Javornice A - Malšovice 3:1 (2:1)

24.09.2022 14:30

Střelci:
Josef Kovaříček 2, Adam Krejčí

Sestava:
Stanislav Hynek – Daniel Suk, Pavel Kasper, Jan Kráčmer, Stanislav Koutský – Filip Dvořák (77‘ Tomáš Plesl), Jakub Kráčmer, Jakub Hovorka (86‘ Pavel Chlachula), Martin Šrefl (46‘ Martin Plíhal) – Josef Kovaříček, Adam Krejčí (86‘ Lukáš Kasper, 90‘ Lukáš Harbich)

Komentář k utkání:
Hosté z Malšovic vlétli do zápasu jako uragán. Nebýt zákroků Standy Hynka a střelecké nemohoucnosti soupeře, mohli jsme ve 2. min. prohrávat 0:3. I v dalších minutách jsme tahali za kratší provaz a aktivně hrající hosté si vytvářeli další velké šance. Ty jsme se štěstím přežívali, ale jen do 14. min., kdy se útočník soupeře prosadil rychlou kličkou a střelou z hranice vápna 0:1. Naštěstí se nám podařilo díky chybě brankáře Malšovic brzy vyrovnat. Gólman soupeře v 16. min. sice lapil do svých rukavic nákop soupeře, ale přes stínujícího Adama Krejčího míč neudržel. Míč spadl Adamovi k nohám a ten už se jen jednoduše otočil a uklidil míč do branky – 1:1. Laciná vyrovnávací branka nás dostala do hry. V 17. min. propadl aut Adama Krejčího na zadní tyč k Martinovi Šreflovi, jenže ten branku přestřelil. V další minutě skončilo v rukavicích hostujícího brankáře akrobatické zakončení Kuby Hovorky. Ve 21. min. nedoskočil na centr Kuby Kráčmera Pepa Kovaříček a úspěšný v zakončení nebyl ani Adam Krejčí po rohovém kopu. Ve 26. min. nedoletěla do branky střela Dan Suka a neujala se ani následná dorážka. Ve 32. min. musel své předchozí zaváhání napravovat Standa Koutský, což se mu nakonec povedlo. V 35. min. jsme se dostali do vedení, když rychle rozehraný aut uklidil hlavou do branky Pepa Kovaříček2:1. O 2 minuty později pak Pepa Kovaříček prověřil pozornost brankáře střelou svou slabší nohou. Ve 39. min. dělilo hosty jen pár centimetrů od vyrovnání, když míč těsně minul pravou tyč branky Standy Hynka. Ve 43. min. Adam Krejčí bohužel nepotrestal chybu obránce, protože jen napálil míč do brankáře. Ve 44. min. bylo opět velké dusno v našem pokutovém území, ale Standa Hynek vytáhl další dva neuvěřitelné zákroky a zlikvidoval jak střelu, tak i dorážku soupeře.
Ve 49. min. hosté svou nebezpečnou střelou otestovali, jestli Standa Hynek o přestávce v kabině náhodou neztuhnul. Dobrý postřeh si Standa Hynek udržel i o pár desítek vteřin později. To se útočník soupeře obtočil kolem Standy Koutského, ale náš brankář včasným vyběhnutím gólovou šanci zlikvidoval. V 51. min. zazvonilo po hlavičce Filipa Dvořáka břevno branky soupeře. Krátce poté nastartoval své motory Dan Suk, ale k jeho střílené přihrávce na zadní tyč Pepa Kovaříček nedoklouzal. Následný protiútok soupeře musel hasit žlutým zákrokem Pavel Kasper. V 58. min. zneutralizoval nadějný útok soupeře svým pohotovým zákrokem Standa Koutský. V 63. min. hlavičkoval po přetaženém rohu Pepa Kovaříček, jehož pokus vyhlavičkoval od branky jeden z bránících hráčů. V 67. min. to opět vřelo v našem pokutovém území, ale Kuba Hovorka udržel míč před brankovou čarou a nedovolil hostům vyrovnat. Hosté se poté ještě dožadovali penalty za hru rukou, ale hlavní rozhodčí pokutový kop neodpískal. V 73. min. jsme se dostali do dvoubrankového vedení, když Pepa Kovaříček gólově dotáhl akci Adama Krejčího – 3:1. V 76. min. se po pěkné akci Pepy Kovaříčka a Kuby Kráčmera zjevil ve velké šanci Filip Dvořák, ale brankáře Malšovic nepřekonal. V 81. min. mohl naše vedení navýšit Adam Krejčí, jenže branku soupeře v jasné šanci přestřelil. O 3 minuty později nás dalším skvělým zákrokem podržel Standa Hynek. Soupeře jsme tak nepustili na dostřel a dokráčeli k vítězství 3:1.

Trenér k utkání:
Tomáš Krunčík: „Tolik vyložených a zahozených šancí, co dnes bylo k vidění, to se nevidí ani v přáteláku. Hosté tak naštěstí pro nás potvrdili obrovskou střeleckou smůlu a perfektně nám rozchytali Standu Hynka. První poločas jsme byli strašní, přesto se nám povedlo skóre otočit na 2:1, ten druhý už byl z naší strany rozhodně lepší. Dosáhli jsme tak pro nás důležitého vítězství, ale cesta k němu hodně složitá. A nervová soustava našich fans si dnes užila.“

Zpět