu. V 78. min. skončila těsně vedle branky nepříjemná střela soupeře. V 79. min. naše obrana nezachytili náběh do lajny, ale Tomáš Plesl nenechal útočníka Lípa pořádně zakončit. V 87. min. rozhodl o našem vítězství Tomáš Krunčík, který si za vápnem nadhodil míč na levačku a střelou k tyči zvýšil na 5:2. V 89. min. si Adam Krejčí vybojoval míč a po průniku do vápna nastřelil břevno. Zápas tak skončil naším vítězstvím 5:2.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: "Zápas jsme začali na výbornou a vypracovali si postupně příjemné 4-gólové vedení. Bohužel na chvíli se zápas trochu zvrhl, z čehož pramenila oboustranná podrážděnost a začaly přibývat karty, žluté, ale i červené. Pak hosté utkání zdramatizovali, ale naštěstí víc již nezvládli. Během zápasu se tak o pár kilometrů dál v klidu oženil stoper Standa Koutský, kterého jsme po vítězném zápase společně s manželkou Janou přivítali a pěkně zatáhli. Můžeme jen doufat,že takto vydařených sobot bude přibývat."

Zpět